Ingezonden persbericht



---



TT Circuit Assen, 27 maart 2004

VENEMAN, PAJIC EN VISSCHER STARTEN IN WK 500 KM RACE OP TT CIRCUIT ASSEN

10 NEDERLANDSE TALENTEN KRIJGEN KANS OP EK 125CC START OP 2E PAASDAG

Op 2e Paasdag, maandag 12 april, starten drie Nederlandse toprijders in de WK 500 km race op het TT Circuit Assen. Ex 500cc Grand Prix coureur en regerend Nederlands kampioen in de Supersport 600 klasse Barry Veneman (Dalfsen) zal starten in het Belgische Suzuki team van Herman Verboven, en samen met de Amerikaan Michael Barns de Suzuki GSX 1000 R inzetten in de 129 ronden tellende 500 km race. Daarnaast starten routinier en meervoudig Nederlands kampioen Mile Pajic (Terborg) en zijn teammaat Arno Visscher met de Kawasaki ZX 10 in de openingsrace van het wereldkampioenschap Endurance.

Het TT Circuit Assen is zeer verguld met de belangstelling van de 3 Nederlandse toprijders, van wie Veneman vorig jaar al aan de 200 Miles race deelnam als gastrijder in het WK-team van Gerrit ten Kate. Veneman over de Assen 500: "De lange afstandsraces zijn een heel andere tak van motorsport, maar ik vond het vorig jaar donders leuk, ook omdat ik op de fabrieks machine van Ten Kate reed. Het is jammer dat we toen geen snelwisseldelen ter beschikking hadden, anders had er zelfs een podium in gezeten. Maar in het ervaren WK Endurance team van Herman Verboven is dat allemaal wel voor handen en hopen we op het voor ons bekende TT Circuit Assen hoge ogen te gooien", meldde Veneman, wiens kersverse Suzuki 600 teammaat, ex-Grand Prix coureur en 2 voudig 250cc Nederlands kampioen Jarno Janssen ook zal deelnemen, maar alleen in de Supersport 600 klasse.

Racing, Shopping & Fun
Naast de WK 500 km race, met de spectaculaire Le Mans start, rijders- en bandenwissels en tank- en pitstops, heeft de organisatie voor een enorm aantrekkelijk en afwisselend bijprogramma gezorgd. Zo zal er naast de groots opgezette Paas Motorbeurs die in de paddock zal plaatsvinden, ook een evenementen podium zijn van Riders for Health met diverse optredens, zal Triumph stuntrijder Sven Kleijn zowel op de baan als in de paddock een spectaculair stuntprogramma demonstreren, kan iedereen gratis meedoen op een race-simulator, kan er meegereden worden met de Advanced Driving School antislipdemonstraties (www.slippen.nl) en komen ook de ONK Supersport 600 en minimaal 10 Nederlandse jonge talenten ion de EK 125cc race aan de start.

Zo nomineerde de KNMV reeds een tiental rijders die aan de 125cc race voor het Europees Kampioenschap kunnen deelnemen. Regerend 125cc kampioen Jarno van der Marel ('s Gravenzande), Adri den Bekker (Oss), Harold de Haan (Hattem), Rookie of the Year Joey Litjens (America), Mark van Kreij (Oss), Mark van Daalen (Leidschendam), Rob Verhoef (Arkel), Sam van Rens (Venlo), Frank Dragt (Nunspeet) en Richard Buchly (Den Haag). Afhankelijk van het aantal inschrijvingen zouden er nog een 5 tot 10 tal Nederlandse 125cc coureurs kunnen deelnemen, maar daarover wordt in de komende week meer bekend.

5 Euro korting en jeugd t/m 15 jaar gratis
In diverse motorbladen en kranten komen in de komende twee weken kortingsbonnen te staan, waarmee de racefans 5 euro korting kunnen genieten op de entree. Op de website van het TT Circuit Assen, www.tt-assen.com is de kortingsbon eveneens te downloaden en printen.

********************