Ingezonden persbericht

VOOR DIRECTE VERSPREIDING

VERDIENSTELIJK DEBUUT RÉCARDO BRUINS TIJDENS FORMULE RENAULT RACES

Zandvoort, 12 april 2004. De jonge Récardo Bruins heeft zijn eerste Benelux Formule Renault 2000 races gereden op het circuit van Zandvoort. De inwoner uit het Drentse Zwartemeer behaalde als enige coureur met een oude bodywork een 11e en een 15e plaats. Récardo Bruins kreeg tijdens deze Paasraces maar één belangrijke opdracht mee. Zoveel mogelijk ervaring opdoen en kilometers maken gedurende deze twee races. In deze opzet is hij absoluut geslaagd.

De jonge coureur maakte samen met het team Orange Motorsports zijn officiële debuut op de Nederlandse circuits. Nadat Récardo vorig jaar nog de Intercontinentaal A kartkampioenschap reed maakt hij dit jaar de overstap naar de formule auto's. Dit seizoen neemt hij deel aan het Benelux Formule Renault 2000 kampioenschap. Afgelopen zaterdag reed hij zijn eerste kwalificatierace van 30 minuten. Récardo reed totaal 12 ronden en realiseerde een 15e plaats (1:41.531). Récardo kwam snelheid tekort vanwege de verouderde bodywork dat minimaal zo'n 1,5 tot 2 seconden per ronde scheelt. Récardo had moeite om goed weg te komen bij de start van de wedstrijd. Door het wegvallen van Renger van der Zande en Raikhlin vroeg in de wedstrijd schoof de jonge coureur enkele plaatsen op.
Hij kon de rest van de achterhoede rijders in de bochten goed volgen maar kwam duidelijk snelheid te kort op de lange rechte stukken van het duinencircuit. Doordat het gehele veld weer in elkaar schoof door een safety-car situatie kon hij aansluiting houden met Ron Marchal. Doordat Jorissen en Boden elkaar in de grindbak duwden eindigde de eerste wedstrijd voor Récardo op een 11e plaats. Voor de tweede race had Récardo zich als 14e gekwalificeerd. Tijdens de race wist de jonge coureur aansluiting te vinden bij Stephanie Boden en Marchal. In de Gerlachbocht kon Récardo nog maar net uitwijken voor Jorissen die van de baan schoof. In het verdere verloop van de wedstrijd consolideerde Bruins zijn positie maar moest slechts één plaatsje afstaan. Hij eindigde deze race als 15e.

Récardo: "Alles is compleet nieuw voor me. Ik heb wel enkele keren getest op dit circuit maar de eerste keer is toch wennen voor me. Ik ben daarom ook niet ontevreden over mijn prestaties van dit weekend. We missen momenteel zo'n 9 pk en dat kun je op dit snelle circuit gewoon niet goed maken. Ik heb in ieder geval veel kilometers kunnen rijden en belangrijke data verzameld. Vanaf de volgende race op het snelle circuit van Assen zal ik met de nieuwe 2004 update kit aan de start verschijnen. Ik heb er alle vertrouwen in dat we dan de aansluiting zullen vinden met de snellere teams van het veld!"

Uitslag race 01 Formule Renault 2000, Maandag 12 april 2004, Circuit Park Zandvoort

1. Junior Strous 23:13.434

2. Ricardo van der Ende + 2.899

11. RÉCARDO BRUINS + 23.577

Uitslag race 02 Formule Renault 2000, Maandag 12 april 2004, Circuit Park Zandvoort

1. Ricardo van der Ende 19:56.3721

2. Junior Strous + 0.0427

15. RÉCARDO BRUINS + 41.808

NIEUWS en FOTO'S zijn afkomstig van Insight F1 Motorsport Report.

Voor meer informatie of fotografisch materiaal kunt u contact opnemen met:

Roelof Oosterhuis (Insight F1) TEL: + 31 652 056 637, MAIL: roelof@insightf1.com

---- --