Politie IJsselland

Persberichten Hardenberg/Dalfsen/Ommen
van Zondag 11-apr-2004 07:00 uur
tot Maandag 12-apr-2004 06:59 uur
Piket/door: Nanda Kappers (038-)4963891
---

Onder invloed achter het stuur

Stegeren - Maandagochtend even na 2.00 uur werd een 43-jarige man uit Ommen op de Stegerdijk aangehouden voor een alcoholcontrole. Hij bleek te hebben gedronken. De ademanalyse op het bureau gaf een uitslag van 325 ug/l (0,7?). De man kreeg een rijverbod van 2 uur en een proces-verbaal mee naar huis.
(04-042406)

Auto weg na woninginbraak; auto aangetroffen in Noordwijk

Hardenberg - Zondagavond bleek er te zijn ingebroken bij twee woningen aan de Admiraal Helfrichstraat. Bij beide woningen was een ruit in de voordeur vernield. In eerste instantie leek er niets weg te zijn, maar later bleek dat uit één van de woningen de autosleutels waren verdwenen en dat de auto inmiddels ook weg was vanaf de parkeerplaats. De 25-jarige eigenaar deed aangifte en een onderzoek werd ingesteld. Maandagochtend bleek dat de gestolen auto was aangetroffen in Noordwijk bij een poging tot diefstal van een trailer met daarop een boot. De bestuurder van de gestolen auto, een 26-jarige man uit Hardenberg, is daarbij aangehouden.
(04-042355)

Brand in caravan

Beerze - Zondag rond 21.30 uur bleek er een caravan in de brand te staan op een camping aan de Kampweg. De brand is waarschijnlijk ontstaan bij een elektrische kachel in de voortent. Ten tijde van de brand lagen in de caravan twee kinderen te slapen. Door kordaat optreden van de vader konden de twee op tijd uit de caravan worden gehaald. Door de brand ontbrandde een gasfles waardoor een steekvlam ontstond. De brand heeft circa 5 minuten geduurd, maar van de caravan was, ondanks snelle aanwezigheid van de brandweer, weinig over.
(04-042367)

Auto in de brand

Dedemsvaart - Zondagavond rond 23.15 uur stond er een auto in de brand op een parkeerplaats aan de N377. Er was geen eigenaar aanwezig. De auto is geheel uitgebrand. Een onderzoek naar de oorzaak van de brand is ingesteld.
(04-042382)

---- --

Persberichten Kampen e.o.
van Zondag 11-apr-2004 07:00 uur
tot Maandag 12-apr-2004 06:59 uur
Piket/door: Nanda Kappers (038-)4963891
---

Water in woning door lekke waterleiding

Kampen - Maandagochtend even na 04.00 uur bleek er een waterleiding te zijn gesprongen op het Van Heutzplein. Inmiddels stond een groot gedeelte van het Van
Heutzplein, de Oudestraat en de Botervatsteeg onder water. Het liep inmiddels bij een woning aan de Botervatsteeg naar binnen. De brandweer kwam ter plaatse en heeft met een waterzuiger voor zover mogelijk het water weggezogen. De gemeente en de watermaatschappij hebben een en ander gerepareerd.
(04-042424)

Inbraak in woning en diverse pogingen

Kampen - In de nacht van zaterdag op zondag is er ingebroken in een woning aan De Winde. Een ruitje is vernield en men heeft de hele onderverdieping doorzocht. Er werden een mobiele telefoon en een aantal spaarpotten weggenomen. Dezelfde ochtend en uit verder onderzoek bleek dat er geprobeerd was bij zeker vijf andere woningen in de omgeving in te breken. Dit was echter nergens anders gelukt.
(04-042226)

---- --

Persberichten Deventer e.o.
van Zondag 11-apr-2004 07:00 uur
tot Maandag 12-apr-2004 06:59 uur
Door/piket: Nanda Kappers (038-)4963891
---

Man onder bedreiging van mes berooft van telefoon

Deventer - Maandagochtend even na middernacht fietsten twee mannen over de Gotlandstraat. Ter hoogte van een bushokje stapte ineens een man de weg op. De ene man kon uitwijken, maar de andere (een 19-jarige Deventernaar) moest afstappen. De man vroeg hem naar een telefoon. Omdat de 19-jarige dacht dat de andere man alleen wilde bellen pakte hij zijn telefoon. Op dat moment dreigde de man met een mes waarop de 19-jarige zijn telefoon afstond. De man ging er vandoor in de richting van de Zutphenseweg. De mannen hebben de politie gebeld waarop in de omgeving naar de dader is gezocht. Hij werd niet meer aangetroffen.
(04-042398)

