Bartiméus


Administratie en financiën

Nieuw boek Administratie en financiën

Handreiking voor het ondersteunen van mensen met een visuele en verstandelijke beperking bij hun administratie en financiën.

Rekeningen betalen, boodschappen doen, een afspraak onthouden.. Handelingen die we dagelijks verrichten en waar we meestal niet of nauwelijks bij nadenken. Voor iemand met een visuele en verstandelijke beperking hoeven de normale dagelijkse handelingen niet vanzelfsprekend te zijn. Toch willen zij ook zo zelfstandig mogelijk leven. Dit vraagt aanpassingen en heel bewust en systematisch aanleren van vaardigheden bij hun administratie en financiën. Hoe ga je hier als begeleider mee om?

Voor wie?
Dit boek is in eerste instantie geschreven voor professionele begeleiders van mensen met een visuele en verstandelijke beperking, maar is ook bruikbaar voor familieleden en andere betrokkenen.

De schrijver
Administratie en financiën is geschreven door Petra Groeneveld. Petra begeleidt in haar dagelijkse werk cliënten bij geïntegreerd wonen. Als input van dit boek gebruikte zij ervaringskennis van o.a. cliënten en medewerkers van Bartiméus.

Andere boeken in de reeks
Administratie en financiën is het derde boek in een reeks. Eerder verschenen in deze reeks: Koken en Zorgen voor jezelf.

Bestellen?
Administratie en financiën is verkrijgbaar bij Bartiméus en kunt u bestellen via de website. Het boek kost 9,50 (exclusief verzendkosten).

Meer weten?
Wilt u meer weten over het ondersteunen van mensen met een visuele en verstandelijke beperking? Neemt u dan gerust contact op met Bartiméus via ons centrale telefoonnummer (030) 698 23 69. Wij hebben vele vestigingen in het land en er is er vast één bij u in de buurt.

Publicaties van Bartiméus