Zwaarbevochten zege Sebastiaan Bleekemolen in Clio Cup

Zandvoort, 12 april 2004. Sebastiaan Bleekemolen (Aerdenhout) is het nieuwe autosportseizoen uitstekend begonnen. Hij won op Circuit Park Zandvoort de eerste race van de ID&T Clio Renault Sport Cup. Zijn vader Michael (Aerdenhout) lag de halve race op de derde plaats, maar hij moest uiteindelijk genoegen nemen met de vijfde plek.

Met twee kampioenschappen in de laatste drie seizoenen is Team Bleekemolen de favoriet voor de titel in de ID&T Clio Renault Sport Cup. Sebastiaan Bleekemolen, kampioen in 2002, demonstreerde zijn titelaspiraties al meteen tijdens de training voor de Paasraces. In het 29 auto's tellende veld reed hij de tweede trainingstijd, op de voet gevolgd door zijn vader Michael Bleekemolen (derde startpositie).

Bij de start van de 12 ronden durende race op paasmaandag behielden Sebastiaan en Michael hun startpositie. In de derde ronde nam Sebastiaan de koppositie over van de raceleider Paul van Splunteren. "Ik passeerde Paul in de Tarzanbocht met een actie die mij vaak succes brengt", vertelde de jonge routinier. "Ik had vervolgens geluk dat Paul enkele foutjes maakte. Mede daardoor kwam mijn koppositie niet echt in gevaar."
Sebastiaan had nog slecht nieuws voor de concurrentie. "De Clio Renault Sport is dit seizoen licht gewijzigd, met onder meer een andere achteras. We hebben nog weinig met deze auto getest, dit is pas de eerste raceafstand die ik rijd met de gewijzigde Clio. De auto valt nog te verbeteren, ik heb nu bijvoorbeeld nog teveel overstuur. Daar gaan we nog aan werken."

Michael Bleekemolen leek de halve race op weg naar de derde plaats, tot hij zijn meerdere moest erkennen in John de Vos en Frans Verschuur.

"Ik kom nog snelheid tekort", aldus Michael. "De Vos was gewoon sneller. Ook voor mij geldt dat ik nog nauwelijks met mijn gewijzigde auto heb getest. Er valt nog het een en ander te verbeteren." Bij Michael overheerste de tevredenheid. "We zitten er als team weer goed bij. Ik ben erg blij met de zege van Sebastiaan."

Uitslag:

1. Sebastiaan Bleekemolen, 12 ronden in 23:36.872; 2. Paul van Splunteren, op 0.632; 3. John de Vos, op 7.243; 5. Michael Bleekemolen, op 9.399; 8. Sandra van der Sloot, op 15.476; 12. Dillon Koster, op 16.409, 16. (tweede in Junior Cup) Peter Veening, op 23.656.

---
Voor de redactie,