VOOR DIRECTE VERSPREIDING

YELMER BUURMAN PAKT EERSTE PODIUM TIJDENS PAASRACES OP ZANDVOORT

Zandvoort, 12 april 2004. Yelmer Buurman heeft op het zonnige circuit van Zandvoort zijn eerste belangrijke punten om het Benelux Formule Renault 2000 kampioenschap gepakt. In zijn eerste races voor AR Motorsport realiseerde hij een verdienstelijke derde en vierde plaats. In het algemeen klassement staat de 17 jarige coureur op de 3e plaats met 28 punten. Hiermee laat Yelmer Buurman zien dat er serieus rekening met hem moet worden gehouden in dit kampioenschap.

Yelmer Buurman, die enkele weken geleden zijn eerste Europese Formule Renault race heeft gereden op het circuit van Monza, neemt ook deel aan het Benelux kampioenschap. De inwoner uit Ubbergen reed vandaag voor de eerste keer in de nieuw gespoten kleurenschema van hoofdsponsor Nikon rond. Ondanks dat hij slechts 5 kwalificatieronden had gereden realiseerde hij een vijfde plaats met een snelste tijd van 1:37.912. De start van de eerste race verliep voor Yelmer uitstekend. Wanneer de lichten op groen springen weet hij zijn teamgenoot Xavier Maassen en Carlo van Dam voor het ingaan van de Tarzanbocht in te halen en schuift op naar de derde plaats. In het verloop van de race kwam Yelmer echter snelheid te kort om aan te klampen met Junior Strous (Mr Glow) en Ricardo van der Ende (MP Motorsport). Uiteindelijk finish Yelmer als derde en pakt hiermee zijn eerste podium. Voor de tweede race wist de jonge coureur zich als vierde te kwalificeren (1:38.853). Yelmer komt wederom snel uit de startblokken maar kon zijn positie niet verbeteren. Gedurende de race verloor hij de aansluiting met de top 3 en moest genoegen nemen met een 4e stek.

Yelmer: "Mijn start van de eerste race verliep fantastisch! Ik had enkel last van onderstuur waardoor ik de aansluiting miste met Strous en Van der Ende. Een derde plaats was het maximaal haalbare resultaat. Voor de start van de tweede race hebben we de set-up iets gewijzigd maar dat pakte niet goed uit. In plaats van onderstuur had ik last van overstuur. Voor bij het uitkomen van Scheivlak en de Marlboro-bocht verloor ik enkele tienden van seconden op Xavier Maassen. Over deze race ben ik behoorlijk teleurgesteld want de motor was enorm sterk. Ondanks het feit dat er meer had ingezeten dit weekend heb ik veel progressie gemaakt ten opzichte van verleden jaar en dat stemt me tot tevredenheid voor de volgende races. "

Uitslag race 01 Formule Renault 2000, Maandag 12 april 2004, Circuit Park Zandvoort

1. Junior Strous 23:13.434