Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave dinsdag 13 april 2004

* STEEKPARTIJ
ROTTERDAM - Maandagmiddag rond twee uur werd een 35-jarige Hagenaar in de Tochtstraat door een 37-jarige Rotterdammer in zijn gezicht gestoken, nadat het tweetal onenigheid had gekregen over een parkeerplaats. Tijdens de ruzie bemoeide zich een grote groep familielieden van beide mannen zich met het gebeuren, waarbij op straat enkele vechtpartijen ontstonden.
Politiepersoneel van het district De Noordhoek haalde de vechtenden uit elkaar, waarna de 35-jarige Hagenaar door personeel van de AmbulanceZorg Rotterdam-Rijnmond naar het Sint Franciscus Gasthuis kon worden vervoerd en de 37-jarige Rotterdammer kon worden aangehouden. De verdachte werd op het politiebureau voor nader onderzoek en verhoor in verzekering gesteld.


* VERDACHTE STEEKPARTIJ AANGEHOUDEN
ROTTERDAM - Maandagmiddag omstreeks vier uur stelde politiepersoneel van het district Feijenoord-Ridderster, naar aanleiding van een steekpartij, een onderzoek in een woning in de Kruiningenstraat in. In het trappenhuis werd een 22-jarige man uit Schiedam, die onder het bloed zat, aangetroffen die verklaarde dat in de woning een man met een mes zat. Hierop werd een 29-jarige man uit Schiedam, die eveneens gewond was geraakt, aangehouden. Na behandeling in het Zuiderziekenhuis, werd de 29-jarige verdachte overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten voor nader verhoor. De recherche stelt een onderzoek naar de toedracht in.


* HUISELIJK GEWELD
ROTTERDAM - Maandagavond werd een 20-jarige Rotterdamse, in haar woning aan de Marnixdwarsstraat, mishandeld door haar 22-jarige ex. De man, eveneens afkomstig uit Rotterdam, kwam bij haar langs om spullen op te halen, nadat hij donderdag na drie jaar gevangenisstraf was vrijgekomen. Tijdens het bezoek escaleerde de boel en probeerde de man de vrouw te wurgen en sloeg haar met een radio op haar hoofd. Het gevolg was een snee van vier centimeter in haar achterhoofd. De vrouw deed aangifte. ROTTERDAM - Maandagavond omstreeks kwart over zeven vond in een woning in de Brabantsestraat een steekpartij plaats. Hierbij raakte een zestienjarig meisje uit Rotterdam gewond. Het slachtoffer had onenigheid gekregen met haar ex-vriendje, een 16-jarige jongen uit Rotterdam. Tijdens de woordenwisseling werd het meisje in haar been gestoken, waarna de verdachte het huis uitrende en vluchtte. Het meisje, die een oppervlakkige wond opliep, werd door personeel van de AZR-R naar het Zuiderziekenhuis vervoerd. Politiemensen stelden een onderzoek in de omgeving in en hielden de 16-jarige jongen kort daarop, op signalement, in de Hollandsestraat aan. Hij werd overgebracht naar het politiebureau en ingesloten.


* AUTO AFGESNEDEN
ROTTERDAM - Maandagavond omstreeks half negen raakten op de Oldegaarde een 40-jarige automobiliste uit Vianen en haar medepassagier een 49-jarige man uit Rotterdam, gewond nadat zij werden ingehaald door een auto. De vrouw werd tijdens een inhaalmanoeuvre door een onbekend gebleven autobestuurder afgesneden. Hierdoor verloor ze de macht over het stuur, waarna haar auto in de berm belandde, een boom schampte en vervolgens tegen enkele geparkeerd staande auto's tot stilstand kwam. De vrouw werd door personeel van de AZR-R vervoerd naar het Zuiderziekenhuis, terwijl de 49-jarige man werd overgebracht naar het Erasmus Medisch Centrum.

Uitgave maandag 12 april 2004

* MAN GEWOND NA SCHIETPARTIJ
ROTTERDAM - Maandagochtend omstreeks vier uur raakte een 23-jarige man uit Den Haag gewond bij een schietpartij op de Coolsingel. Het slachtoffer zat met enkele vrienden in een auto, dat stil stond voor een verkeerslicht, toen een nog onbekende man hen benaderde. De man loste enkele schoten op de auto, waarbij de 23-jarige man gewond raakte. Met onder meer letsel aan zijn rug en been werd het slachtoffer overgebracht naar het Erasmus Medisch Centrum.
De recherche van het district Rotterdam-Centrum stelt een nader onderzoek in naar de dader en toedracht van de schietpartij.


* OVERVAL BELHUIS
ROTTERDAM - Zondagavond omstreeks kwart over elf werd een belhuis aan de Bergweg overvallen.
Een nog onbekende man kwam de winkel in en bedreigde een 24-jarige medewerker met een vuurwapen. Vervolgens werd het personeelslid in de keuken opgesloten waarna de dader er met een nog onbekend geldbedrag vandoor ging. De recherche van district West stelt een nader onderzoek in.


* MINDERJARIGE INBREKERS AANGEHOUDEN
ROTTERDAM - Zondagavond omstreeks half twaalf werden vijf minderjarige jongens uit Rotterdam aangehouden bij een inbraak in een kelderbox aan de Gerard Scholtenstraat. Politiemensen die naar aanleiding van een melding ter plaatse kwamen konden het vijftal, jongens in de leeftijd van 12 tot 15 jaar oud, op heterdaad aanhouden. De knapen werden overgebracht naar het politiebureau waar zij voor nader verhoor werden
* TWEE GEWONDEN NA AANRIJDING
ROTTERDAM - Zondagavond omstreeks zeven uur raakten twee mensen gewond na een aanrijding tussen twee personenauto's op de Oldegaarde.
Een 28-jarige automobilist uit Rotterdam wilde vanaf de Drakenstein rechtsaf de Oldegaarde inrijden en belandde door nog onbekende oorzaak op de verkeerde weghelft. Een auto, bestuurd door een 41-jarige Rotterdammer, kon het voertuig van de 28-jarige man niet meer ontwijken waarna een frontale botsing ontstond. De brandweer kwam ter plaatse en knipte, op verzoek van personeel van de AmbulanceZorg Rotterdam-Rijnmond, de daken van beide auto's af. De 41-jarige automobilist en een 27-jarige passagiere uit Rotterdam werden met onder meer nek- en rugklachten vervoerd naar het ziekenhuis.