Gemeente Stede Broec 5-4-2004
Rolemmers op dinsdag na Pasen

We hebben een brief gekregen van een Bovenkarspelder over de huisvuilcontainers. Hij maakt zich ongerust over de situatie op dinsdag na Pasen.

Veel mensen zetten de emmers al de avond tevoren langs de weg. De straat waarin hij woont ligt aan een bekende ?kermisroute?; er trekken ?s nachts nogal wat kermisgangers langs. De briefschrijver is bang dat een rij containers grote aantrekkingskracht zal hebben op groepen feestvierende jongeren. Het gevolg zou een enorme troep in de straat kunnen zijn. Een dringend verzoek dus: zet alstublieft uw rolemmer pas dinsdagmorgen buiten!

Nu we het er toch over hebben, zetten we meteen de spelregels m.b.t. huisvuilcontainers op een rijtje. Emmers op de openbare weg kunnen, vooral als het donker is, tot gevaarlijke verkeerssituaties leiden. Ook wordt af en toe de doorgang voor wandelaars geblokkeerd door rijen emmers op de stoep. Een ander probleem is de schade door vandalisme. Emmers worden soms vernield of omgegooid waardoor het vuil op de weg terecht komt.

We vragen u dringend uw huisvuil pas ?s morgens om 7.30 uur langs de weg zetten en de rolemmers na het legen zo snel mogelijk weer weg te halen.