CDA

CDA
06-04-04
Debat met minister Bot en CDA-lijsttrekker Europese verkiezingen, Camiel Eurlings, over internationale veiligheid

Op dinsdag 13 april vindt er een ledendebat plaats over internationale veiligheid, waar het vraagstuk over terrorismebestrijding deel van uitmaakt.

Minister Ben Bot van Buitenlandse Zaken, CDA-lijsttrekker Europese verkiezingen Camiel Eurlings en Piet Bukman (voorzitter CDA-Commissie Buitenland) onder leiding van partijvoorzitter Marja van Bijsterveldt-Vliegenthart met CDA-leden in debat over internationale veiligheid, waaronder het vraagstuk van de terrorismebestrijding. Aan de basis van het debat ligt een discussienotitie van de Commissie Buitenland over internationale veiligheid.
Het debat vindt plaats in Theater Concordia, Hoge Zand 42 te Den Haag. De bijeenkomst begint om 19.30 uur en duurt tot circa 21.30 uur.

Het begrip internationale veiligheid heeft na de aanslagen van 11 september 2001 een geladen betekenis gekregen. De recente terroristische aanslagen op 11 maart in Madrid hebben ons opnieuw met de neus op de feiten gedrukt. De maatregelen die overheden hebben getroffen om de veiligheid voor burgers ook in internationaal verband te garanderen, krijgen veel publieke aandacht. De gewijzigde verhoudingen tussen internationale organisaties als NAVO, EU, VN die verantwoordelijk zijn voor onze veiligheid, blijven ten onrechte- op de achtergrond. De Irakoorlog heeft diepe meningsverschillen aan het licht gebracht tussen deze organisaties.
In de discussienotitie komen vragen aan de orde als: Hoe kan de internationale veiligheid worden versterkt?, Welke visie moet Nederland daar op hebben? en: Welke kijk heeft het CDA op dit onderwerp?

De discussienotitie zal worden toegelicht door Piet Bukman en Rene Moerland (voorzitter Projectteam Internationale Veiligheid).

Dit debat over internationale veiligheid is al weer de zevende in een reeks van debatten met leden. Eerder debatteerden de leden met CDA-bewindslieden en Tweede Kamerleden over sociaal beleid, integratie, de oorlog in Irak, het onderwijs, de toekomst van de land- en tuinbouw en het conflict in het Midden-Oosten.

De discussienotitie over internationale veiligheid kunt u opvragen bij de afdeling Voorlichting van het partijbureau, tel. 070-3424814; hulsman@bureau.cda.nl

De notitie staat ook op de website van het CDA: www.cda.nl/intveiligheid

Voor nadere informatie: CDA-Partijvoorlichting, Marcel Meijer, tel. 070-3424842/06-53225950.