Zeehondencreche Pieterburen

Protest zeehondenjacht in Canada: De brief

Canadese Ambassade in Nederland
T.a.v. de weledele heer S. April
Postbus 30820
2500 GV Den Haag

PERSOONLIJK IN HANDEN

Pieterburen, 13 april 2004

Betreft: zeehondenjacht in Canada

De Stichting Zeehondencrèche Pieterburen protesteert met klem tegen de onmenselijk wrede en gruwelijke jacht op jonge zeehonden in Canada.

De bewering van de Canadese overheid dat de zeehonden de visstand in gevaar zullen brengen of al in gevaar hebben gebracht is een pertinente drogreden. Al eeuwen lang krijgt de zeehond de schuld van het mislukken van visserijbeleid van de overheid. In plaats van ervoor te zorgen dat de vissers voldoende compensatie krijgen om nog een kwaliteit van leven te hebben, tracht de overheid - door toestemming te geven tot het doden van dit absurde aantal jonge dieren - de aandacht af te leiden van het werkelijke probleem. Dit dient slechts om het falen van de overheid te verbloemen en dieren zijn hiervan de dupe.

Ook het argument dat het in Canada om "lokale jacht" zou gaan en niet om commerciële jacht is een leugen. Nergens ter wereld wordt de traditionele jacht uitgevoerd zoals vroeger. Overal maakt men gebruik van snelle boten en vuurwapens, waardoor dieren geen enkele kans meer hebben.

Zelfs wanneer door toedoen van de overheid alle zeehonden in Canada zullen zijn uitgeroeid, zal het door diezelfde overheid veroorzaakte probleem niet opgelost zijn; ook dan zal er geen vis meer gevangen worden.

De Stichting Zeehondencrèche Pieterburen vecht overal ter wereld voor respect voor dier én mens. Wij zijn ervan overtuigd dat door de opstelling van de Canadese overheid niet alleen grote schade wordt berokkend aan de zeehondenpopulatie, maar ook aan de internationale reputatie van Canada en haar bevolking.

Hoogachtend,

Lenie 't Hart
Directeur Stichting Zeehondencrèche Pieterburen