Politie Zuid-Holland-Zuid

12/04 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

12-04-2004 - Persberichten District I

ALCOHOL
DORDRECHT Op het Plein van Europa in Dordrecht hebben agenten een 24-jarige autobestuurder uit Rotterdam aangehouden. Dat gebeurde op zondag 11 april 2004 rond 00.15 uur. De verdachte had teveel alcohol op en kreeg hiervoor onder andere een rijverbod van drie uur. DORDRECHT Agenten hebben op de Burgemeester de Raadtsingel in Dordrecht een automobilist gecontroleerd. Hieruit bleek dat de 46-jarige man uit Vlaardingen een te hoog alcoholpromillage had. De politiemensen hielden hem op zondag 11 april 2004 omstreeks 01.50 uur aan.
DORDRECHT Een rijverbod van vier uur heeft een 24-jarige man uit Hendrik-Ido-Ambacht gehad. Hij reed op zondag 11 april 2004 omstreeks 05.00 uur in zijn auto over de Hugo de Grootlaan in Dordrecht. Agenten controleerden zijn alcoholpromillage en dat was te hoog. ZWIJNDRECHT Een 19-jarige autobestuurder uit Westmaas heeft zijn rijbewijs moeten inleveren. Hij reed op zondag 11 april 2004 rond 03.20 uur over de rijksweg A16 bij Zwijndrecht. De verdachte had teveel alcohol op.

BRIEF
DORDRECHT Iemand heeft een bedreigingbrief met poeder gestuurd naar een horecaondernemer. Deze 44-jarige man uit Dordrecht maakte op vrijdag 9 april 2004 de post en dus ook de brief open. Hij deed dat in zijn horecagelegenheid op de Voorstraat in Dordrecht. In de brief stond de bedreiging gericht op een andere zaak van de man en er zat poeder in. De politie sloot even de zaak en stelde de envelop veilig. In de loop van de dag bleek dat de poeder geen miltvuur was.

SLINGEREND
DORDRECHT Een 27-jarige autobestuurder uit Dordrecht is op de rijksweg A16 bij Dordrecht aangehouden. Agenten zagen dat de man in een auto slingerend en met te hoge snelheid over de snelweg reed. Waarschijnlijk was de verdachte onder invloed van verdovende middelen. Hiervoor kreeg hij een rijverbod en een arts nam een bloedproef af. De aanhouding gebeurde op zaterdag 10 april 2004 rond 02.50 uur.

FIETSEN
DORDRECHT Vlak na de diefstal van een fiets heeft de politie een 28-jarige man uit Dordrecht aangehouden. Een getuige sprak op zaterdagmorgen 10 april 2004 surveillerende agenten aan bij de Brouwersdijk in Dordrecht. Hij zag dat een man een fiets stal en deze in een auto zette. De politie begon met een onderzoek. Agenten vonden de auto bij het woonhuis van de verdachte waarin de tuin nog twee andere fietsen stonden. De drie fietsen en de verdachte gingen mee naar het bureau.

BELEDIGING
DORDRECHT Voor belediging is een 40-jarige man uit Dordrecht aangehouden. Hij liep op zaterdagmiddag 10 april 2004 op de Vrieseweg in Dordrecht samen met zijn hond. De verdachte had deze niet aan de lijn. Hiervoor kreeg hij een bekeuring van iemand van de dienst Toezicht van de gemeente. De verdachte schold deze uit waarop agenten kwamen en de 40-jarige meenamen naar het bureau.

STEEKPARTIJ?
DORDRECHT De politie heeft een sporenonderzoek ingesteld naar een mogelijke steekpartij. Op zaterdagavond 10 april 2004 kwam de melding binnen. Een getuige vertelde dat hij op de Spuiboulevard in Dordrecht zag dat twee mannen ruziemaakten en er een de ander stak. Agenten vonden op de plaats niemand meer maar wel wat bloedsporen. Uit verder onderzoek kwam een 36-jarige man uit Dordrecht naar voren die inderdaad vertelde dat iemand hem had gestoken. Hij had hierbij letsel aan zijn arm opgelopen. De man wilde echter geen aangifte doen.

UITGESCHOLDEN
DORDRECHT Een 20-jarige man uit Dordrecht heeft een transactiebedrag van 220 euro betaald. Agenten hielden hem op zondag 11 april 2004 rond 02.10 uur aan nadat hij een politieman uitschold. Deze stond op een parkeerterrein aan de Karel Lotsyweg in Dordrecht. De verdachte zat in een auto en hing uit het raam. Op dat moment riep hij de beledigingen.

VERNIELING EN MISHANDELING
DORDRECHT Voor vernieling en mishandeling hebben agenten een 23-jarige man uit Dordrecht aangehouden. De verdachte veroorzaakte eerst problemen in een horecagelegenheid op de Wijnstraat in Dordrecht. Buiten viel hij een langsrijdende fietser lastig. Een 18-jarige jongen uit Dordrecht sprong tussen de twee in en kreeg een klap in zijn gezicht. De verdachte vernielde hierop een autoruit. De 18-jarige waarschuwde de politie die de verdachte op zondag 11 april 2004 omstreeks 03.15 uur aanhield op de Steegoversloot.

BEKEURINGEN
DORDRECHT Een 20-jarige man uit Dordrecht heeft in twee dagen tijd negen bekeuringen gehad. Op 9 april 2004 kreeg de bromfietser er zes. Eerst zag een agent hem op het Van Eesterenplein in Dordrecht. De man had geen bromfietscertificaat en hij reed niet op de rijbaan en de brommer maakte teveel geluid. Hierna zag de politieman de verdachte weer nu op de Vissersdijk. Op zondag 11 april 2004 zag de agent de bromfietser weer. En opnieuw kreeg de man drie bekeuringen. Het totale bedrag liep op tot 515 euro.

