Eemland zuid, 09.50 uur

Utrecht 13-04-2004 - Nieuwsberichten district Eemland zuid

Metalen staaf op rails

AMERSFOORT Op maandag 12 april werd een man aangehouden nadat hij een metalen staaf op de rails had gelegd.

Rond 15.50 uur kreeg de politie de melding dat een man op de Grote Spui / Koppelpoort een metalen staaf op de spoorrails had gelegd. De man zou zijn weggelopen in de richting van het Soesterkwartier. Door getuigen zou de staaf inmiddels van het spoor zijn gehaald.

Ter plaatse spraken politiemensen met meerdere getuigen. Zij wezen op de verdachte, waarop deze man, 22 jaar oud en afkomstig uit Amersfoort, op de Kleine Koppel werd aangehouden. Bij het spoor troffen politiemensen de staaf aan. Het ging om een metalen staaf van bijna drie meter lang en bijna 3 cm in doorsnee. Door politiemensen is de staaf in beslag genomen.

De verdachte is in het politiebureau ingesloten. Hij bekende de staaf op de rails te hebben gelegd. De politie zet het onderzoek voort.

Teveel op

AMERSFOORT In de nacht van maandag 12 op dinsdag 13 april is een automobilist aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

Rond 02.45 uur zagen politiemensen een automobilist met behoorlijke snelheid over de Stationsstraat rijden. Zij gingen achter hem aan en gaven hem op de Brabantsestraat een stopteken. De man bleek teveel te hebben gedronken en werd aangehouden.

Bij de ademanalyse op het politiebureau blies hij 595 ug/l, terwijl wettelijk maximaal 220 ug/l is toegestaan. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Hennepkwekerij

AMERSFOORT Op maandag 12 april heeft de politie een hennepkwekerij opgerold.

Rond 20.00 uur stelde de politie naar aanleiding van klachten een onderzoek in een woning aan de Cromwijk in. Zij troffen ruim 400 geoogste hennepplanten en ruim 200 hennepplanten in potten aan. Alle planten en de kweekapparatuur werden in beslag genomen. De 25-jarige bewoner werd aangehouden. Hij is voor verhoor in het politiebureau ingesloten.