Politie Hollands Midden

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326


Datum: 13 april 2004

(

Noordwijk/Rijnsburg - Politie pakt drie mannen op die vermoedelijk probeerden in te breken
De politie hield op donderdag 8 april rond 22.20 uur op een bedrijventerrein aan de Trappenberg in Rijnsburg drie mannen uit Haarlem aan. De drie van 29, 27 en 25 jaar werden er van verdacht kort voor hun aanhouding te hebben geprobeerd in te breken in een bedrijf aan de Keyserswey in Noordwijk. Een oplettende getuige merkte op dat de drie opmerkelijke belangstelling hadden voor een bedrijf aldaar.Toen zij vermoedelijk in de gaten hadden dat zij gezien waren stapten ze in een bestelauto en reden met hoge snelheid weg. De gealarmeerde politie stelde onmiddellijk een uitgebreid onderzoek in en trof het lege busje op het bedrijventerrein in Rijnsburg aan. De politie vermoedde dat de drie het terrein op waren gegaan en grendelde dit terrein af op zoek naar de mannen. Die werden even later gevonden, mede dankzij de inzet van een politiehond. De drie hadden zich namelijk verscholen. Twee verdachten werden na verhoor weer op vrije voeten gesteld. Een derde werd overgedragen aan de politieregio Kennemerland. Deze waren op zoek naar hem.


Katwijk Aanrijding met letsel

Reed op vrijdag 9 april omstreeks 15.53 uur een 52-jarige bestuurder uit Rijnsburg met zijn auto achteruit van een parkeerplaats aan de Tramstraat. Hij zag hierbij een 14-jarige fietster die over het trottoir reed over het hoofd waarna een aanrijding ontstond. De vrouw op de fiets is met beenletsel naar het LUMC gegaan.


Lisse Aanrijding met letsel

Op vrijdag 9 april omstreeks 16.50 uur reed een 19-jarige bestuurder uit Lisserbroek over de Stationsweg. Voor hem reed een 31-jarige bestuurster uit Lisse die door de noodzaak van het verkeer moest stoppen. De man was niet in staat zijn voertuig tijdig tot stilstand te brengen waarna een kopstaart aanrijding ontstond. De man werd met nekklachten afgevoerd naar het LUMC te Leiden.


Noordwijk Rijden onder invloed

Op vrijdag 9 april omstreeks 19.25 uur verbaliseerde de politie op de Herenweg een 45-jarige bestuurder uit Noordwijk in verband met telefoneren tijdens het besturen van een auto. Tijdens deze controle bleek dat de bestuurder onder invloed verkeerde. Uitslag van de ademanalyse was 340 ug/l (limiet 220 ug/l). Ook hiervoor kreeg de bestuurder een proces-verbaal en een rijverbod van 3 uur.


Voorhout Alcoholcontrole

Werd op vrijdag 9 april omstreeks tussen 20.00 uur en 22.30 uur een alcoholcontrole gehouden op de Zuidelijke Randweg. Er werden 261 blaastesten afgenomen. Een 48-jarige bestuurder uit Voorhout bleek onder invloed te zijn. Uitslag van de ademanalyse was 660 ug/l (limiet 220 ug/l). Van de bestuurder werd zijn rijbewijs ingevorderd. Hij kreeg proces-verbaal en een rijverbod van 7 uur.


Hillegom Rijden zonder helm en onder invloed

Controleerde de politie op zaterdag 10 april omstreeks 00.33 uur een 26-jarige bestuurder van een bromfiets uit Hillegom omdat hij en zijn passagier geen helm droegen. De bestuurder bleek ook onder invloed te verkeren. Uitslag van de ademanalyse was 390 ug/l (limiet 220 ug/l). De bestuurder kreeg proces-verbaal voor het rijden zonder helm en rijden onder invloed en tevens een rijverbod van 4 uur. De passagier kreeg ook een proces-verbaal voor het rijden zonder helm


Katwijk Tweemaal rijden onder invloed

Zowel op de Provincialeweg als de Wassenaarseweg controleerde de politie op zaterdag 10 april tussen 00.47 uur en 01.17 uur twee bestuurders voor het rijden onder invloed. Een 52-jarige bestuurder uit Noordwijk had een uitslag van 240 ug/l (limiet 220 ug/l). Een 46-jarige bestuurder uit Katwijk had een uitslag van 255 ug/l (limiet 220 ug/l). Beide kregen een proces-verbaal en een rijverbod van 1 uur.


