Politie Drenthe

dinsdagochtend

Emmen 13-04-2004 - Nieuws van Politie Drenthe

Gewonden bij aanrijding.

NIEUWEROORD Maandag omstreeks 16.50 uur zijn bij een aanrijding op de Jan Knegtweg 2 personen gewond geraakt. Beide zijn overgebracht naar AZG in Groningen.
Een 17-jarige inwoner van Elim reed met zijn bromfiets over de Jan Knegtweg en kwam in een scherpe bocht een auto tegen, bestuurd door 20-jarige inwoner van Nieuweroord. Een frontale aanrijding volgde, waarbij de bromfietsbestuurder ernstig gewond raakte aan zijn gezicht. Een 15-jarige passagiere van de bromfiets raakte ook gewond aan haar gezicht. Beiden droegen geen helm. De bestuurder van de auto kwam met de schrik vrij.

Dronken bestuurder aangehouden

BORGER Maandagavond rond 22.00 uur is op de N374 een man aangehouden, die met zijn auto slingerend van links naar rechts reed. Bij controle bleek de man nogal gedronken te hebben. Hij blies aan het bureau 1.9 promille. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Na verhoor heeft hij een dagvaarding meegekregen.

Veroorzaker ongeval weigert blaastest

HOOGEVEEN In de nacht van maandag op dinsdag is een 47-jarige inwoner van Hoogeveen aangehouden. De man had onder invloed van alcohol een lantaarnpaal aan de Industrieweg omvergereden. Aan de hand van het kenteken van zijn auto, opgenomen door getuigen, kon de bestuurder worden achterhaald op het Krakeel. De man weigerde een blaastest en verzette zich tegen zijn aanhouding. Pepperspray was nodig om de man in bedwang te krijgen. Ook aan het politiebureau weigerde man alle medewerking. Hij is ter ontnuchtering ingesloten. Het rijbewijs zal worden ingevorderd. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Diefstal motoren

ASSEN Tijdens activiteiten bij het TT-circuit in het paasweekeinde, zijn 3 motoren gestolen. De eigenaren merkten maandagmiddag, toen zij huiswaarts wilde, dat hun stalen ros verdwenen was. Twee motoren werden gestolen vanaf de Haarweg, terwijl de andere verdween vanaf de Tunnelweg. Ook werd een helm gestolen. Ondanks dat alle drie motoren met twee sloten afgesloten waren, wisten de daders er toch mee vandoor te gaan.

Tasjesrover aangehouden

EMMEN Maandagmiddag tegen half vier, werd een 76-jarige inwoonster van Emmen berooft van haar tas. De dader, een 17-jarige inwoner van Tilburg, kon worden aangehouden.
De vrouw fiets over de Prinsesselaan, toen een jongeman haar handtas uit de fietstas griste. De dader ging ervandoor, maar had pech omdat de ketting van zijn fiets knapte. De jongeman ging er te voet vandoor, maar werd even later door het slachtoffer en getuigen aangetroffen op de Veenkampenweg. Omstanders probeerden de dader vast te houden, hetgeen niet gelukte. Wel kon even later in de buurt van het station de man, op aanwijzingen van getuigen, worden aangehouden. De man is ingesloten voor nader onderzoek.

Inbraak in woning

GIETERVEEN Bewoners van een woning aan de Boerendijk merkten bij thuiskomst op tweede Paasdag, dat er bij hen was ingebroken. De gehele woning was doorzocht. Vermist worden een laptop, een playstation, een camera en enkele andere goederen. De daders waren binnen gekomen door het forceren van een deur. De totale schade is nog niet bekend.

Vernieler door politie aangehouden

EMMEN In de nacht van maandag op dinsdag is aan de Splitting een 22-jarige man uit Klazienaveen aangehouden. De man had even daarvoor een ruit van een winkel ingegooid met een fiets. Ook wordt de man ervan verdacht nog een ruit van het pand te hebben vernield. De man is ingesloten voor verder onderzoek.

Ruiten vernield

ASSEN Onbekende daders hebben in de nacht van maandag op dinsdag een 12-tal ruiten ingegooid van een school aan het Salland. Een examenklas, die naar school gekomen was voor een examenstunt ontdekte de vernieling. Gezien de gepleegde vernielingen was voor hen de lol eraf. Mede gezien het stuk knippen van de omheining en het besmeuren van diverse zaken met vermoedelijk scheerschuim.

Roel Hallink verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot donderdag 16.30 uur.. Tel. 0591-662014 of 06-51 52 8156. info@politie-drenthe.nl