VOOR DIRECTE VERSPREIDING

JUNIOR STROUS WINT OP OVERTUIGENDE WIJZE FORMULE RENAULT PAASRACE

Zandvoort, 12 april 2004. Op het zonnige circuit van Zandvoort heeft Junior Strous op overtuigende wijze de eerste Formule Renault 2000 race van het seizoen gewonnen. De jonge coureur van Mr Glow Motorsport vertrok in de eerste race van pole position en gaf zijn leidende positie gedurende de 12 ronden niet meer af. De tweede race werd wederom gedomineerd door Junior Strous die enkel Ricardo van der Ende voor zich moest dulden. Hij leidt momenteel het Benelux Formule Renault 2000 kampioenschap met 40 punten.

Nadat Junior enkele maanden geleden het prestigieuze Formule Renault kampioenschap in Amerika op glorieuze wijze had gewonnen, dicteerde de inwoner uit Wassenaar de eerste race van begin tot het eind. Alle voortekenen op deze succesvolle Paasraces dienden zich al tijdens de kwalificatie van zaterdag aan. Daar reed hij de snelste raceronde met een beste tijd van 1:38.273, maar liefst 4 tienden sneller als de rest van het veld. Junior was tijdens de eerste race goed vertrokken vanaf pole position. Enkel Ricardo van der Ende van MP Motorsport kon enigszins in het spoor van Junior Strous blijven. De wedstrijd werd weer spannend door een safety-car situatie in ronde 5, waardoor het veld in elkaar schoof en Junior zijn voorsprong op de rest zag slinken. Op het moment dat de safety-car de pitstraat indook, nam hij snel afstand van de rest en ging onbedreigd als eerste over de finish.

Omdat Junior de snelste raceronde had gereden vertrok hij ook de tweede race van pole position. Bij de start verloor Junior echter zijn positie aan de snelle Ricardo van der Ende die voor de Tarzanbocht brutaal de leiding nam. De twee coureurs namen snel afstand van de rest van het veld en vochten in een zinderende tweestrijd spannende duels uit. Junior probeerde Ricardo enkele malen in te halen maar kwam niet voorbij de voormalig ex-wereldkampioen Formule Ford. Junior voerde de druk behoorlijk op en toucheerde Ricardo enkele malen licht met de neus. De jonge coureur haalde alles uit de kast maar wist de coureur van MP Motorsport niet te passen. In een close finish moest Junior genoegen nemen met de tweede plaats. Junior Strous: "Ik ben ontzettend tevreden over dit weekend. Ondanks mijn tweede plaats tijdens de laatste race bleek ik absoluut de snelste coureur te zijn. Ik heb enorm lopen pushen maar Ricardo schermde de bochten goed af. Ik was er gewoonweg niet langs. Desondanks leid ik het kampioenschap en heb ik laten zien dat ik één van de kanshebbers ben voor de titel. Ik kijk met enorm veel vertrouwen uit naar de volgende Europese Formule Renault race op circuit van Valencia van volgende week."

Uitslag race 01 Formule Renault 2000, Maandag 12 april 2004, Circuit Park Zandvoort

1. JUNIOR STROUS 23:13.434

2. Ricardo van der Ende + 2.899

3. Yelmer Buurman + 4.399

1. Ricardo van der Ende 19:56.3721

2. JUNIOR STROUS + 0.0427

3. Xavier Maassen + 0.4248

NIEUWS en FOTO'S zijn afkomstig van Insight F1 Motorsport Report.

Voor meer informatie of fotografisch materiaal kunt u contact opnemen met:

Roelof Oosterhuis (Insight F1) TEL: + 31 652 056 637, MAIL: roelof@insightf1.com

---- --

JUNIOR STROUS WINT 1E FORMULE RENAULT RACE OP ZANDVOORT

Zandvoort, 12 april 2004. Op het zonnige circuit van Zandvoort heeft Junior Strous op overtuigende wijze de eerste Formule Renault race van het seizoen gewonnen. De jonge coureur van Mr Glow Team vertrok van poleposition en gaf zijn leidende positie gedurende de 12 ronden niet meer af. De tweede en derde plaats werden ingenomen door respectievelijk Ricardo van der Ende (MP Motorsport) en Yelmer Buurman (AR Motorsport).

De jonge coureur uit Wassenaar had een goede start en trok gelijk een gat van 1,6 seconden met de nummer 2, Ricardo van der Ende. Wanneer de Duitser Raikhlin in ronde 5 met zijn bolide op een gevaarlijke plek in de grindbak is beland, moest de safety-car op de baan komen. De voorsprong van de 18-jarige coureur verdween als sneeuw voor de zon. Nadat het hele veld weer bij elkaar kwam en de wedstrijd werd hervat had Junior wederom een superstart. Hij reed snel weg van Ricardo van der Ende en maakte tot aan de finish geen fout. Junior over zijn eerste overwinning: "Ik ben ontzettend blij met deze overwinning. Ik was niet alleen de snelste tijdens de kwalificatie maar ik reed ook nog eens de snelste raceronde (1:38.273) zodat ik vanmiddag weer van poIe zal vertrekken! Ik heb waardevolle punten binnengehaald voor dit Benelux Formule Renault kampioenschap."