Lisse Alcoholcontrole

Werd op zaterdag 10 april tussen 00.00 uur en 01.30 uur een alcoholcontrole gehouden op de Heereweg. Er werden 104 blaastesten afgenomen. Vijf bestuurders bleken teveel gedronken te hebben. De uitslagen lagen tussen de 265 ug/l en 420 ug/l (limiet 220 ug/l). Allen kregen proces-verbaal en een rijverbod.


Lisse Mishandeling

Op zondag 11 april omstreeks 12.10 uur werd een 46-jarige man uit Lisse mishandeld op de Westelijke Randweg. Even tevoren had een bestuurder geclaxonneerd naar de man omdat deze was gestopt voor een niet oplettende bestuurder die de rotonde opreed. Toen het slachtoffer voor het stoplicht stond kwam de man naast hem staan met zijn auto. Hij stapte uit en liep naar het slachtoffer. Opende zijn portier en sloeg hem in het gezicht. Vervolgens gooide hij het portier weer dicht waardoor de man met zijn voet ertussen kwam te zitten. Hierop is de verdachte weggereden richting Sassenheim. De man liep letsel op aan gezicht en voet. De politie stelt een onderzoek in.


Hillegom Aanrijding / rijden zonder rijbewijs

Heeft er op zondag 11 april omstreeks 21.45 uur een aanrijding plaatsgevonden tussen auto en een voetganger. Een 19-jarige bestuurster uit Hillegom zonder rijbewijs reed en had het voertuig niet geheel onder controle waardoor zij tegen een 49-jarige man uit Beinsdorp reed. De voetganger is met onbekend letsel overgebracht naar het Spaarneziekenhuis te Haarlem. Tegen de vrouw wordt proces-verbaal opgemaakt.


Leiden Rijden onder invloed

De politie heeft zondag 11 april omstreeks 03.45 uur een 19-jarige Leidenaar aangehouden op verdenking van alcoholgebruik. De man reed op zijn bromfiets over de Langegracht, toen hij door agenten gecontroleerd werd. De man had een ademalcoholgehalte van 700. De man kreeg een rijverbod en een proces-verbaal. Bovendien is zijn bromfiets op het bureau gehouden voor technisch onderzoek.


Leiden Beroving fiets

Reed op donderdag 8 april omstreeks 18.05 uur een 50-jarige vrouw uit Leiden op haar fiets over de Ijsselmeerlaan. Tijdens het passeren van twee mannen werd zij door een van de mannen besmeurd met drank. Hierna is de vrouw gestopt en is naar de beide mannen toegelopen. Een van hen liep naar haar fiets en fietste hier mee weg. Nadat de vrouw de beide mannen had gevolgd zag ze dat haar fiets in de Slaaghsloot werd gegooid.


