Persberichten Regio

's-Hertogenbosch 12-04-2004

DISTRICT DEN BOSCH

VROUW AANGEHOUDEN VOOR BEDREIGING

's-HERTOGENBOSCH - Zondagavond is een 48-jarige vrouw uit 's-Hertogenbosch aangehouden. Op de Eerste Haaren in 's-Hertogenbosch bedreigde de vrouw een 19-jarige vrouw uit 's-Hertogenbosch met een mes. De reden van de bedreiging is nog niet bekend. De vrouw is voor verder onderzoek ingesloten.

MAN AANGEHOUDEN VOOR MISHANDELING

'S-HERTOGENBOSCH - Zondagavond is een 37-jarige man uit Zeist aangehouden. Hij had tijdens een feest aan de Marathonloop in 's-Hertogenbosch een plaatsgenoot in het gezicht geslagen, die daarbij een kapotte lip opliep. Na verhoor is de man heengezonden.

TE VEEL GEDRONKEN, RIJBEWIJS INGEVORDERD

ROSMALEN - Zondagavond, rond 21.15 uur, werd op de Rijksweg A2 onder Rosmalen een 33-jarige man uit Valkenswaard bekeurd. Hij reed met een auto terwijl hij te veel te veel had gedronken. De man blies meer dan vier de het maximaal toegestane (220 ugl is gelijk aan 0,5 ). Naast de bekeuring kreeg hij ook een rijverbod van 11 uur en zijn rijbewijs werd ingevorderd.
---
NIEUWKUIJK - In de nacht van zondag op maandag, rond 01.10 uur, is op de Esdoornstraat in Nieuwkuijk een 35-jarige man uit Nieuwkuijk bekeurd. Hij reed met een auto terwijl hij veel te veel gedronken had. De man blies meer dan vier de het maximaal toegestane (220 ugl is gelijk aan 0,5 ). Naast de bekeuring kreeg hij ook een rijverbod van 11 uur en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

MAN AANGEHOUDEN MET DRUGS

'S-HERTOGENBOSCH - Maandagmiddag is op het Stationsplein in 's-Hertogenbosch een 21-jarige man uit 's-Hertogenbosch aangehouden. Door politiemensen werd gezien dat de man op het Stationsplein stond te dealen. Hij bleek in het bezit van 25 bolletjes, vermoedelijk cocaïne De man is in verzekering gesteld en voor verder onderzoek ingesloten.

POLITIE ZOEKT GETUIGEN OPENLIJKE GEWELDPLEGING

'S-HERTOGENBOSCH - In de nacht van zaterdag op zondag vond even na 03.00 uur een openlijke geweldpleging plaats op de Markt in 's-Hertogenbosch. Toen de politie ter plaatse kwam troffen ze een bewusteloze jongen, 20 jaar uit 's-Hertogenbosch, aan die direct is overgebracht naar een ziekenhuis in 's-Hertogenbosch. Het slachtoffer maakte deel uit van een groepje jongens en meisjes die in een horecagelegenheid in het centrum van 's-Hertogenbosch. Daar werd een van de meisjes van de groep lastig gevallen door twee jongens. Het meisje is naar buiten gegaan en samen met het slachtoffer en drie vrienden in de richting van de Markt gelopen. Op de Markt bij de bushalte trof de groep de twee jongens die eerder het meisje lastig vielen. Ze stonden daar te wild plassen. Het groepje maakte hierover een opmerking. Korte na die opmerking ging het tweetal het groepje te lijf, waarbij rake klappen vielen. Het 20 jarige slachtoffer werd hierbij tegen de grond geslagen en raakte buiten bewustzijn. Hij is met een zware hersenschudding en kneuzingen in het gezicht opgenomen in een ziekenhuis. Twee andere jongens van de groep, twee broers raakten bij de vechtpartij ook ernstig gewond. Een van hen brak een pink van de ene hand en enkele botjes in de andere hand. De andere liep zware kneuzingen op aan een voet. De derde jongen liep enkele blauwe plekken op. De twee jongens waarmee de groep werd geconfronteerd waren vermoedelijk tussen de 20 en 30 jaar oud, ongeveer 1.75 tot 1.80 meter lang. Een was tenger gebouwd, terwijl de andere stevig gebouwd was. Ze hadden beiden donker haar en droegen donkere broeken. De tengere jongen droeg een lichtkleurige jas. De politie is op zoek naar getuigen van de openlijke geweldpleging in de nacht van zaterdag 10 op zondag 11 april, rond 03.00 uur op de Markt in 's-Hertogenbosch. Het telefoonnummer is 0900-8844, lokaal tarief.

DISTRICT AA & DOMMEL

TE VEEL GEDRONKEN

BOXTEL - Zondagmiddag, rond 17.30 uur is op de Eindhovenseweg in Boxtel een 25-jarige man uit Boxtel bekeurd. Hij reed met een auto terwijl hij te veel had gedronken. Naast de bekeuring kreeg de man ook een rijverbod van 5 uur.

MAN AANGEHOUDEN VOOR BEDREIGING

BOXTEL - Zondagavond is een 34-jarige man uit Oosterhout aangehouden. De man bedreigde in een woning aan de van Coothstraat in Boxtel zijn 33-jarige ex-vriendin en haar twee kinderen. De man is aangehouden en voor verder onderzoek ingesloten.

