STICHTING EXODUS

Rini Wagtmans ambassadeur Exodus in RVU programma KAAP

Rini Wagtmans staat a.s. maandag centraal in het programma KAAP. Exodus wordt belicht via de persoon Rini, die zich sinds kort als ambassadeur van Exodus inzet voor (ex-)gedetineerden.


- Portretten van mensen in de branding van de maatschappij - 12 april 2004 van 20.00 tot 20.25 uur, RVU/Ned 3

In de RVU-serie KAAP worden inspirerende mensen geportretteerd die in het hart van onze samenleving staan. Door de extreme bezuinigingen, maar ook door geweld, verwaarlozing of verkeerd beleid trilt onze maatschappij op haar grondvesten. Gelukkig zijn er altijd mensen die met tomeloze energie ten strijde trekken op juist die plekken waar het wrikt en schuurt. De hoofdpersonen en zijn of haar activiteiten worden gedurende een periode die representatief is voor zijn of haar leven gevolgd.

Voormalig Tour-de-France-rijder Wagtmans (eindigde in 1971 als derde in de Tour de France)voelt zich al vele jaren betrokken bij de problemen die (ex-)gedetineerden ondervinden om na hun straf een niet-crimineel bestaan op te bouwen. Zijn activiteiten voor Exodus staan dan ook in het verlengde van tal privé-initiatieven die hij eerder al toonde in het helpen van medeburgers. Als ambassadeur van Exodus wil hij iets betekenen voor deze ex-gedetineerden en biedt hen een helpende hand bij de vaak moeizame terugkeer in de maatschappij. Hij bezoekt hen in de gevangenis en in de huizen van Exodus en heeft diepgaande gesprekken die grote indruk maken op de (ex)-gedetineerden. Ook gebruikt hij zijn eigen contacten met ondernemers voor mogelijke banen voor ex-gedetineerden. Wat drijft deze oud profwielrenner om zich voor deze mensen in te zetten?

Meer informatie over Exodus en het programma KAAP: www.stichtingexodus.nl en rvu.nl/kaap of kaap@rvu.nl

Amsterdam, 8 april 2004