Leiden Rijden onder invloed

Controleerde de politie op vrijdag 9 april omstreeks 00.50 uur een 40-jarige bestuurder uit Leiderdorp op het Zwartepad. Bleek de bestuurder onder invloed te verkeren. Uitslag van de ademanalyse was 375 ug/l (limiet 200 ug/l). De bestuurder kreeg proces-verbaal en een rijverbod van 3 uur.
Omstreeks 02.55 uur zag de politie met hoge snelheid op de N11 een 22-jarige bestuurder uit Zoetermeer rijden. Na controle bleek de bestuurder onder invloed te verkeren. Uitslag van de ademanalyse was 540 ug/l (limiet 220 ug/l). Tegen de bestuurder werd proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van 5 uur.
Ook zag de politie op de Langegracht omstreeks 04.15 uur een 29-jarige bestuurder uit Leiden slingerend over de weg rijden. Na te zijn gecontroleerd bleek de man onder invloed te verkeren. Zijn uitslag van de ademanalyse was 655 ug/l (limiet 220 ug/). Van de man werd zijn rijbewijs ingevorderd. Hij kreeg proces-verbaal en een rijverbod van 7 uur.


Leiden Mishandeling

Was op vrijdag 9 april omstreeks 14.45 uur een 15-jarige jongen uit Leiden bezig met het bezorgen van tijdschriften op de Jacob van Campenlaan. De jongen fietste hierbij over het trottoir waarover hij aangesproken wordt door een man. Even later komt de jongen de man weer tegen en deze pakt hem vervolgens beet en knijpt zijn keel dicht waardoor hij ten val komt. Hierna zegt de man nog wat waarna hij weggaat. De politie stelt een onderzoek in


Leiden Eenzijdig ongeval / rijden onder invloed

Op vrijdag 9 april omstreeks 23.58 uur reed een 36-jarige snorfietsbestuurder over de Sint Jorissteeg. De bestuurder had zijn voertuig niet onder controle en reed tegen de trottoirband aan waardoor hij ten val kwam. De man bleek onder invloed te verkeren. Uitslag van de ademanalyse was 875 ug/l (limiet 220 ug/l). De man was in het bezit van een rijbewijs welke werd ingevorderd. De man kreeg proces-verbaal en een rijverbod van 11 uur.


Voorschoten Inbraak woningen

Op vrijdag 9 april tussen 13.00 uur en 21.00 uur en tussen 02.00 uur en 05.39 uur hebben er twee inbraken plaatsgevonden in woningen. In de Ruysdaelhof werd door middel van flipperen de voordeur geopend en werden er sieraden en geld weggenomen. In de Van Beuningenplantsoen werd door middel van boren de schuifpui geopend. Hierbij werd weggehaald audioapparatuur, computer en een auto.


Leiden Aangehouden voor mishandeling

Hield de politie op zaterdag 10 april omstreeks 14.30 uur een 18-jarige man uit Leiden op de Lammermarkt aan ter zake mishandeling. Even tevoren had hij op de paaskermis een woordenwisseling gehad welke in de relatiesfeer lag, met een 14-jarige vrouw uit Leiden. Hierna gooide de verdachte zijn fiets tegen het slachtoffer aan. Hierbij liep zij letsel op aan haar buik en rug. Na verhoor werd de verdachte heengezonden. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.


Leiden Mishandeling

Op zaterdag 10 april omstreeks 20.35 uur heeft er een mishandeling plaatsgevonden van een 20-jarige werknemer van een horecagelegenheid aan de Beestenmarkt. De man vroeg aan een groep jongens of zij de zaak wilde verlaten. In eerste instantie deden zij dit niet. Toen zij wederom werden verzocht de zaak te verlaten pakte een van de jongens uit de groep een stoel. Toen hij de man wilde slaan weerde hij de stoel af waarna hij letsel aan zijn hand opliep. Hierop is de groep weggegaan. De politie stelt een onderzoek in.


Leiden / Voorschoten Alcoholcontrole

Heeft er in de nacht van zaterdag 10 april op zondag 11 april een alcoholcontrole plaatsgevonden in Leiden op de Langegracht, Lammenschansweg en de Haagweg en in Voorschoten op de Leidseweg.
Er werden in totaal 532 bestuurders gecontroleerd. Hiervan waren 15 bestuurders onder invloed. De uitslag van de ademanalyse lag tussen de 220 ug/l en 755 ug/l (limiet 220 ug/l). Van twee bestuurders moesten hun rijbewijs worden ingevorderd. Allen kregen proces-verbaal en een rijverbod.


