Gemeente Maassluis

Persberichten

5-4-2004

Wijzigingen huisvuil met Pasen

Op maandag 12 april (Tweede Paasdag) wordt er geen huisvuil ingezameld door de gemeentelijke reinigingsdienst van Maassluis. Er treden in verband met deze feestdag dan ook enkele wijzigingen op in het gebruikelijke inzamelschema van de minicontainers en het bedrijfsafval. De wijzigingen zijn als volgt:


* de groene minicontainers voor gft-afval (groente-, fruit- en tuinafval) die normaal gesproken op maandag 12 april zouden worden geleegd, worden nu gelijk met de gft-minicontainers van dinsdag 13 april geleegd;


* de containers van bedrijven en instellingen die normaal gesproken op dinsdag 13 april aan de beurt zouden zijn, worden nu op woensdag 14 april geleegd. Ook het papier en karton wordt op woensdag 14 april ingezameld.

De bewoners van de wijken waar normaal gesproken op maandag en dinsdag de mini-containers worden geledigd, worden verzocht rekening te houden met deze wijzigingen. De minicontainers voor huishoudelijk afval van de dinsdagwijken worden gewoon op dinsdag geledigd, maar de reinigingsdienst kan in verband met het gewijzigde inzamelschema wel wat eerder langs komen dan men gewend is. De mini-containers moeten dan ook tijdig worden buitengezet. De woensdag-containers worden gewoon op woensdag geleegd.

Grof vuil
In verband met het gewijzigde ophaalschema wordt er op woensdag 14 april op beperkte schaal grof vuil opgehaald. Wie grof vuil wil laten ophalen, moet daarvoor van tevoren een afspraak maken met de reinigingsdienst. Dat kan op werkdagen tussen 10.00 uur en 12.00 uur via telefoonnummer 5916741.

Milieustraat
De Milieustraat aan de Heldringstraat 6 is, net als het stadhuis aan de Koningshoek, op maandag 12 april gesloten. De Milieustraat is normaliter geopend van maandag tot en met donderdag van 9.00 tot 12.00 uur en van 14.00 tot 15.30 uur, op vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 13.00 uur. Ook op Goede Vrijdag 9 april is de Milieustraat geopend.