Politie Groningen

Persberichten dinsdag 13 april 2004

Provincie Groningen 13-04-2004 -

Groningen: automobilist onder invloed
Surveillerende agenten zagen maandagnacht een 28-jarige automobilist uit Garrelsweer in zijn auto stappen. De man was zichtbaar onder invloed van alcohol en verplaatste de wagen. Hij werd staande gehouden en moest mee naar het bureau voor een ademanalyse. Hij saboteerde de test. Zijn rijbewijs is ingevorderd. In de auto werd nog een slagwapen aangetroffen. Een 26-jarige man uit t Zandt die ook in de auto zat begon zich met de controle te bemoeien en werd nadat hij weigerde weg te gaan aangehouden voor ambtsbelemmering. Proces-verbaal is opgemaakt.

Groningen: voetganger op fietspad aangereden door snorfietser Een 75-jarige voetganger uit Groningen werd maandagmiddag op het fietspad bij de kruising van de Iepenlaan met de Eikenlaan aangereden door een 17-jarige snorfietser. De man stak over op een zebrapad en de snorfietser kon niet tijdig voor hem stoppen. De man kwam ten val en werd met vermoedelijk een beenfractuur naar het ziekenhuis gebracht. Een ongevalregistratie wordt opgemaakt.

Groningen: hennepplantage ontdekt
De politie ontdekte maandagmiddag op de zolderetage van een woning aan de Andromedastraat een in werking zijnde hennepplantage met 450 oogstrijpe planten. Er werd een kijkje in de woning genomen omdat er water vanaf de zolder de woning uitstroomde. Een regenton van de plantage bleek voor de wateroverlast te zorgen. Bij onderzoek bleek de stroom illegaal te worden afgetapt. Er waren geen bewoners aanwezig. De plantage met toebehoren werd afgevoerd voor vernietiging. Een onderzoek naar de eigenaar van de plantage is ingesteld.

Hoogezand: passagier personenauto aangehouden
Aan de Industrieweg in Hoogezand heeft de politie maandagnacht een 56-jarige man uit Hoogezand aangehouden. De verdachte reed als passagier mee in een auto waarvan de bestuurder door de politie werd staande gehouden in verband met een blaastest. Terwijl de agenten de bestuurder wilden laten blazen bemoeide de verdachte zich met de procedure. De man gedroeg zich agressief en schold de agenten uit. Hij werd daarop aangehouden voor belediging en meegenomen naar het bureau. De man weigerde een verklaring af te leggen maar zei wel spijt te hebben van zijn uitlatingen. Hij is na verhoor heengezonden. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt voor belediging.

De Wilp: automobilist onder invloed
Wegens rijden onder invloed heeft de politie maandagavond aan de Meester Nennstiehlweg in De Wilp een 54-jarige man uit Marum aangehouden. De man reed in een auto en bij een controle door de politie bleek hij te veel te hebben gedronken. Bij de ademanalyse aan het bureau werd 1.27 promille alcohol gemeten. De verdachte is na verhoor met een proces-verbaal voor rijden onder invloed en een rijverbod van 6 uur heengezonden.

Appingedam: jongens aangehouden
Twee jongens in de leeftijd van 13 en 14 jaar, uit Appingedam en Delfzijl, zijn maandagmiddag door de politie aangehouden aan het Bolwerk in Appingedam. De knapen worden ervan verdacht samen met een derde knaap ongeoorloofd binnen te zijn geweest in een loods aan de Molenstraat in Appingedam. In de loods liggen voertuigonderdelen opgeslagen. Ze werden door de beheerder betrapt en gingen er vandoor. Op basis van het signalement konden twee worden aangehouden, de derde wist te ontkomen. Beide aangehouden knapen werden door getuigen herkend en meegenomen naar het bureau. Daar bleek één van hen een valse naam te hebben opgegeven. Ook bleek deze verdachte een niet van echt te onderscheiden plastic neppistool bij zich te hebben. Dat is hem afgenomen en voor het opgegeven van de valse naam krijgt hij een bekeuring. De jongens zijn na verhoor overgedragen aan de ouders van één van hen. Ze verklaarden de loods binnen te zijn gegaan voor het stelen van bromfietsonderdelen.