Ter Aar Aanhouding na conflict

De politie heeft op zondag 11 april omstreeks 23.00 uur een inwoner van Ter Aar aangehouden op verdenking van mishandeling. De 45-jarige man zou op de Oostkanaalweg een man in zijn arm hebben gestoken. De 28-jarige medebewoner van een camping had hierdoor een oppervlakkige wond opgelopen. De verdachte verklaart dat hij zich de aanleiding voor het incident en het incident zelf niet meer kan herinneren, mogelijk omdat hij onder invloed van drank was. De politie maakt proces-verbaal op.


Zoeterwoude Aanrijding met letsel

Op vrijdag 9 april omstreeks 17.19 uur reed een 61-jarige bestuurster uit Leiden over de Weipoortseweg toen vanaf rechts, vanuit een uitrit een 10-jarige fietser de weg op kwam fietsen. De vrouw kon het jongetje niet meer ontwijken waarna een aanrijding ontstond. De jongen werd met verwondingen aan zijn been en gelaat overgebracht naar het Rijnlandziekenuis in Leiderdorp


Hazerswoude-Rijndijk Mishandeling

Werd op vrijdag 9 april omstreeks 22.30 uur een 14-jarige jongen uit Koudekerk aan den Rijn mishandeld door twee jongens uit Hazerswoude-Rijndijk. Het slachtoffer had voor een horecagelegenheid aan de Rhijnenburcherlaan een woordenwisseling gehad met de 13-jarige en 18-jarige jongens. Hierbij werd het slachtoffer geschopt en geslagen, waarbij hij oogletsel opliep. De beide verdachten zijn inmiddels gehoord.


Hoogmade Inbraak woningen

Op vrijdag 9 april tussen 00.30 uur en 07.45 uur hebben er twee inbraken woning plaatsgevonden, een aan de Graaf Willem II Laan en een aan de Pieter van Hemerenplantsoen. In beide gevallen werd een deur opengebroken. Weggenomen werden bankpassen, GSM, geld, digitale camera, huistelefoons en twee auto's. Een van de auto's werd later op de dag teruggevonden in Rotterdam. De politie stelt een onderzoek in.


Woubrugge Inbraak woning

Op vrijdag 9 april tussen 00.30 uur en 06.10 uur heeft er een inbraak in een woning plaatsgevonden aan de Vierambachtsweg. Toegang tot de woning werd verschaft door openbreken van een raam. Weggenomen werden de autosleutels en de daarbij behorende auto.


Alphen aan den Rijn Drenkeling

Op zaterdag 10 april omstreeks 16.02 uur is de politie ter plaatse geweest in het zwembad De Hoorn aan de Van Foreestlaan. Bleek een meisje van 2 jaar uit Alphen aan den Rijn aan de aandacht van haar moeder te zijn ontsnapt en hierna in een bad met stroomversnelling terecht te zijn gekomen.Twee jongens van 10 jaar uit Alphen aan den Rijn zagen het meisje in het water en hebben haar omhoog getild en vervolgens op de kant van het zwembad gelegd. Het meisje is naar het LUMC te Leiden vervoerd, waar het nu goed met haar gaat.


Alphen aan den Rijn Rijden onder invloed

Naar aanleiding van het rijgedrag, controleerde de politie op zondag 11 april omstreeks 02.15 uur een 35-jarige bestuurster uit Alphen aan den Rijn. De vrouw bleek onder invloed te zijn. Uitslag van de ademanalyse was 650 ug/l (limiet 220 ug/l). Van de vrouw werd haar rijbewijs ingevorderd. Tevens kreeg zij proces-verbaal en een rijverbod van 7 uur.


