Rijn & Venen, 09.35 uur

Utrecht 13-04-2004 - Nieuwsberichten district Rijn & Venen

Te hard rijden
BREUKELEN In de nacht van maandag 12 april op dinsdag 13 april is een 32-jarige man uit Parijs bekeurd voor het overschrijden van de maximum toegestane snelheid van 120 km/u. De man reed omstreeks 03.00 uur met meer dan 180 km/u over de A2, waarna hij aan de kant werd gezet. De man heeft een bekeuring van 270,- gekregen.

Inbraak
WOERDEN Op maandagavond 12 april heeft een inbraak plaatsgevonden in een winkel aan de Industrieweg.

Omstreeks 22.50 uur melde een getuige dat twee mannen met een roodkleurige scooter hadden ingebroken in een winkel aan de Industrieweg. Zij waren na het plegen van de inbraak met hoge snelheid richting de Boerendijk gereden. Op het fietspad bij de Waardsebaan werd de scooter teruggevonden. De verdachten waren spoorloos.

Uit onderzoek bleek dat de scooter van diefstal afkomstig is. Het is nog onbekend of er spullen uit de winkel zijn ontvreemd. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

Politie pakt overlast aan
MONTFOORT De politie zal de komende maand de overlast in de Lichtenbergstraat strenger gaan aanpakken. Een grote groep jeugd houdt zich met name in de avonduren op in en rond het speeltuintje. De overlast bestaat onder meer uit geluidsoverlast, vernielingen aan speeltoestellen, te hard rijden met scooters, het crossen door het plantsoen en het achterlaten van afval.

Met name de geluidsoverlast is vooral de laatste tijd toegenomen omdat bestuurders van personenautos daar kennelijk ook samenkomen en de volumeknop van hun radio-cdspelers flink openzetten. Deze bestuurders en de bromscooters zouden ook te snel rijden door de straten in de omgeving van de Lichtenbergstraat waardoor verkeersonveilige situaties ontstaan.

De politie zal bij constatering van overtredingen overgaan tot het uitdelen van bekeuringen om zo de overlast terug te dringen.

Onder invloed
WOERDEN Op maandagavond 12 april is een 47-jarige automobilist uit Woerden bekeurd voor het rijden onder invloed.

De man reed omstreeks 18.50 uur over de Stromenlaan waar hij werd gecontroleerd op alcoholgebruik. De man bleek onder invloed te zijn en werd meegenomen naar het politiebureau. Daar blies hij tijdens een ademanalyse 422 ug/l, waarna hij een bekeuring en een rijverbod van vier uur heeft gekregen.