Gemeente Roosendaal



---

Werkzaamheden nieuwe markt

Al geruime tijd wordt er gewerkt aan plannen om van de Nieuwe Markt en omgeving weer een aantrekkelijk centrum te maken. Om de plannen verder te kunnen realiseren zijn een aantal werkzaamheden noodzakelijk.

Sloop Sint Janschool gestart

Zoals aangekondigd is op maandag 5 april de sloop van de Sint Janschool van start gegaan met het verwijderen van alle asbesthoudende materialen. Met name in de boeiboorden bij de dakranden en op verschillende plaatsen bij de verwarmingsinstallatie was asbest aangetroffen. Op zich is asbest geen enkel probleem als het met rust gelaten wordt, maar bij slopen moet er heel zorgvuldig mee worden omgegaan wat ook gebeurd is. Na de zorgvuldige verwijdering is het asbesthoudend materiaal voorzichtig en goed ingepakt en op de juiste wijze gestort. Het verwijderen van het asbest is op geen enkele manier schadelijk geweest voor de omgeving.

Na deze voorbereidende activiteit is het grote werk aan de beurt. Rondom de hele school zullen bouwhekken worden geplaatst. En na Pasen zal het echte sloopwerk beginnen.

Ook zullen eind april twee bomen van het terrein verplaatst worden naar het park Vrouwenhof.

Voor alle duidelijkheid melden we nog dat de tuinmuren op de erfafscheidingen blijven staan. Dus de mensen die een schuurtje, fietsenstalling of iets anders in hun tuin, tegen deze muur hebben gebouwd, hoeven zich de eerste jaren niet druk te maken.

In eerdere berichten was aangegeven dat de sloop vier maanden zou gaan duren maar dit blijkt maar twee maanden te zijn. Als alles verder volgens schema verloopt, kunnen de nieuwe parkeerplaatsen zelfs al over vier maanden in gebruik worden genomen. Dat scheelt een slok op een borrel.