Politie Zuid-Holland-Zuid

12/04 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

12-04-2004 - Persberichten District II

ALCOHOL
BLESKENSGRAAF Een rijverbod van vijf uur heeft een automobilist uit Bleskensgraaf gehad. Agenten vonden de 21-jarige man op maandag 12 april 2004 rond 03.35 uur op de Wijngaardseweg in Bleskensgraaf. Hij had daar zijn auto de sloot ingereden. De 21-jarige had teveel alcohol op.
GORINCHEM Op de parkeerplaats aan de Kleine Schelluinsekade in Gorinchem heeft de politie een 42-jarige man uit Gorinchem aangehouden. De verdachte reed in zijn auto op zaterdagmiddag 10 april 2004 de parkeerplaats op. Hij had een te hoog alcoholpromillage en kreeg onder andere een rijverbod van vijf uur.
GORINCHEM Agenten hebben op de Gildenweg in Gorinchem een automobilist aangehouden. Dat gebeurde op zondagmiddag 11 april 2004. De 32-jarige man uit Hardinxveld-Giessendam had een te hoog alcoholpromillage. De politie kon zijn rijbewijs niet invorderen want deze was al ongeldig. HARDINXVELD-GIESSENDAM De politie heeft een 38-jarige automobilist uit Ridderkerk een rijverbod van zeven uur gegeven. De agenten vonden de man op zaterdagmiddag 10 april 2004 slapend in zijn auto op de parkeerplaats van een tankstation langs de A15 bij Hardinxveld-Giessendam. Ze maakten de 38-jarige wakker en de blaastest wees uit dat hij teveel alcohol op had.
SLIEDRECHT Een 31-jarige automobilist uit Breda moet zijn rijbewijs inleveren. Agenten controleerden hem op zaterdag 10 april 2004 omstreeks 02.10 uur bij de Middeldiepstraat in Sliedrecht. De verdachte had teveel alcohol op alleen een aanhouding wilde de man niet. Hij sloeg wild om zich heen waarop de 31-jarige geboeid meeging naar het bureau.

BALLETJESPISTOOL
ALBLASSERDAM Agenten hebben twee jongens van 14 en 15 jaar uit Alblasserdam aangehouden. Op zondagmiddag 11 april 2004 kwam de melding dat de twee liepen op de Nedersassen in Alblasserdam en speelden met iets dat leek op een vuurwapen. Politiemensen vonden de twee en zagen dat het ging om een zogenaamd balletjespistool. Hier schoten ze stiekem mee op een blikje.

VERDACHT
ALBLASSERDAM De politie heeft de tunnelbuis onder de rivier De Noord in de richting van Rotterdam onderzocht. Een 39-jarige man uit Delft meldde op zondagavond 11 april 2004 dat hij knallen hoorde in de tunnel en dacht aan schoten. De getuige reed door de tunnel en een motor passeerde hem met hoge snelheid. Agenten sloten de tunnel af en keken naar sporen maar vonden niets. Mogelijk dat de knallen niet uit een wapen kwamen.

TWEE AANHOUDINGEN (vervolgbericht 9 april 2004) GORINCHEM De twee aangehouden mannen voor een inbraak bij een winkel worden niet verder vervolgd. De politie liet hen op vrijdag 9 april 2004 vrij. De aanhoudingen gebeurden in de nacht van donderdag op vrijdag op verdenking dat de twee een winkelruit ingooiden en spullen stalen uit de etalage. De winkel zit op de Kortendijk in Gorinchem. Het nader onderzoek bracht onvoldoende bewijs.

RUZIE
GORINCHEM Agenten hebben een 26-jarige man uit Gorinchem aangehouden. Hij kreeg op vrijdagavond 9 april 2004 onenigheid met zijn 33-jarige broer. Dat gebeurde op het Heerenlaantje in Gorinchem. De ruzie ging onder andere over het feit dat de 33-jarige zijn fiets terugwilde. De verdachte sloeg hem waardoor de 33-jarige letsel aan zijn gezicht opliep.

RUIT
GORINCHEM Een 24-jarige man uit Rotterdam heeft een deurruit vernield. Hij ging op zaterdag 10 april 2004 omstreeks 03.30 uur naar de woning van een oude vriendin aan de Haarweg in Gorinchem. De verdachte wilde naar binnen en vernielde dus de ruit. Hierdoor liep de verdachte verwondingen aan zijn arm op. Agenten hielden de 24-jarige aan.

