Gemeente Nijmegen

Korte Nieuwstraat 6
6511 PP Nijmegen
Telefoon (024) 329 91 11
Telefax (024) 2378
E-mail gemeente@nijmegen.nl

Postadres
Postbus 9105
6500 HG Nijmegen

persinformatie

Datum Nummer persbericht
31 maart 2004 P039


Waterevenement op de Waalkade

Tweede paasdag vindt de derde editie plaats van de watermarkt. Leuke waterproefjes aan boord van de 'Watervlo', waterwandeling door de stad met het Gilde, expositie 'Waterpeil'van Rijkswaterstaat, groots 'Onderwaterpanorama', demonstratie van blusboot van de brandweer, infostands over afkoppelen van regenwater, prijsuitreiking tekenwedstrijd......

Dit valt er allemaal te beleven op paasmaandag 12 april op, en aan de Waalkade van Nijmegen. De gemeente organiseert deze watermarkt samen met waterpartners als Waterschap Rivierenland en Rijkswaterstaat. Deze partners laten samen met het Waterservicepunt en diverse bedrijven zien hoe belangrijk het is duurzaam om te gaan met water. Doel van de watermarkt is burgers hiervan extra bewust te maken. Vooral het afkoppelen van regenwater krijgt de aandacht.
Programma

11.00 uur Waterpartners van de gemeente Nijmegen, milieu- en maatschappelijke organisaties en 'water' bedrijven presenteren op het evenementenplein voor het Casino hun bijdrage aan duurzaam omgaan met water. Start van de eerste waterwandeling o.l.v. het Gilde. Er start elk half uur een wandeling bij de evenemententent op de Waalkade.
13.00 uur Wethouder Ton Hirdes neemt peilmeetstation in ontvangst van Rijkswaterstaat. Dit geeft de actuele waterstand van de Waal weer. Het komt op de hoek Grotestraat/ Waalkade te staan. De opening wordt opgeluisterd door een act van 'de consulentes'.

13.30 uur Spectaculaire demonstratie van boten van brandweer en politie op de Waal.

14.15 uur Prijsuitreiking van tekenwedstrijd in de evenemententent. Kinderen van basisscholen in Nijmegen hebben afgelopen weken hun best gedaan om een zo origineel mogelijk afkoppelontwerp voor het regenwater van hun school te verzinnen.

17.00 uur Einde van de watermarkt.

Van 11.00 tot 17.00 uur

* kunnen mensen terecht op de het nieuwe educatieschip de 'Watervlo' van Stichting Reinwater. Daar kan men diverse proefjes met water doen. De watervlo ligt aan de Waalkade.

* is de expositie 'Waterpeil' van Rijkswaterstaat gratis te bezichtigen in de Stratemakerstoren, Waalkade 107.
* is een groots 'Onderwaterpanorama' (2,5 meter hoog en 18 meter lang) gratis te bewonderen in fietsmuseum Velorama, Waalkade 83/84

Informatie over de watermarkt is ook te vinden op www.waterbewust.nl

Op woensdag 7 april verschijnt er een aparte waterpagina in het huis-aan-huisblad De Brug.

Voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met M. Delissen, doorkiesnummer 2382

Deze poster hangt in de mupi's om de mensen te wijzen op de watermarkt en het Waterservicepunt.

>

> >


---

Alle informatie in dit e-mailbericht is onder voorbehoud. De Gemeente Nijmegen is op geen enkele wijze aansprakelijk voor vergissingen of onjuistheden in dit bericht