Gemeente Breda

Persberichten

08-04-2004

Gemeente Breda houdt voorjaarsmeting over leefbaarheid en veiligheid

Naast de jaarlijkse Burgerenquête houdt de gemeente Breda in april haar eerste Voorjaarsmeting over leefbaarheid en veiligheid. Het doel van deze meting is inzicht te krijgen in meningen, behoeften en wensen van Bredase burgers over voorzieningen, buurtproblemen, onveiligheid en wonen in Breda.

Van dinsdag 13 april tot en met donderdag 29 april (vanaf Pasen tot Koninginnedag) houdt de gemeente Breda de Voorjaarsmeting 2004. Op deze manier blijft het gemeentebestuur op de hoogte van wat er onder de Bredase bevolking leeft. Voor de Voorjaarsmeting bellen medewerkers van de afdeling Onderzoek en Informatie steekproefsgewijs 5.000 Bredanaars. Daarnaast krijgen 1.000 huishoudens een schriftelijke vragenlijst over dezelfde onderwerpen. Na de zomer maakt de gemeente de resultaten van de enquête bekend via de lokale media.

De gemeente Breda wil in de toekomst ook onderzoek doen via internet. Daarvoor richt zij een zogenaamd panel op, dat bestaat uit een groep Bredanaars die circa 4 à 5 keer per jaar via internet een korte vragenlijst invult. Alle Bredanaars die een computer met internetaansluiting hebben, kunnen zich daarvoor aanmelden onder www.breda.nl (doorklikken naar actueel/nieuws).

Voor informatie over de Voorjaarsmeting of het panel kunt u contact opnemen met de afdeling Onderzoek en Informatie, de heer M. Aarts, telefoon (076) 529 35 18.

Breda, 8 april 2004