VAL
GORINCHEM Een 46-jarige man uit Hardinxveld-Giessendam is ernstig gewond geraakt nadat hij gevallen was. Het slachtoffer viel op zaterdagmorgen 10 april 2004 van de wal bij de Korenbrugstraat in Gorinchem. Hij maakte met iemand anders een buis vast. Waarschijnlijk brak er een touw en viel de man ongeveer twee meter achterover op straat. Eerst bracht de ambulance hem naar het ziekenhuis in Rotterdam maar later naar een ziekenhuis in Rotterdam.

BROMMER
GORINCHEM De politie heeft een onderzoek ingesteld naar een gestolen brommer. Op zaterdagmorgen 10 april 2004 meldde zich de eerste 13-jarige verdachte uit Gorinchem bij het politiebureau en later de tweede, een 12-jarige jongen uit Gorinchem. Op 28 maart 2004 gingen politiemensen naar een melding van brommeroverlast in de Lingewijk van Gorinchem. Bij de Hugo de Grootstraat vonden zij de brommer met daarop twee jongens. Deze twee vluchtten de wijk in. De agenten namen de brommer mee die gestolen bleek te zijn. De verdachten verklaarden dat zij de brommer hadden meegenomen.

NAAR RECHTS
GORINCHEM Een 43-jarige motorrijdster uit Gouda is gevallen. Ze reed op zondagmiddag 11 april 2004 over de rijksweg A15 bij Gorinchem. Een personenauto reed op de linker rijstrook en kwam plotseling naar rechts. De vrouw remde en viel hierdoor. Ze raakte licht gewond. De auto stopte niet.

DRIE AANRIJDINGEN
GORINCHEM Een 19-jarige autobestuurder uit Sliedrecht heeft drie aanrijdingen gehad. Agenten troffen de man bibberend van de kou aan langs de rijksweg A15 bij Gorinchem. Zijn auto lag zwaar beschadigd in de sloot. Een ambulance bracht op maandag 12 april 2004 rond 04.10 uur de onderkoelde man naar het ziekenhuis. Daar nam een arts een bloedproef af in verband met het mogelijke alcoholgebruik van de 19-jarige. Nader onderzoek wees uit dat de verdachte op de Rivierdijk in Sliedrecht met zijn auto een lichtmast had geramd en in De Klopstraat in Sliedrecht een geparkeerde auto.

NEUS
HARDINXVELD-GIESSENDAM Een 21-jarige man uit Hardinxveld-Giessendam heeft een ander op zijn neus geslagen. Het incident vond plaats op zondag 11 april 2004 rond 01.20 uur op de Molenstraat in Hardinxveld-Giessendam. Het 17-jarige slachtoffer uit Hardinxveld-Giessendam meldde zich bij het politiebureau en agenten gingen direct op zoek naar de verdachte. Deze vonden zij in een horecagelegenheid op de Damstraat. De 21-jarige vertelde dat een groepje hem uitdaagde en dat hij daarom een keer sloeg.

PATROON EN WAPEN
HARDINXVELD-GIESSENDAM Na een aanrijding heeft de politie drie personen aangehouden. Het ging om een 21-jarige vrouw en een 27-jarige man uit Gorinchem die zaten in een auto en een 21-jarige man uit Gorinchem. De 27-jarige raakte op zondagavond 11 april 2004 betrokken bij een ongeval op de rijksweg A15 bij Hardinxveld-Giessendam. In zijn auto vonden agenten een patroon. De politie stelde een onderzoek in de woning van de verdachte in waar ook de 21-jarige man was. Daar vonden zij nog een wapen geschikt voor bedreiging.

ZWANEN
LANGERAK De politie heeft op zondagavond 11 april 2004 in totaal acht dode zwanen en een gewonde gevonden. De zwanen lagen in de buurt van de Tiendweg, Melkweg en de N216 in Langerak en het Achterland in Groot-Ammers. Later liet een dierenarts ook de gewonde zwaan inslapen. Hij had verwondingen veroorzaakt door een schot. De politie stelt een onderzoek in.

ONGEVAL
LEERDAM Een personenauto heeft een snorfiets aangereden. De 73-jarige automobilist uit Leerdam reed achter uit een erf van een woning aan de Parallelweg in Leerdam op. Op dat moment reed de snorfiets met daarop een 53-jarige man en 55-jarige vrouw uit Leerdam over het fietspad. De auto botste tegen de snorfiets waarna de twee vielen. Een kwam er ongelukkig terecht en had beenletsel. Het ongeval gebeurde op vrijdagmiddag 9 april 2004.

VUIL
LEXMOND Voor het illegaal storten van vuil heeft een 20-jarige man uit Lexmond een schikkingsbedrag van 255 euro betaald. Een getuige waarschuwde op zaterdagavond 10 april 2004 de politie dat de verdachte op de Driemolensweg in Lexmond vuil stortte. Het ging om steen en plankjes. Agenten belden de verdachte die het schikkingsbedrag kwam betalen.