MAN AANGEHOUDEN

SCHIJNDEL - In de nacht van zondag op maandag is een 33-jarige man uit Schijndel aangehouden. De man fietste over de Steeg in Schijndel. Daarbij reed hij zo dat niemand hem voorbij kon rijden. Toen politiemensen hem hierop aanwilde spreken en hiervoor bekeuren, verzette de man zich hevig. Hij werd echter door de politiemensen aangehouden. Ook een 32-jarige man uit Schijndel, die de 33-jarige man probeerde te ontzetten, werd aangehouden. Tegen het tweetal is proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor zijn ze in de loop van maandag heengezonden.

MAN AANGEHOUDEN OP PAASPOPTERREIN

SCHIJNDEL - In de nacht van zondag op maandag is op het Paaspopterrein aan de Heikampen in Schijndel een 25-jarige man uit Beek en Donk aangehouden. De man was een afgesloten gedeelte van het terrein opgegaan, wat alleen voor personeel bestemd is. Daar heeft hij een heftruck gepakt en is daarmee een rondje gaan rijden. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor is hij heengezonden.

DISTRICT DE LEIJGRAAF

MAN AANGEHOUDEN VOOR HUISELIJK GEWELD

SCHAIJK - Zondagavond is een 40-jarige man uit Schaijk aangehouden. De man had in hun woning in Schaijk zijn 24-jarige vriendin mishandeld. De vrouw moest door een arts worden behandeld aan haar verwondingen. De vrouw liep bij de mishandeling kneuzingen op in het gezicht en een wond aan het hoofd, die moest worden gehecht. De man is voor verder onderzoek ingesloten.

TE VEEL GEDRONKEN

VEGHEL - In de nacht van zondag op maandag, rond 00.30 uur is op het Stadhuisplein in Veghel een 21-jarige man uit Heeswijk Dinther bekeurd. Hij reed met een auto terwijl hij te veel gedronken had. De man kreeg naast de bekeuring ook een rijverbod van 4 uur.
-----
UDEN - In de nacht van zondag op maandag, rond 04.20 uur is op de Willem-Alexanderhof in Uden een 25-jarige man uit Uden bekeurd. Hij reed met een auto terwijl hij te veel had gedronken Naast de bekeuring kreeg hij ook een rijverbod van 2 uur.

JONGELUI OP TRAMPOLINE

VEGHEL - In de nacht van zondag op maandag werden door de politie enkele jongeren betrapt die over een heg waren geklommen bij een woning aan de Heuvelstraat in Veghel. In de tuin van die woningen waren ze op een trampoline geklommen. Twee jongeren 15 en 18 jaar uit Erp konden worden aangehouden. De oudste van de twee bedreigde de politiemensen. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt.

MANNEN AANGEHOUDEN BIJ VECHTPARTIJ

ZEELAND - In de nacht van zondag op maandag werd gemeld dat er werd gevochten in een horecagelegenheid aan de Kerkstraat in Zeeland. In de horecagelegenheid was een vechtpartij ontstaan toen een groepje mannen dat zich misdroeg door personeel hierop werd aangesproken. Personeel probeerde het groepje uit de zaak te verwijderen, waarbij de mannen om zich heen begonnen te slaan. De vier mannen, tussen de 21 en 26 jaar uit Vinkel en Nuland, zijn aangehouden en voor verder onderzoek ingesloten.

DISTRICT MAASLAND

TE VEEL GEDRONKEN

OSS - Zondagmiddag, rond 16.30 uur is op de Nieuwe Hescheweg in Oss een 38-jarige man uit Polen bekeurd. Hij reed met een auto terwijl hij te veel had gedronken. Door de officier van justitie werd aan de man een boete opgelegd van 500 euro ook kreeg hij een rijverbod van 12 uur.

-----
VINKEL - In de nacht van zondag op maandag, rond 04.30 uur is op de Weerscheut in Vinkel een 24-jarige man uit Berlicum bekeurd. Hij reed met een auto terwijl hij te veel had gedronken. Naast de bekeuring kreeg hij een rijverbod van 2 uur.

TE VEEL GEDRONKEN, RIJBEWIJS INGEVORDERD

OSS - In de nacht van zondag op maandag, rond 02.45 uur is op de Berghemseweg in Oss een 31-jarige man uit Oss bekeurd. Hij reed met een auto terwijl hij te veel gedronken had. De man kreeg naast de bekeuring ook een rijverbod van 7 uur en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

PONY GESTOLEN

OSS - In de nacht van zondag op maandag is vanuit een stal aan de Heihoekstraat in Oss een pony gestolen. De pony betreft een roodvos ruin. Uit de stal werden ook een rijzadel, halster en hoofdstel gestolen.

DISTRICT LAND VAN CUIJK

18 BEKEURING VOOR RIJDEN IN STRIJD MET GESLOTEN VERKLARING

KATWIJK - Zondagavond zijn 18 autobestuurders op de Havenlaan in Katwijk bekeurd. Alle bestuurders negeerden de gesloten verklaring in deze straat

JONGEN AANGEHOUDEN VOOR FIETSDIEFSTAL

SINT ANTHONIS - Zondagavond is op de Merret in Sint Anthonis een 15-jarige jongen uit Venray aangehouden. De jongen liep met een afgesloten fiets en probeerde het slot open te breken. De fiets bleek eerder gestolen te zijn bij vanaf diezelfde straat in Sint Anthonis. Tegen de jongen is proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor is hij heengezonden.