Wanadoo

Biografieën Nederlandse deelnemers Wanadoo Discoveries

Julian Thomas
De 29-jarige Julian Thomas is geboren in Voorburg, maar brengt het grootste gedeelte van zijn jeugd door in het Limburgse Weert. Van jongs af aan is de piano zijn thuishaven. Julian ontwikkelde zich tot een getalenteerd songschrijver en tekstdichter. Hij maakt geen oppervlakkige liedjes, maar volwassen pianosongs met diepgang.

Yellow Pearl
De rock/pop/soulformatie Yellow Pearl bestaat uit Emiel Pijnaker (zanger/componist), Myrdinn Hoogenraad (leadgitarist), Raymon Oostenrijk (bass- gitarist), Emiel Goedkoop (toetsenist), Viktor Beekman (slaggitarist) en Guzz Genser (ex-drummer bij Wild Romance van Herman Brood). Invloeden als rock, funk, soul en pop, maar ook samba en disco zorgen voor een verrassend melodieus en catchy geluid. Het gevolg van dit geluid zijn hoogtepunten als De Katoenclub in Arnhem, het Nationaal Songfestival, waar "For me and you" overtuigend de finale in werd gerockt, en een life optreden in het radio 3FM programma "Stenners Vroeg".

16 Down
De uit vier leden bestaande poprockgroep 16 Down brengt muziek die een evenwichtige afspiegeling vormt van invloedssferen, karakter en variatie. Dynamiek, melodie, verrassing en vernieuwing zijn de sterke kanten van deze band. 16 Down ondersteunde Anouk tijdens haar succesvolle Graduated Fool Tour. De formatie bestaat uit Marco Hovius (zang), Arjan Pronk (bas), Arjen Hilberdink (zang, gitaar) en Ipo van Drooge (drums).

WYATT
WYATT bestaat uit Dennis Kolen (leadzang, rhythm-gitaar), Wietse Zeedijk (achtergrondzang, bassgitaar), Arie Storm (leadgitaar), Ferry Lagendijk (keyboards) en Michel Vink (drums). Eind 2001 bracht de poprockgroep met The Big Picture zijn eerste studioalbum uit. Enkele bescheiden hits en optredens in diverse televisieprogramma's volgden. Eind 2003 speelde WYATT negen keer in het voorprogramma van Ilse DeLange tijdens haar 'Here I am...de wintertour'.

Voorafgaand aan het optreden op het Noorderslagfestival 2004 kreeg de band een Essent Award uitgereikt. Onlangs verscheen het nieuwe album The Last of Great Fireworks bij platenmaatschappij Warner Music.

Wealthy Beggar
Rockband Wealthy Beggar is opgericht in 1999 en bestaat uit Derrick Skyvan (zang/toetsen), Jordy Nieuwenburg (gitaar), Neelz Verwey (bass/zang), Tom Sikkers (gitaar/zang) en Woody Schillebeeckx (drums). Het onlangs uitgebrachte album "Roxxx in the disco" is recent uitgeroepen tot album van de week bij het radio 3FM-programma Freakolympics. Wealthy Beggar heeft onder andere een spetterend optreden verzorgd op muziekfestival Lowlands.

DAC (De Amersfoortse Coöperatie)

DAC ontstaat in 1997 wanneer Darin en Clenn samen instrumentale hiphop beginnen te maken. Al snel worden de eerste opnames gemaakt met 'De Profeten', 'Jiggy Djé' en 'Grootmeester Jan'. Enkele jaren later bestaat DAC uit een groep van acht personen, vijf MC's (Grootmeester Jan, Hux-B, Dexter, Wudstik en Jiggy Djé) en Darin, Clenn en Mr. Fonc, die de beats verzorgt. Drummer Kroes en DJ URBQ worden bij de groep betrokken voor de live optredens. Na een aantal wedstrijden te hebben gewonnen, kwalificeert DAC zich voor de Grote Prijs van Nederland (2002). Zij behalen hier de eerste plaats. Vele optredens volgen, zoals voorprogramma's van Brainpower en E-Life, de opening van het hoofdpodium van Planet Rock en optredens op Lowlands en de Uitmarkt.

Opgezwolle
De Nederlandse hiphopformatie Opgezwolle bestaat uit Phreako Rico, Sticky Steez en Delic. Begin 2001 won de formatie de talentenjacht De Oogst van Overijssel. Daarmee plaatste de groep zich automatisch voor de regiofinale van de Grote Prijs van Nederland. Samen met onder andere Raymzter bereikt Opgezwolle eind 2001 de nationale finale in Paradiso. De Grote Prijs in de categorie hiphop & R&B ging die avond naar Ramzter. De show van Opgezwolle maakte echter diepe indruk, wat de groep een grote schare fans in het clubcircuit opleverde. Opgezwolle heeft al enkele cd's opgenomen, waaronder Spuugdingen op de Mic en Vloeistof.

Floris
De 28-jarige Floris bespeelt diverse muziekinstrumenten. In zijn tienerjaren brengt hij een aantal housetracks uit, die enthousiast worden ontvangen in het clubcircuit. Geïnspireerd door uiteenlopende muziekstijlen, komt Floris tot zijn eigen gemaakte sound: warme jazzy samples gecombineerd met experimentele drums en sfeervolle vocalen, aangevuld met funky en poppy tracks. Floris heeft zeven topmuzikanten bij elkaar gebracht in een band waarin hij zelf keyboard speelt, zingt en als arrangeur fungeert. Floris brengt een op het live-circuit afgestemde dampende set. Zo maakte hij grote indruk op de bezoekers van Dance Valley, het Rotterdamse World Port Jazz Festival en het Amsterdamse Seven Bridges Festival.

Don Diablo
De 23-jarige dj/producer Don Diablo uit het Drentse Coevorden is in sneltreinvaart bezig aan een opmars naar de wereldtop. Don Pepijn Schipper is van vele markten thuis. En brengt een muziekstijl die het midden houdt tussen techno, electro, trance en breaks. Vanwege zijn opzwepende muziek is hij inmiddels geen onbekende meer in het buitenland. Maar ook in eigen land betrad Don Diablo eveneens grote podia, te weten Dance Valley, Extrema Outdoor, Impulz, Lovefields en Innercity.

Track Addicts
Track Addicts ontstond in 2001 toen Zwazi (voormalig bassist van Postmen) en Ten (bekend als voormalig oprichter van Gotcha!) bij elkaar kwamen in de studio. De stompende beats van Zwazi stompende beats, kamerbrede basslines en demonische vocals van Rockattact Ten en het opvallende stemgeluid van BigBoyCaprice maken een beleving van Track Addicts. De live show met drummer Tinus P (begeleidde samen met Zwazi o.a. Postman, Jill Scott en Ursula Rucker) en keyboardman Shogun is minstens zo goed.

---- --