STANK
MEERKERK Een familie uit een woning aan de Eikenhof in Meerkerk heeft een nacht bij anderen geslapen. Het gezin liet per ongeluk op vrijdagavond 9 april 2004 een paar kaarsjes branden. Deze veroorzaakte in de nacht hierop rook en er ging papier smeulen. De mensen maakten de beginnende brand zelf uit. Zo hoefde de brandweer die rond 02.10 uur naar de woning kwam niets meer te doen.

FIETSERS AANGEREDEN
NIEUW-LEKKERLAND Een auto heeft op de Lekdijk in Nieuw-Lekkerland twee fietsters van 13 jaar uit Nieuw-Lekkerland aangereden. De autobestuurder reed na het ongeval door. Dat gebeurde op zaterdagavond 10 april 2004. De politie stelde direct een onderzoek in en vonden de 32-jarige automobilist uit Kinderdijk thuis. De agenten hielden hem aan en uit de blaastest bleek dat de man ook teveel alcohol op had.

BROMFIETSER GEWOND
PAPENDRECHT Bij een ongeval is een 17-jarige bromfietser uit Sliedrecht gewond geraakt. Op zaterdagmiddag 10 april 2004 reed een 50-jarige automobilist uit Alblasserdam over de Noordhoek in Papendrecht. Plotseling ging de 17-jarige vanachter een auto de weg op. De automobilist remde nog maar botste tegen de zijkant van de bromfiets. De bromfietser had letsel aan zijn voet en been.

VANGRAIL
PAPENDRECHT Een auto is tegen de vangrail beland langs de N3 in Papendrecht. De politie ging op zondag 11 april 2004 omstreeks 05.00 uur naar de plek van het ongeval. De agenten merkten dat de 33-jarige bestuurder uit Dordrecht onder invloed van alcohol was en hielden hem aan. Op het bureau vorderden de politiemensen het rijbewijs van de 33-jarige in.

VERNIELING
SCHELLUINEN Een 27-jarige man uit Gorinchem heeft bekend dat hij een ruit heeft vernield. De verdachte deed op zaterdagavond 10 april 2004 vervelend tegen een andere klant van een café op de Zandkade in Schelluinen. Nadat hij uit het café was gezet vernielde de 27-jarige een ruit. Agenten zochten de verdachte op en hielden hem aan.

BELEDIGING
SLIEDRECHT Een 52-jarige autobestuurder uit Sliedrecht heeft een transactiebedrag van 220 euro betaald. Een agent hield hem op vrijdagmiddag 9 april 2004 aan voor belediging. De politieman hield op de Rivierdijk in Sliedrecht een verkeerscontrole en de verdachte droeg geen autogordel. Nadat de man hoorde dat er een bekeuring aankwam beledigde hij de agent. Hierop volgde zijn aanhouding. Op zondag 11 april 2004 rond 05.00 uur hielden agenten een 19-jarige man uit Rotterdam aan voor belediging. Hij riep allerlei beledigingen naar agenten die op de Adriaan Volkersingel in Sliedrecht stonden.

VERNIELING
SLIEDRECHT De politie heeft een groep van zeven jongeren aangehouden. Agenten gingen op zondag 11 april 2004 rond 01.15 uur naar het Stationsplein in Sliedrecht voor een melding dat jongeren fietsen vernielden. Inderdaad vonden de agenten twee vernielde fietsen, een fiets die door een ruit van een telefooncel lag en een aantal fietsen met lege banden. In de buurt liep de groep. Politiemensen hielden hen aan. Het ging om vier jongens in de leeftijd tussen de 16 en 18 jaar uit Sliedrecht, twee meisjes van 16 en 17 jaar uit Sliedrecht en een 45-jarige man zonder bekende woonplaats. Een meisje had een verwonding aan haar hand en het andere meisje had een mes bij zich. De politie zoekt nog getuigen of benadeelden van de vernielingen. Zij kunnen contact opnemen via het nummer 0900-8844 (lokaal tarief).

DOORGEREDEN
SLIEDRECHT Na een aanrijding is een 26-jarige autobestuurder uit Sliedrecht doorgereden. Hij reed op zaterdag 10 april 2004 omstreeks 02.30 uur in een auto van een ander en botste bij de Kerkstraat in Sliedrecht tegen een geparkeerd voertuig. Agenten stelden een onderzoek in en vonden de verdachte bij een familielid. De 26-jarige had een te hoog alcoholpromillage en de politie hield hem aan en vorderde zijn rijbewijs in.