KNWV

12/4/2004
TOPZEILEN: Armada Star en Laser Trials in Medemblik; Laatste Dag:


--> Armada Sail-Off Star en Laser trials in Medemblik

Neeleman en van Niekerk winnen in de Star, Postma in de Laser.

Roy Heiner zeilde vandaag niet meer mee. De uit Zuid Afrika afkomstige zeiler vond dat hij geen kansen meer had om Neeleman te verslaan in de Startrials. Nochtans waren de windcondities grillig en was er nog van alles mogelijk.

Starwedstrijd 1
Kats en Martens startten goed en zeilden een perfect aandewinds rak. Neeleman kwam als 8ste boven na een aantal minder ingeschatte
winddraaiingen. Op de voordewindse rakken maakten Neeleman en van Niekerk veel goed en bij de laatste benedenboei zat Neeleman weer vlak achter Kats. Er ontstond een heuse matchrace tussen de beide boten waarvan van Grieken(2) maar ook Schippers(1) wisten te profiteren. Kats en Martens eindigden als 3de en Neeleman en Van Niekerk als 4de. De puntenvoorsprong van Neeleman was nu zo groot dat de laatste wedstrijd niet meer gevaren moest worden door de beide heren. Mark Neeleman en Peter van Niekerk gaan naar Athene. Serge Kats en Jean Pierre Martens worden een goede 2de in de selectie en Heiner en Breuseker eindigen als 4de achter Cees van Grieken en Geert Markx.

Laser
Het was spannend vanochtend want Eduardo van Vianen had 1 punt voorsprong op Pieter Jan Postma. De eerste wedstrijd werd gevaren onder moeilijke windomstandigheden. Grote windshiften op de baan die fataal waren voor Eduardo van Vianen die goed lag maar als 22ste eindigde. Postma finishte als 5de en moest de laatste wedstrijd van Vianen maximaal 3 plaatsen achter zich houden. Het werd een
achtervolgingsrace tussen de beide heren. Roelof Bouwmeester won de wedstrijd en wordt derde overall. Pieter Jan finishte 1 plaats achter Eduardo en wint de trials.
Er moet echter nog een nominatie gevaren worden door Pieter Jan Postma in Hyeres, WK, Spa of de Kieler Woche om zich te plaatsen voor Athene.

Maandagavond 14 april om 22.30 wordt er in Studio Sport aandacht besteed aan de Startrials.

Hans Bouscholte

www.regattacenter.nl hans.bouscholte@watersportverbond.nl

Postbus 85393 · 3508 AJ Utrecht · Tel.: 030-6566550 ·
info@watersportverbond.nl