Jongens trappen ruit in

Deventer - Zondag omstreeks 08.00 uur kreeg de politie een melding dat een groep jongeren een ruit had ingetrapt bij een pand aan de Brinkgreverweg. Toen de politie ter plaatse kwam gaf een getuige aan dat de jongens op de Beestenmarkt liepen. Op de kruising Diepenveenseweg/Beestenmarkt konden de vier worden aangesproken. Zij voldeden aan de signalementen en één van hen bleek een bloedende vinger te hebben. De vier werden aangehouden, maar verzetten zich daarbij hevig. Eén ging er vandoor maar kon op de Tweede Kruisstraat alsnog aangehouden worden. Ook op het bureau probeerde één van hen nog weg te komen. Alle vier de jongens zijn aangehouden. Omdat al snel bleek dat één van hen niets met de vernielingen te maken had (hij was de groep pas na de vernielingen tegengekomen) werd hij na verhoor heengezonden. De andere drie (23, 24 en 27 jaar oud en afkomstig uit Deventer) zijn zondag in de loop van de dag met een dagvaarding heengezonden.
(04-042229)

Vernielingen aan restaurant

Deventer - In de nacht van zaterdag op zondag zijn er vernielingen gepleegd bij een restaurant aan de Deventerweg. Een reclamebord was vernield en uit de ballenbak voor het pand zijn een aantal ballen gehaald en verbrand. Tevens was de toegangsdeur geheel ontzet.
(04-042248)

Jongens aangehouden na vernieling ruit

Deventer - Maandagochtend rond 01.30 uur hoorde een beveiligingsbeambte glasgerinkel bij een pand aan de Hannoverstraat. Direct daarna zag hij drie jongens wegfietsen. Hij heeft deze jongens staande gehouden. Eén ging er echter vandoor. De andere twee heeft hij even later overgedragen aan de politie. Zij zijn meegenomen naar het bureau en ontkennen de vernielingen. Ze zijn na verhoor heengezonden. Een onderzoek naar de derde jongen is in gang gezet.
(04-042405)

Scooterrace voorkomen

Deventer - Naar aanleiding van mogelijke scooterraces werd er zondagavond gecontroleerd op het
nieuwe gedeelte van de N348. Omstreeks 19.45 uur trok een groep van ongeveer 50 scooters naar het nieuwe gedeelte van de N348. De groep werd daar duidelijk te verstaan gegeven dat er strak zou worden opgetreden in geval van races. Hierop werd het traject veelvuldig door de politie in de gaten gehouden. Er werden geen overtredingen geconstateerd. Na ongeveer een uur was iedereen weer vertrokken. Zie ook persberichten Salland voor het voorkomen van races eerder zondag in Olst.
(04-042356)

---- --

Persberichten Salland
van Zondag 11-apr-2004 07:00 uur
tot Maandag 12-apr-2004 06:59 uur
Door/piket: Nanda Kappers (038-4963891)
---

Auto op zijkant gezet bij diverse vernielingen

Raalte - In de nacht van zaterdag op zondag werd op de parkeerplaats naast
het gemeentetehuis aan de Zwolsestraat de auto van een 28-jarige vrouw uit Almere op de zijkant gedrukt. Hierdoor liep de auto de nodige schade op. Omdat ook aan de andere zijkant schade zat zijn de daders vermoedelijk ook over de auto gelopen toen deze al op de zijkant lag. Omwonenden hadden omstreeks 04.00 uur de nodige lawaai gehoord. Even daarvoor had de politie al een melding gehad van vernieling van een auto aan de Brugstraat. Hier bleek echter alleen sprake van een groepje luidruchtige jongeren. Even later kwam echter ook een melding dat een groepje jeugd een beeld had omgegooid in een tuin bij woning aan de Kastanjelaan. Zondagochtend bleek verder dat er een fiets door een ruit van een lokaal van een school aan de Kastanjelaan was gegooid. Het lokaal bevindt zich aan de zijde van de Iepensingel waar een fietspad loopt vanaf de Deventerstraat naar de Iepensingel toe. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de diverse vernielingen. Mogelijk dat er een verband bestaat tussen de zaken. In het kader van het onderzoek is de politie op zoek naar mogelijke getuigen. Vooral de vernieling van de auto aan de Zwolsestraat moet zijn opgevallen bij voorbijgangers. Getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie in Raalte via het nummer 0900-8844.
(04-042227, 04-042247, 04-042196 en 04-042198)

Schoorsteenbrandje

Raalte - Zondag rond 22.15 uur ontstond er brand in een schoorsteen van een woning aan de Reiger. De politie heeft de haard gecontroleerd, maar op dat moment bleek er al geen brand meer te zijn. De brandweer heeft nog een nacontrole uitgevoerd en daaruit bleek er inderdaad geen brand meer te zijn.
(04-042365)

