Provincie Flevoland



Flevoland kiest voor snelle aanleg Hanzelijn

Markering gevaarlijke wegen en kruispunten

Stremming brug over Zuidersluis in Almere

Verkeershinder door werkzaamheden Tollebekerbrug

In opdracht van de provincie Flevoland wordt 13 april begonnen met het vervangen van de brugklap van de Tollebekerbrug over de Urkervaart. Het brugdek en de stalen draagconstructie vormen tesamen de brugklap. De onderhoudsstaat is van dien aard dat het volledig vervangen van de brugklap een goedkopere oplossing is dan het repareren en opknappen van de huidige brugklap.

Aansluitend op deze werkzaamheden zullen er voorzieningen met betrekking tot de veiligheid van het fietsverkeer op en nabij de brug worden aangelegd. Op de brug worden speciale rode stroken voor het fietsverkeer aangelegd en ter plaatse van de fietsoversteek nabij de huisnummers 26a/26b wordt een verhoogd plateau in de Zuidwesterringweg aangelegd.

Dinsdag 13 april wordt begonnen worden met het uithijsen van de huidige brugklap. Vanaf dat moment is de brug, en wordt het gedeelte van de Zuidwesterringweg tussen de Urkerweg en de Karel Doormanweg, afgesloten voor het wegverkeer. Dit verkeer wordt door middel van borden omgeleid via de Urkerweg, Hannie Schaftweg en Karel Doormanweg v.v. Ten behoeve van het brom-/fietsverkeer en de voetgangers wordt, nadat het huidige brugdek is uitgehesen, een noodbrug over de Urkervaart aangelegd. Dit verkeer kan daarom gewoon de Urkervaart oversteken gedurende de periode dat er
onderhouds-/herstelwerkzaamheden worden verricht aan de onderdelen van de brugklap, die aan de betonconstructie van de brug vastzitten.

Op vrijdag 23 april zal de nieuwe brugklap worden ingehangen. Op een groot deel van deze dag kunnen het brom-/fietsverkeer en de voetgangers dan ook geen gebruik maken van de brug. In de daaropvolgende week wordt de nieuwe brugklap afgemonteerd en bedrijfsvaardig gemaakt. Uiterlijk donderdag 29 april moeten deze werkzaamheden zijn afgerond. Vanaf vrijdag 30 april tot maandag 3 mei zal de brug en het gedeelte van de Zuidwesterringweg tussen de Urkerweg en de Karel Doormanweg voor alle verkeer zijn opengesteld.

In de periode maandag 3 mei - vrijdag 7 mei worden de rode fietsstroken op de brug aangebracht en wordt het verhoogde plateau in de Zuidwesterringweg aangelegd. De brug en het gedeelte van de Zuidwesterringweg tussen de Urkerweg en de Karel Doormanweg worden dan wederom afgesloten voor het wegverkeer. Het brom-/fietsverkeer wordt zoveel mogelijk langs de werkzaamheden geleid, maar tijdens het aanbrengen van het uitharden van het materiaal (één etmaal) ten behoeve van de rode fietsstroken kan ook dit verkeer geen gebruik maken van de brug.

Om de overlast voor alle betrokkenen zo klein mogelijk te laten zijn, verzoekt de provincie weggebruikers om tijdens de uitvoering van de werkzaamheden gebruik te maken van aangegeven omleidingroutes.