Persbericht

Sensationele overwinning Ricardo van der Ende!

Zandvoort/Oudenbosch, 12 april 2004 - MP Motorsport-rijder Ricardo van der Ende (Poeldijk) heeft tijdens de Paasraces op Circuit Park Zandvoort voor een absolute sensatie gezorgd. Na een op zich al prachtige tweede plaats in de eerste race wist Van der Ende de zinderende tweede Formule Renault 2000-race zelfs met een fenomenale overwinning af te sluiten! De voormalig Wereldkampioen Formule Ford beloonde daarmee het door MP Motorsport in hem gestelde vertrouwen maximaal. Ook Ardi van der Hoek ('s-Gravendeel) debuteerde uitstekend in de competitieve Formule Renault 2000-klasse door achtereenvolgens een negende en een achtste plaats voor zich op te eisen.

Gestart vanaf een tweede startplaats pakte Van der Ende in de tweede race van Paasmaandag met een perfecte start de eerste positie. Wat volgde was wellicht de mooiste Formule Renault-race ooit op Circuit Park Zandvoort gereden. In een zinderend gevecht wist de MP Motorsport-rijder de aandringende Junior Strous achter zich te houden. Daarmee schreef Van der Ende historie door na een afwezigheid van enkele jaren bij zijn rentree in de autosport direct een overwinning voor zich op te eisen. Dolgelukkig viel Van der Ende dan ook na afloop in de armen van teammanager Dick van der Wilt. "Geweldig. Ik reed steeds met één oog in de spiegel. We hebben als team op wilskracht gewonnen. Het geeft zo'n voldoening om te knokken en dan te winnen. Er is nog geen zekerheid of ik de volgende race aan de start kan verschijnen, maar met dit resultaat moeten sponsors toch geinteresseerd zijn."

Tijdens de kwalificatie wist Van der Ende met een positie op de eerste startrij meteen alle ogen op zich gericht . Een beter bewijs van zijn kwaliteiten had Van der Ende niet kunnen leveren. Met een uitstekende start wist Van der Ende tijdens de eerste race op Paasmaandag zijn tweede positie te behouden. Juist op het moment dat de MP Motorsport-rijder met een supersnelle ronde het gat naar leider Junior Strous verkleinde, kwam de safety-car de baan in. Ook na de herstart reed Van der Ende een foutloze race en legde daarmee beslag op een fantastische tweede positie. "Ik ben heel tevreden, bij mijn rentree meteen op het podium. Strous deed het bij de herstart heel slim waardoor hij een gaatje kon slaan." Het resultaat in de eerste race bleek slecht een voorproefje voor race twee. Door zijn dubbele podium staat Van der Ende op een tweede plaats in de tussenstand van het kampioenschap.

Ook Ardi van der Hoek maakte een uitstekend Formule Renault-debuut. Tijdens zijn eerste kwalificatie stond de naam van de MP Motorsport-rijder zelf enige tijd op een tweede positie. Uiteindelijk mocht hij van een tiende startplaats vertrekken en was daarmee niet helemaal tevreden. "Ik heb gewoon nog te weinig ervaring met de afstelling op nieuwe banden, dat scheelt zomaar 0,7 seconden." De eerste race van Paasmaandag leverde voor Van der Hoek geen problemen op, al was zijn wedstrijd minder enerverend dan die van zijn teamgenoot. Gestart vanaf een tiende plaats legde de MP Motorsport-rijder beslag op een keurige negende positie. "Bij de start werd ik ingehaald maar kon in de Tarzanbocht mijn positie weer terugpakken. Daarna had ik niemand voor en achter me, een beetje saai." De tweede race moest Van der Hoek op basis van zijn in de eerste wedstrijd gereden tijd vanaf de elfde startplaats vertrekken. Na een goede start wist de MP Motorsport-rijder direct een aantal plaatsen op te rukken. Op een keurige achtste plaats passeerde Van der Hoek de finish. "Ik had meteen twee man te pakken en kon daarna Van der Zande passeren. In het begin lag de auto goed maar daarna kreeg ik last van overstuur. Als ik wat meer ervaring heb met het afstellen van de auto zit er nog wel meer in."

De volgende twee races meetellend voor het Nederlands Kampioenschap Formule Renault 2000 worden gereden op 25 april 2004 op het TT Circuit Assen.