Gemeente Terneuzen

in Westdorpe

Persbericht 12 april 2004

FEESTELIJK ONTHAAL VOOR ARJAN ERKEL IN WESTDORPE

'Arjan is vrij', staat op verschillende spandoeken te lezen. Naast spandoeken zijn de straten in Westdorpe versierd met vlaggen en ballonnen. Het dorp bereidt een hartelijke thuiskomst voor.

Vanmiddag (maandag, 12 april), omstreeks 15.00 uur, wordt Arjan Erkel verwacht in Westdorpe in Zeeuws-Vlaanderen, de woonplaats van zijn ouders.

Zo'n 150 schoolkinderen met ballonnen en de plaatselijke fanfare zal Arjan aan de rand van het dorp opwachten en hem vergezellen naar zijn ouderlijk huis. Daar wordt hij opgewacht door de vele dorpsgenoten, die dit weekend enthousiast op zijn vrijlaten hebben gereageerd.

Arjan zal worden toegesproken door de voorzitter van de dorpsraad, Marijke Hemelsoet, die gisteren het initiatief nam voor een feestelijk 'welkom thuis', hierin bijgestaan door de buurtvereniging, fanfare, en vele anderen. Vervolgens zal de burgemeester van Terneuzen, Jan Lonink het woord tot Arjan richten. De burgemeester zei eerder 'zeer verheugd' te zijn met het goede nieuws van de vrijlating van Arjan.

Noot aan de redactie:
Aansluitend aan het hierboven geschetste programma, naar verwachting om ongeveer 16.00 uur, zal een persconferentie worden gehouden in dorpshuis 'Concordia' te Westdorpe.

Nadere informatie:
Gemeente Terneuzen, afdeling Communicatie
Sylvia de Geest, telefoonnummer: 06 11 295 182

Dorpsraad Westdorpe
Marijke Hemelsoet, telefoonnummer: 06 53 777 315