Politie Noord- en Oost Gelderland

REGIOPOLITIE NOORD- EN OOST- GELDERLAND
Politiedistrict Achterhoek

Nadere informatie:
Andrea Jansen, 06-23978827

PERSBERICHTEN

11 april 2004

Feit : Verkeersongeval met letsel
Datum/tijd : 10 april 2004 11,40
Locatie : Aalten Kruising Dinxperlosestraatweg / Westendorpweg / Hagtweg Betrokkene (1) : 22 jarige automobilist uit Dinxperlo Betrokkene (2) : 21 jarige automobilist uit Dinxperlo Omschrijving : Be1 haalde op de bochtige weg een voertuig in met een te hoge snelheid, toen Be1 Be2 zag naderen remde hij maar het voertuig dat ingehaald werd deed dat ook met een aanrijding tot gevolg. De 21-jarige bestuurder heeft botbreuken en werd opgenomen in het ziekenhuis. De 22-jarige bleef ongedeerd.

Feit : Geweld met letsel
Datum/tijd : 10 april 2004 13.00
Locatie : Doetinchem Parkeerplaats aan de Themansstraat Betrokkene (1) : 72 jarige man uit Doetinchem
Betrokkene (2) :
Omschrijving : Be1 reed op de fiets toen hij bijna werd aangereden door een voertuig van een onbekende automobilist die vanaf de parkeerplaats van de voormalige Boni aan de Themansstraat kwam. Hierna volgde een woordenwisseling en de 72-jarige werd geslagen. Hij raakte hierbij lichtgewond. De politie verzoekt getuigen, die het voorval hebben opgemerkt, zich te melden op het politiebureau of te bellen met nummer 0900-8844. Het signalement van de automobilist luidt: 20-25 jaar oud, tussen de 1.75 en 1.80 meter lang, normaal postuur, kort middelblond haar. Hij reed in een rode personenauto.

Feit : Verkeersongeval met letsel
Datum/tijd : 10 april 2004 14.30
Locatie : Sinderen kruising sinderenseweg / kasselderkerkpad / seesinkvloedstraat
Betrokkene (1) : 56 jarige vrouw uit Breedenbroek
Betrokkene (2) :
Omschrijving : Be1 reed over de Sinderenseweg komend uit de richting Sinderen, zij schrok van een tegenligger waardoor zij naar rechts stuurde en kwam vervolgens in de berm, waar zij een tuinhek schampte en tegen een boom tot stilstand kwam. Bestuurster is met onbekende verwondingen vervoerd door de ambulance naar het ziekenhuis.

Feit : Controle parkeren centrum
Datum/tijd : 10 april 2004
Locatie : Winterswijk Centrum
Betrokkene (1) :
Betrokkene (2) :
Omschrijving : Door de politie is er gecontroleerd op het parkeergedrag in het centrum. Er is hiervoor 12 maal een boete uitgeschreven voor parkeren Ook werd eenmaal voor het niet dragen van de autogordel bekeurd.

Feit : Brand
Datum/tijd : 11 april 2004 05.50
Locatie : Doetinchem Markhorst
Betrokkene (1) : 27 jarige vrouw uit Doetinchem
Betrokkene (2) :
Omschrijving : Belde Be1 naar de meldkamer met de mededeling, dat achter haar huis de coniferen in de brand stonden. Tegen de coniferen stond een tuinhuis met tuinstoelen, kussens en speelgoed. Volgens de eigenaar bedraagt de schade enkele honderden euros. De brand is vermoedelijk aangestoken en de politie stelt nog een nader onderzoek in.

PERSBERICHTEN

12 april 2004

Feit : Beschilderde ezels
Datum/tijd : 11 april 2004 13.45
Locatie : Zelhem Doetinchemseweg
Betrokkene (1) : 18 jarige vrouw uit Zelhem (aangeefster) Betrokkene (2) :
Omschrijving : Onverlaten hebben een tweetal ezels met plakkaatverf beschilderd, de dieren zijn rose-rood op de bovenrug , zijkanten en rond de ogen beschilderd. De politie dacht eerst dat zij beschoten waren met paint-balverf, maar later is een dop aangetroffen van een tubes plakkaatverf, de dieren zijn erg mak, vermoedelijk hebben zij niet geleden van de schilderkunst van de onverlaten.

Feit : Snelheidscontrole
Datum/tijd : 11 april 2004 tussen 19.00 en 20.00 uur Locatie : Gendringen Oude IJsselweg Varsselder Berghseweg Betrokkene (1) :
Betrokkene (2) :
Omschrijving : De politie heeft door middel van laser een snelheidscontrole gehouden buiten de bebouwde kom waar een snelheid van 80 km/u is toegestaan , twee voertuigen kunnen een boete tegemoet zien, de hoogst gemeten snelheid bedroeg 109 km/u

Feit : Rijden onder invloed tijdens ontzegging
Datum/tijd : 11 April 2004 omstr. 14.20 uur
Locatie : Europalaan te Winterswijk
Betrokkene (1) : 38 jarige bestuurder uit Winterswijk Betrokkene (2) :
Omschrijving : Tijdens surveillance controleerde de politie een automobilist. Het rijbewijs van de automobilist bleek te zijn ingevorderd. Tevens bleek de man alcohol te hebben genuttigd. Hij blies 305 ug/l (0,7 promille). Zijn auto werd inbeslaggenomen.

Feit : Imitatievuurwapen
Datum/tijd : 11 april 1900 uur
Locatie : Bevrijdingsstraat te Doetinchem
Betrokkene (1) : 21 jarige inwoner uit Doetinchem
Betrokkene (2) :
Omschrijving : Tijdens een controle zagen politieagenten een wapen liggen in de auto van be1
(handschoenenkastje). Het bleek later echter te gaan om een imitatie-vuurwapen. Het voorhanden hebben van een dergelijk wapen is verboden en het werd inbeslaggenomen.