Ingezonden persbericht

DiabetesDirect wint BOV Publieksprijs én BOV Trofee 2004

'S-HERTOGENBOSCH, 12 april 2004 -- DiabetesDirect uit 's-Hertogenbosch, in de persoon van de heer K. van Middendorp, is er afgelopen donderdag 8 april in geslaagd zowel de BOV Publieksprijs als de Beste Ondernemers Visie (BOV) Trofee 2004 in de wacht te slepen.


De spannende finale, georganiseerd door Junior Kamer 's-Hertogenbosch, voltrok zich voor de zevende keer in een uitverkochte zaal van De Ruwenberg te Sint Michielsgestel.
De andere twee genomineerden waren:
- Reynaers Aluminium uit Schijndel, vertegenwoordigd door de heer E.J. van Ginkel,
- Van Delft Groep uit Drunen, in de persoon van de heer M.C.T. van Delft.

Dagvoorzitter Aad van den Heuvel loodste de drie finalisten op uitdagende wijze door het programma. Zijn scherpe vragen gelardeerd met de nodige dosis humor stimuleerden zowel de jury als het publiek om de ondernemers nog eens extra aan de tand te voelen. Gastspreker Wim Dik vermaakte de zaal met zijn visie op Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen en de uitwerking hiervan in verschillende culturen. En Margriet Eshuijs en haar band lukte het om de hele zaal, klappend met de handen boven het hoofd, mee te laten zingen met haar prachtige songs.

BOV Publieksprijs 2004
Dit jaar is voor het eerst de BOV Publieksprijs uitgereikt. Een prijs die recht doet aan de keuze van het publiek. Tot 31 maart is er massaal op de website www.bovdenbosch.nl gestemd en op de avond zelf hebben de bezoekers via SMS hun stem op de kandidaat van hun keuze uitgebracht. De twee procentuele uitslagen samen (via website en SMS) bepaalden dat DiabetesDirect met 51% van de stemmen de absolute winnaar is.

BOV Trofee 2004 juryrapport
Juryvoorzitter drs. B.A.S. Pollmann, algemeen directeur Kamer van Koophandel Oost-Brabant, zei het volgende over DiabetesDirect:
"Dit postorderbedrijf voor hulpmiddelen voor diabetici is zeer zeker een bedrijf van deze tijd en bestaat in zijn huidige vorm pas sinds 2001. Het is een bedrijf met een visie, met waarden die zeer expliciet binnen de onderneming worden uitgedragen. Ondernemer en groot-aandeelhouder Kees van Middendorp is een gedreven man. Met creativiteit en door gebruik van metaforen zorgt hij ervoor dat de onderneming steeds weer klaar is voor toekomstige uitdagingen. Het bedrijf wordt modern aangestuurd met ruimte voor een goede sfeer.
De markt van DiabetesDirect heeft zo zijn eigen karakteristieken. Het is weliswaar een vechtmarkt, maar de prijzen worden in hoge mate bepaald door de zorgverzekeraars. Dit geeft een dynamiek die afwijkt van die waar een gemiddeld bedrijf mee te maken heeft.
Profit: DiabetesDirect benadert die dynamiek met een eigen visie en gebruikt de ruimte die ontstaat door 20% van de winst voor belasting terug te sluizen naar de zorg. Niet het kortetermijnondernemersbelang, maar het langetermijnbelang van onderneming én omgeving is daarbij voor hen leidend. Het sterke is dus dat het bedrijf beginselen heeft die vertaald worden in concrete acties ten behoeve van derden, waarbij het financiële rendement dáárop wordt gemeten. Het is dus geen liefdadigheid, maar een investering met meerwaarde voor het bedrijf en bovendien voor derden. Duurzaamheid heeft daarbij een belangrijke plaats."

De jury voegde er tevens aan toe dat "het geweldig was om weer te mogen ervaren dat er ook in het midden- en kleinbedrijf ondernemingen zijn die op uitstekende wijze bezig zijn met duurzame ontwikkeling en dat de BOV Trofee een prachtige gelegenheid is om iets daarvan nog eens publiekelijk te kunnen onderstrepen".


Voor meer informatie over DiabetesDirect kijk op www.dd.nl of bel gratis met 0800 0227277