Aarlanderveen Eenzijdig ongeval / beknelling

Op maandag 12 april omstreeks 09.05 uur heeft er een eenzijdig ingeval plaatsgevonden op de Dorpsstraat. Een 30-jarige bestuurder uit Waddinxveen reed over de Nieuwkoopsweg richting Alphen aan den Rijn. Hij raakte ter hoogte van de kruising met de Dorpsstraat met de rechterzijde van het voertuig de berm waardoorhij zijn voertuig corrigeerde. Hij raakte hierdoor de controle over het voertuig kwijt waardoor hij tegen een geparkeerde auto aan reed. Hierna sloeg het voertuig over de kop en kwam vervolgens tegen een lantaarnpaal tot stilstand die hij vervolgens uit de grond reed. Een 29-jarige inzittende uit Waddinxveen raakte bekneld en moest door de brandweer uit het voertuig worden geknipt. Hij werd met zwaar letsel overgebracht naar het LUMC te Leiden. Een 31-jarige inzittende uit Waddinxveen werd met hoofdletsel overgebracht naar het Rijnlandziekenhuis te Leiderdorp. De bestuurder bleek onder invloed te verkeren en werd met onbekend letsel overgebracht naar het Groenehartziekenhuis te Gouda. Daar werd een bloedproef afgenomen. De verkeersdienst stelde een onderzoek in. De traumahelikopter heeft ter plaatse assistentie verleend. Verder werd de Nieuwkoopseweg tijdelijk afgesloten.


Hazerswoude - Rijndijk - Politieauto raakt van de weg

Een politieauto bestuurd door een 20-jarige agent uit Alphen aan den Rijn raakte op zaterdag 10 april van de N11. Zowel de bestuurder als zijn collega agent die bij hem in de auto zat bleef ongedeerd. De politieauto werd zwaar beschadigd. De verkeersdienst van de Politie Hollands Midden is een onderzoek begonnen naar de oorzaak van het ongeval. Vast staat dat de auto uitbrak nadat de bestuurder in een bocht de macht over zijn stuur kwijt raakte. De auto ramde daarop de middengeleider en kwam uiteindelijk in de berm tot stilstand.


Gouda - Dief van beamer gestopt

Door alert optreden van een medewerker van een architectenbureau aan de Nieuwe Haven werd op vrijdag 9 april rond 15.20 uur een 18-jarige jongen uit Gouda op de Markt aangehouden voor diefstal van een beamer. De jongen had kort daarvoor deze vanuit het architectenbureau gestolen. Dit werd gezien waarna de medewerker de achtervolging instelde op de inmiddels achter op een fiets opgestapte dief. Halverwege de achtervolging sprong de dief van de fiets en rende verder. De beamer liet hij achter. De medewerker pakte de beamer maar bleef de dief achtervolgen. Op de Markt wist hij deze uiteindelijk te stoppen. Met nog twee burgers werd de dief in afwachting van de gealarmeerde politie vastgehouden. De politie nam hem mee. Na zijn verhoor en het opmaken van een proces-verbaal werd de verdachte weer op vrije voeten gesteld.

Gouda - Politie houdt amokmaker aan
De politie hield op zaterdag 10 april rond 04.00 uur nabij een kledingwinkel aan de Kleiweg een 20-jarige jongeman uit Gouda aan. De verdachte maakte deel uit van een groepje van drie jongeren die nogal luidruchtig waren. Agenten die in afwachting van een sporenonderzoek bij een ingegooide ruit van een kledingwinkel stonden, er was ingebroken en een onbekend geldbedrag was gestolen, spraken de jongeren op hun luidruchtigheid aan. De verdachte trok zich er niets van aan en betrad zelfs het door de politie voor sporenonderzoek veilig gestelde gebied. Ook na herhaalde vorderingen vertrok de verdachte niet. Deze werd daarop aangehouden. De verdachte beledigde en bedreigde daarbij de agenten. De verdachte is ingesloten.