Scooterraces voorkomen

Olst - Naar aanleiding van mogelijke scooterraces werd er zondagmiddag gecontroleerd op De Meente in Olst. Tussen 13.00 en 14.00 uur verzamelden zich daar zo'n 100 jongeren. Een 40-tal was in het bezit van scooters. De groep (afkomstig uit Olst en Deventer) werd aangesproken en vertelt dat een bijeenkomst was toegestaan, maar dat racen niet werd getolereerd. Dit gebeurde dan ook niet. Wel werden 4 bromfietsers bekeurd voor rijden zonder helm (2x), het ten onrechte voeren van een oranje plaat en overschrijden van de maximum snelheid. Ook waren een aantal jongeren in auto's aanwezig. Een van hen raakte op de van Limburg Stirumstraat, vermoedelijk door een te hoge snelheid, de macht over het stuur kwijt en ramde een geparkeerde auto. Gevolg was dat de groep scooters zich daar naartoe verplaatste. Om 15.30 uur werd het weer rustig. Zondagavond werd geprobeerd in Deventer een scooterrace te houden ook deze kon worden voorkomen (zie persberichten Deventer).
(04-042291)

---- --

Persberichten Steenwijk/Horst&Waterland
van Zondag 11-apr-2004 07:00 uur
tot Maandag 12-apr-2004 06:59 uur
Door/piket: Nanda Kappers (038-4963891)
---

Verkeerscontrole

Steenwijk - Bij verkeerscontroles zondagmiddag op de Eesveenseweg en de Stationstraat werden bekeuringen uitgereikt voor:
- niet dragen van de helm op een bromfiets (2x)
- niet dragen gordel (3x)
- niet handsfree bellen (1x)
(04-042340)

Gestolen speedboot teruggevonden

Zwartsluis - In de nacht van zaterdag op zondag is vanaf een terrein bij een jachthaven aan De Vleugel een trailer met een speedboot en buitenboordmotor weggenomen. Hierbij ontstond schade aan het hek en de slagboom van de jachthaven. Zondagochtend werden de trailer met speedboot aangetroffen op een terrein in Lemmer. Een onderzoek is ingesteld.
(04-042252 en 04-042328)

Deur van school in brand

Steenwijk - Zondagochtend bleek dat bij een school aan de Middenweg een deur naar de sportzaal aan het smeulen was. De brandweer heeft voor de zekerheid de deur geblust.vermoedelijk is de deur in de brand gestoken.
(04-042240)

Schoorsteenbrand

Wanneperveen - Zondagavond even na 18.00 uur ontstond er brand in een schoorsteen van een woning aan de Veneweg. Door de bewoner was met de tuinslang al het nodige geblust. De brandweer heeft de klus afgemaakt en de schoorsteen geveegd. De schade viel uiteindelijk mee.
(04-042326)

---- --

Persberichten Zwolle
van Zondag 11-apr-2004 07:00 uur
tot Maandag 12-apr-2004 06:59 uur
Door/piket: Nanda Kappers (038-4963891)
---

Nog twee AZ-supporters vast

Zwolle - Tijdens de ongeregeldheden zaterdag rond de voetbalwedstrijd FC Zwolle-AZ Alkmaar zijn uiteindelijk 29 AZ-supporters aangehouden (en dus niet 24 zoals eerder gemeld). Alle 29 zijn in verzekering gesteld en op zondag verhoord. Twee van hen zitten nog steeds vast. Het betreffen een 24-jarige man uit Noord Scharwoude en een 26-jarige man uit Alkmaar. De eerste verdachte gooide tijdens de ongeregeldheden een stoel naar de politie. De tweede man sloeg en schopte een politieman en twee politiehonden. De andere 27 verdachten werden zondag met een dagvaarding heengezonden.

Kleine brandjes

Zwolle - Zondagavond rond 20.30 uur ontstond er een schoorsteenbrand in een woning aan de Lorentzlaan. Bij komst van de brandweer was de brand al gedoofd. De brandweer heeft de schoorsteen voor de zekerheid nog wel geveegd. Een uur later kregen brandweer en politie een melding van een brandende vuilcontainer in de Albert Cuypstraat. Deze brand is door de brandweer geblust. Rond 22.15 uur kwam er een melding van een vuurtje aan de Huetemate. Toen de politie ter plaatse kwam was het vuur al bijna uit en waren er geen personen meer bij aanwezig. De agenten hebben het vuur verder uitgemaakt.
(04-042345, 04-042359 en 04-042368)

Jeugd wil invalidenwagen in de brand steken

Zwolle - Zondagavond rond 19.30 uur kreeg de politie een melding dat aan de Bankastraat een groep jeugd bezig was een invalidewagentje en wat hout te verslepen; mogelijk om dit in de brand te steken. Bij het bruggetje naar de Vondelkade stond inderdaad een groep jeugd met een invalidenwagentje. De groep ging er echter vandoor bij het zien van de politie. Van de wagen waren alle ruiten ingeslagen en binnenin lag hout. Ook stonk de wagen naar benzine. Blijkbaar was de groep inderdaad van plan de wagen in de brand te steken. Op het moment dat de politie bij de wagen stond meldde zich de eigenaar. Deze heeft de wagen weer meegenomen. In de omgeving is nog naar de betreffende groep jeugdigen uitgekeken, maar niemand werd aangetroffen.
(04-042333)

---- --