Gemeente Capelle a/d IJssel

Capelle werkt aan ...de Bermweg

Op dinsdag 13 april beginnen reconstructiewerkzaamheden aan de Bermweg. Het betreft het deel van de Bermweg vanaf de Klaas Klinkertweg tot aan de grens met de gemeente Nieuwerkerk aan den IJssel. Wanneer alles volgens planning verloopt, zal het werk begin juni gereed zijn.

Wat gaat er gebeuren?
Eerst wordt de kade langs de Ringvaart opgehoogd met klei. Daarna wordt de toekomstige parkeerstrook opgebroken en worden de afvoerleidingen voor het water van de weg aangelegd. Ook aan de waterleiding moeten werkzaamheden worden uitgevoerd. Tevens worden de aansluitingen naar de woningen door het waterleidingbedrijf vervangen. Verder zal de openbare verlichting worden vernieuwd. Wanneer de ondergrondse werkzaamheden gereed zijn, zal het asfalt van de weg verder worden opgebroken en de bestrating worden aangelegd. Daarna worden drie nieuwe lagen asfalt aangebracht. Voor huisnummer 193/195 komt een wegversmalling tot 3 meter om het te hard rijden tegen te gaan.

Bereikbaarheid
Om de werkzaamheden uit te kunnen voeren zal de weg met ingang van dinsdag 13 april voor het doorgaande verkeer worden afgesloten. De aanliggende woningen op dit weggedeelte zijn dan nog bereikbaar vanuit de richting Capelle aan den IJssel. Wanneer het asfalt wordt aangebracht zal ook het kruispunt met de Klaas Klinkertweg worden afgesloten en zijn de woningen per auto gedurende enige dagen niet bereikbaar. Het overige verkeer zal dan worden omgeleid.