Ingezonden persbericht


PERSBERICHT WEEK 16

IEDEREEN BEROEMD!
Idolen in Nederland

Idolen bieden ons houvast, zij zijn onze spiegel. Tegelijkertijd dromen we ervan ook een idool te zijn. Want, zo toont ons de TV, iedereen kan via Idols een idool worden. Iedereen heeft toch recht op beroemdheid? Maar hoe word je het? En in welke behoefte voorzien Bekende Nederlanders? Utrechts Debatcentrum TUMULT organiseert in het kader van de Maand van de Filosofie een debat op 13 april, 19.30 uur, Broese Boekhandel, Stadhuisbrug 5, Utrecht. Toegang: ¤ 3,50/CJP&U-pas ¤ 2. Kaartverkoop aan de kassa van Broese .

In het forum Steven Verschuijl, manager van Jamai, Tom ter Bogt, auteur van One two three four. Popmuziek, jeugdcultuur en stijl, Gerard Janssen, Easy Aloha's, Mirjam Timmer, ex-Twarres en een Idool! De journaliste Babette Niemel zit de avond voor.

Idolen zijn van alle tijden, maar het lijkt wel of Nederland meer dan ooit behoefte heeft aan idolen. Idolen als bindmiddel in een samenleving waar zoveel tegelijk gebeurt, dat het overzicht soms is zoekgeraakt. Maar je wordt niet zomaar een Idol in Nederland, daar zit een hele industrie achter. Wie spelen daarin een rol? En idool zijn is niet gemakkelijk: hoe houd je het vol? En heeft inderdaad iedereen recht op 15 minuten beroemdheid? Of zijn Warhols minuten ondertussen 15 seconden geworden?

TUMULT & Broese *)

Voor reserveringen of meer informatie: 030 2332430 of www.TUMULTdebat.nl.