Bergambacht Rijden onder invloed

Controleerde de politie op vrijdag 9 april omstreeks 01.35 uur een 35-jaige bestuurder uit Bergambacht op de P.J. Smitsstraat. Bleek de bestuurder onder invloed te verkeren. Uitslag van de ademanalyse was 360 ug/l (limiet 220 ug/l). De man kreeg proces-verbaal en een rijverbod van 3 uur.


Moordrecht Inbraak woningen

In twee woningen aan de Stevensstraat werd op vrijdag 9 april tussen 00.30 uur en 05.30 uur ingebroken. In beide gevallen werd door middel van hengelen de voordeur geopend. Weggenomen werd fotocamera's, GSM's, bankpassen, autosleutels, rijbewijzen en geld.
Preventietip van de politie: Doe bij afwezigheid en 's nachts altijd de deur op het nachtslot.


Bodegraven Overval op winkel

Op vrijdag 9 april omstreeks 17.55 uur heeft er een overval plaatsgevonden op een winkel aan de Marktstraat. Een manspersoon kwam rond sluitingstijd de winkel binnen en liep naar de toonbank. Onder bedreiging van een vuurwapen gelijkend voorwerp sommeerde de man het winkelpersoneel de kassa te openen. Hierna nam de man de twee personeelsleden mee naar de achterzijde van de winkel waar zij de kluis moesten openen. Met een onbekend geldbedrag in een plastic tas heeft de man vervolgens via de achterdeur het pand verlaten. De verdachte is te voet weggegaan. De achterzijde van de winkel ligt aan een doodlopende weg die uitkomt op de Noordstraat. Onderzoek in de omgeving heeft niets opgeleverd. Gezien het tijdstip worden eventuele getuigen verzocht contact op te nemen met de politie in Gouda onder telefoonnummer 0900 - 8844.
Signalement dader;
Man, ongeveer 20 jaar oud, getinte huidskleur, normaal postuur, zwart stijl haar aan de bovenzijde lang en aan de zijkant kort. Hij droeg een donkerblauwe trainingsbroek met aan de zijkant 2 witte strepen. Verder droeg de man een witgrijze sweater met een zwarte hals.


Nieuwerkerk aan den IJssel Rijden onder invloed

Op vrijdag 9 april omstreeks 20.15 uur controleerde de politie een 41-jarige bestuurder uit Waddinxveen op de Ganzendaal. Bestuurder bleek onder invloed te verkeren. Uitslag van de ademanalyse was 325 ug/l (limiet 220 ug/l). Tevens bleek de bestuurder niet in het bezit van een rijbewijs en was zijn auto onverzekerd. Tegen de bestuurder wordt proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van 4 uur.


Gouda Verdachte van mishandeling meldt zich vrijwillig

Kwam op vrijdag 9 april omstreeks 20.24 uur een 28-jarige man uit Gouda aan het politiebureau die meldde dat hij even tevoren een 65-jarige man uit Gouda had mishandeld in zijn woning aan de Vrouwesteeg. Slachtoffer meldde zich daarna ook aan het bureau voor het doen van aangifte. De woordenwisseling die aan de mishandeling. De politie heeft de verdachte na verhoor heengezonden. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.


Gouda Vechtpartij

Zaterdagochtend 10 april rond 04.30 uur heeft de politie opgetreden in de Zeugstraat tegen een groep van ongeveer 30 personen. Aanleiding was een woordenwisseling met portiers van een horecagelegenheid. De jongeren werden gesommeerd te vertrekken, maar niet de hele groep gaf daaraan gehoor. Vanwege duw en trekwerk en het gooien van stenen door de jongeren heeft de politie de wapenstok gebruikt en een politiehond ingezet. Twee personen werden gebeten. Zes mannen in de leeftijd van 20 tot 28 jaar werden aangehouden wegens onder meer openlijke geweldpleging, verstoring van de openbare orde en belediging. Zij werden na verhoor in de loop van de maandag vrijgelaten.


