Politie Flevoland

Ontvoerders aangehouden

Dronten 13-04-2004 - Politie Flevoland heeft afgelopen week twee ontvoerders aangehouden. Zij hadden op 29 maart nabij het Asielzoekerscentrum (AZC) in Dronten een 51-jarige bewoner van het AZC ontvoerd. De ontvoering ging vermoedelijk om het feit dat het slachtoffer de verdachten geld schuldig zou zijn.

De verdachten hielden het slachtoffer gevangen in een woning in Amsterdam. Daar werd het slachtoffer door zijn ontvoerders zwaar mishandeld en meermalen met de dood bedreigd. Het slachtoffer mocht wel naar buiten bellen om aan het geld te komen. De door hem gebelde personen hebben de politie van de ontvoering in kennis gesteld, die daarop middels een onderhandelaar heeft geprobeerd de ontvoering te beëindigen.

Het slachtoffer heeft zichzelf na twee dagen weten te bevrijden. Hij is per trein naar Lelystad gereisd en meldde zich voor behandeling van zijn verwondingen bij het Zuiderzeeziekenhuis in Lelystad, waarna de politie in kennis werd gesteld.

De verdachten, twee mannen uit Dronten en Raalte (38 en 30 jaar), zijn begin april aangehouden. In drie woningen is huiszoeking gedaan. De twee verdachten hebben inmiddels bekend. Zij zijn voorgeleid aan de rechter-commissaris en zijn in bewaring gesteld. Meerdere aanhoudingen van handlangers worden niet uitgesloten.