FIETS
DORDRECHT Een 13-jarige jongen uit Dordrecht is aangehouden op de W.H. Vliegenstraat in Dordrecht. Daar fietste hij op zondagmiddag 11 april 2004. Hij reed op een gestolen fiets. Achter op de fiets zat een 21-jarige man uit Dordrecht. Zijn aanhouding volgde op maandagochtend 12 april 2004 omdat de 13-jarige aangifte tegen hem deed in verband met mishandeling. Op het Scheffersplein in Dordrecht hebben agenten een 22-jarige man uit Zwijndrecht aangehouden. Hij reed op zondagavond 11 april 2004 op het plein en zat op een damesfiets zonder slot. Ook was het framenummer helemaal afgevijld. Na zijn aanhouding verklaarde de verdachte dat hij de fiets van iemand had geleend.

OPLICHTING
HENDRIK-IDO-AMBACHT Politiemensen van het Korps Landelijke Politiediensten hebben bij een controle een gezochte verdachte aangehouden. Het ging om een 41-jarige man uit Rotterdam maar een onbekende verblijfplaats had. In Hendrik-Ido-Ambacht deed op 18 juni 2003 een 33-jarige ondernemer aangifte tegen de verdachte. De 41-jarige man zou hem helpen met een subsidieaanvraag waarvoor de Ambachtse ondernemer hem geld betaalde. Van de subsidie kwam niets terecht. Naast het onderzoek naar deze oplichting staat er nog een straf voor de verdachte open van 175 dagen. De aanhouding gebeurde op vrijdagmiddag 9 april 2004.

DRUGS
HENDRIK-IDO-AMBACHT Drie inzittenden van een auto zijn aangehouden. Agenten zagen dat de twee mannen van 24 en 28 jaar en een vrouw van 27 jaar sliepen in een auto die stond op een parkeerplaats langs de rijksweg A16 bij Hendrik-Ido-Ambacht. Na controle van de drie en de auto kwamen er zakjes met verdovende middelen en vier stukjes hasj naar voren. Hierop konden de drie inwoners uit Frankrijk mee naar het bureau. Dat gebeurde op zondag 11 april 2004 rond 06.30 uur.

GESLAGEN
HENDRIK-IDO-AMBACHT Een 17jarige jongen uit Hendrik-Ido-Ambacht heeft verwondingen opgelopen aan zijn nek en enkel. Hij voetbalde op maandagmiddag 12 april 2004 met anderen op het Louwersplein in Hendrik-Ido-Ambacht. Er ontstond een onenigheid waarop er een jongen zijn oudere broer haalde. Deze 21jarige man uit Hendrik-Ido-Ambacht kwam en sloeg het slachtoffer met een staaflantaarn. De 17jarige ging naar het bureau. De politie begon met een onderzoek en liet de verdachte naar het bureau komen. Daar volgde zijn aanhouding.

EMBLEMEN
ZWIJNDRECHT Een getuige heeft een 13-jarige jongen uit Zwijndrecht aangehouden. De getuige zag op zaterdagavond 10 april 2004 dat de jongen een embleem van een auto haalde op de Meubelmaker in Zwijndrecht. De verdachte had nog twee andere emblemen op zak.

OVERVAL
ZWIJNDRECHT Een nog onbekende man heeft een overval gepleegd op een benzinestation. Dat gebeurde op zondag 11 april 2004 omstreeks 12.30 uur. De verdachte bedreigde een 23-jarige medewerker met een kruisboog. De man verliet het benzinestation aan de Beneluxlaan in Zwijndrecht en liep vermoedelijk weg in de richting van het winkelcentrum. Hij had geld buit gemaakt. De verdachte is tussen de 20 en 25 jaar en had een lengte van ongeveer 1.70/1.75 meter. Hij droeg een zwarte muts en een ¾ jas. De politie zocht nog uitgebreid in de omgeving maar vond de overvaller niet meer. Getuigen die iets zagen of weten van de overval en de verdachte kunnen de politie bellen via het nummer 0900-8844 (lokaal tarief).

BALDADIGHEID
ZWIJNDRECHT Vijf jongeren in de leeftijd tussen de 16 en 19 jaar uit Zwijndrecht en Hendrik-Ido-Ambacht krijgen een bekeuring voor baldadigheid. De politie stelde op zondagavond 11 april 2004 een onderzoek in op het dak van een school aan de Bazuinstraat in Zwijndrecht. De melding was dat daar jongeren zaten die mogelijk inbraken in de school. Dat laatste klopte niet maar de vijf zaten wel op het dak. Agenten namen hen mee naar het bureau.

BELEDIGING
ZWIJNDRECHT Een 23-jarige man uit Zwijndrecht heeft zich op zondagavond 11 april 2004 gemeld bij het bureau. Op zondagmiddag beledigde hij politiemensen. Agenten spraken met de verdachte tijdens een conflictbemiddeling in de Van Eedenstraat in Zwijndrecht. Op een gegeven moment verliet de 23-jarige de woning en schold de politiemensen uit. Deze wilden hem aanhouden maar de verdachte zag kans te ontsnappen. In de avond kwam de 23-jarige op deze beslissing terug en gaf zichzelf aan.
Op maandag 12 april 2004 rond 02.55 uur hielden agenten ook voor belediging een 17-jarige jongen uit Dordrecht aan. Portiers hadden hem uit een discotheek op de Molenvliet in Zwijndrecht gezet omdat hij lastig tegen hen deed. Buiten ging de verdachte door met gillen en schreeuwen naar de portiers. Agenten vertelden aan de jongen dat hij beter kon gaan. Ook deze kregen allerlei beledigingen naar hun hoofd. Hierop volgde de aanhouding.