Nieuwerkerk aan den Ijssel Beroving tas

Op vrijdag 9 april omstreeks 19.45 uur liep een 15-jarige vrouw uit Nieuwerkerk aan den Ijssel over de Doortocht. Zij werd van achteren benaderd door twee jongens op een fiets. De jongen die achter op de fiets zat rukte hierop de tas van de schouder van de vrouw waarna ze richting Kleinpolderlaan fietste. Het betrof een zwarte tas met daarin een GSM, portemonnee, bankpas en sleutels.


Gouda Mishandeling

Op zaterdag 10 april omstreeks 13.00 uur zag een 64-jarige man uit Gouda dat er twee manspersonen aan de auto van zijn zoon zaten aan de Kannenburg. Het slachtoffer sprak de beide mannen hierover aan. Er ontstond een korte woordenwisseling waarna een van de mannen het slachtoffer bij zijn keel beetpakte en hem vervolgens in het gezicht sloeg. Hierop rende de beide mannen weg. Het slachtoffer liep letsel op aan het gezicht. De politie stelt een onderzoek in.


Gouda Beroving

Op vrijdag 9 april omstreeks 16.00 uur liep een 83-jarige vrouw uit Gouda met haar rollater over de Fuwelensingel. Opeens kwam er een man uit een steegje die haar tas uit haar rollater griste. Hierop liep hij weg. In de tas zat een portemonnee en boodschappen.


Gouda Inbraak woningen

Tussen zaterdag 10 april, omstreeks 14.14 uur en zondag 11 april omstreeks 13.00 uur heeft er een inbraak in een woning aan de Laura Hoeve plaatsgevonden en een inbraak en een poging inbraak aan de Prins Hendrikstraat. In de Laura Hoeve werd een ruit vernield en in de Prins Hendrikstraat een deur opengebroken. Weggenomen werd video-en computerapparatuur


Zevenhuizen Eenzijdig ongeval

Op zondag 11 april omstreeks 13.43 uur heeft er een ongeval plaatsgevonden op de A-12 zuidbaan in de richting van Utrecht. Een 45-jarige motorrijder uit Zoetermeer reed achter een 22-jarige bestuurder van een personenauto uit Den Haag. De bestuurder van de auto remde af waardoor de motorrijder zijn voertuig niet onder controle had waardoor hij ten val kwam. Hij werd onder begeleiding overgebracht naar het EMC te Rotterdam. De snelweg werd hierdoor afgesloten en werd een omleiding ingevoerd.


Waddinxveen Rijden onder invloed

Op zondag 11 april omstreeks 21.57 uur zag de politie dat een 37-jarige bestuurder uit Gouda op de Kanaalstraat door rood reed. Tijdens de controle bleek de bestuurder onder invloed te verkeren. Van de vrouw werd een bloedproef afgenomen. Aan de hand van de uitslag zal een proces-verbaal worden opgemaakt. Tevens kreeg zij een rijverbod van 7 uur.


Gouda Ongeval

Op maandag 12 april omstreeks 18.59 uur heeft er een ongeval plaatsgevonden in de Agnietenkapel aan de Nieuwe Markt. Een 43-jarige man uit Gouda stond op een ladder en was bezig met een schilderij. Vermoedelijk door het onderuit schuiven van de ladder is hij ten val gekomen. Met zwaar hoofdletsel is de man onder spoedbegeleiding overgebracht naar het EMC te Rotterdam. De Arbeidsinspectie stelt een onderzoek in. De traumahelikopter heeft assistentie verleend.


Gouda Man met rolstoel te water

Een 51-jarige man uit Gouda is op zondag 11 april even voor 24.00 uur met zijn rolstoel te water geraakt. Door nog onbekende oorzaak kwam de man in het water langs de Achterwillenseweg terecht. Een omstander haalde de man uit het water waarna de Gouwenaar met onderkoelingsverschijnselen werd overgebracht naar het Groene Hartziekenhuis. De politie stelt een onderzoek in.



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --