Lekstroom, 09.40 uur

Utrecht 13-04-2004 - Nieuwsberichten district Lekstroom

Onder invloed
HOUTEN Op maandagavond is een 47-jarige man uit Houten bekeurd voor het rijden onder invloed.

Omstreeks 22.30 uur reed de man over de Rondweg waar zijn rijgedrag de aandacht trok van surveillerende politieagenten. De man haalde de politieagenten rechts in, waarna zij de achtervolging inzetten. Bij zijn huis kon de man worden gecontroleerd, waaruit bleek dat hij onder invloed was. De man blies 405 ug/l, waarna hij een bekeuring en een rijverbod van drie uur heeft gekregen.

Onder invloed
HOUTEN Op maandag 12 april is een 32-jarige man uit Diemen bekeurd voor het rijden onder invloed.

Omstreeks 16.55 uur werd de politie gemeld dat een 32-jarige man in beschonken toestand met zijn auto was gaan rijden. Omstreeks 17.25 uur zagen politieagenten de man over de Rondweg rijden, waarbij hij moeite had met op de weg te blijven. De man werd aan de kant gezet op De Staart. Bij het uitstappen bleek dat hij niet veel meer aan had dan een trui en een onderbroek. Hij was onder invloed en werd meegenomen naar het politiebureau. Daar weigerde de man mee te werken aan een ademanalyse, waarop hij een bekeuring kreeg en een rijverbod van 24 uur.

Verkeersongeval met letsel
NIEUWEGEIN Op maandagmiddag 12 april heeft een ongeval plaatsgevonden op de kruising Vreeswijksestraatweg en de Urkerveste.

Omstreeks 14.05 uur reed een 20-jarige automobilist uit Nieuwegein over de Urkerveste, waar hij de kruising de Vreeswijksestraatweg op wilde rijden. Tijdens het afslaan kwam hij in botsing met een 20-jarige automobilist uit Nieuwegein. Deze kwam vanaf de Vreeswijksestraatweg in de richting van de Graaf Florisweg.

De inzittenden van de auto komende vanaf de Vreeswijksestraatweg waren de 20-jarige automobilist en een 19-jarige vrouw uit IJsselstein. De man bleef ongedeerd, de vrouw is met onbekend letsel overgebracht naar het Antonius Ziekenhuis.

De vijf inzittenden van de auto komende vanaf de Urkerveste waren de 20-jarige automobilist, een 49-jarige man en een 50-jarige vrouw uit Nieuwegein, een 24-jarige vrouw en een 25-jarige man uit Den Haag. De bestuurder liep een hoofdwond op en de 50-jarige en de 24-jarige vrouw zijn beiden met onbekend letsel overgebracht naar het Antonius Ziekenhuis en het UMC. De andere twee inzittenden bleven ongedeerd. Ook zaten twee honden in deze auto, één van de twee honden raakte door het ongeval in shock en is meegenomen door de dierenambulance.

De politie heeft een onderzoek gesteld naar de oorzaak van de aanrijding.