BedrijfsautoRAI

13-04-2004

KPN kiest voor Volkswagen Caddy

Onlangs ondertekenden Robert Sinke, algemeen directeur van Pons Automobielhandel B.V. en Ad Scheepbouwer, CEO van KPN een contract waarin de levering van ruim zes honderd Volkswagens Caddy aan het telecomconcern is vastgelegd. De ondertekening vond plaats in Het Koopmanshuis in Leusden.

KPN zal de ruim zes honderd Caddys, die dit jaar nog in gebruik worden genomen, gaan inzetten als service- en bedrijfsvoertuigen. Alle autos zijn in principe identiek, met dien verstande dat er afhankelijk van de aard van de werkzaamheden versies met een laadvermogen van respectievelijk 500 en 855 kilogram worden ingezet. Daardoor bedient Volkswagen met één auto twee autoklassen van KPN een uniek gegeven. Beide varianten beschikken over de 2,0-liter SDI-motor met een vermogen van 51 kW/70 pk). De Caddys worden geleast via Arval PHH dat het wagenpark van KPN beheert.

Aflevering
De aflevering van de Caddys zal gefaseerd plaatsvinden. Dit heeft onder andere te maken met het feit dat de Caddys in de fabriek in de kenmerkende groene kleur worden gespoten. Dezer dagen wordt de eerste serie van circa 130 stuks geproduceerd. Na aankomst in Nederland wordt de laadruimte van de autos door een gespecialiseerd bedrijf ingericht. De aflevering van de eerste serie Caddys vindt naar verwachting medio mei plaats.

Kilometerkostprijs
Vertegenwoordigers van KPN hebben al in een vroeg stadium kunnen kennismaken met de nieuwe Caddy. Daarbij was men niet alleen onder de indruk van economische aspecten als een lage kilometerkostprijs, maar ook van de betrouwbaarheid en het comfort. KPN heeft

ruim voor de marktintroductie besloten de Caddys te gaan inzetten hieruit blijkt het grote vertrouwen dat het bedrijf in de autos stelt. Overigens zijn KPN en Volkswagen al langer zakenpartners: vorig jaar nog werden ongeveer 250 Caddys van het vorige model ingezet en in een verder verleden was ook de Volkswagen Transporter een veel geziene KPN auto.

Polen
De Caddy wordt gebouwd in een nieuwe fabriek in het Poolse Poznan. Het belang dat Volkswagen aan de nieuwe bestelwagen hecht, wordt nog eens onderschreven door het feit dat deze fabriek speciaal is opgezet voor de productie van de Caddy er worden geen andere modellen vervaardigd.