Binnensticht, 10.30 uur

Utrecht 13-04-2004 - Nieuwsberichten district Binnensticht

Ruzie

ZEIST In de nacht van maandag 12 op dinsdag 13 april werd een man aangehouden voor mishandeling en vernieling.

Rond 03.00 uur bevond een 19-jarige man uit Zeist zich op de Laan van Vollenhove. Hij zat in een auto en een bekende van hem kwam naar hem toelopen en vroeg om een lift. Vervolgens kwam een 35-jarige man uit Amsterdam aanlopen en hij maakte ruzie met de bekende en gaf vervolgens een klap op de auto van de 19-jarige man. Die zij daar wat van, waarop de 35-jarige man verbaal zeer agressief reageerde en de 19-jarige man een kopstoot gaf. De 19-jarige man vluchtte te voet en toen hij even later terugkwam, zag hij dat de achterruit van de auto was vernield. Daarop waarschuwde hij de politie.

De verdachte was ter plaatse gebleven en is door politiemensen aangehouden. Hij is in het politiebureau ingesloten. Tegen hem wordt proces-verbaal voor mishandeling en vernieling opgemaakt. Het slachtoffer liep letsel aan zijn mond op.

Aanrijding onder invloed

ZEIST Op maandag 12 april werd een automobilist aangehouden nadat hij een aanrijding had gehad en was doorgereden.

Rond 19.00 uur reed een 27-jarige automobilist uit Zeist over de Oude Woudenbergseweg. Hij zag te laat dat een voor hem rijdende 39-jarige automobilist uit Utrecht remde en botste tegen hem op. De 39-jarige man stapte uit en sprak de Zeistenaar aan. Die reed daarop achteruit en ging er vandoor. De aangereden auto liep lichte schade op.

Politiemensen zagen de 27-jarige automobilist op de kruising van de Boulevard Dijnselburgerlaan door rood rijden en gingen achter hem aan. De automobilist stopte op de Titus Brandsmalaan op een parkeerplaats. Op het moment dat de politiemensen hem aanspraken, kregen zij de melding door dat de man in kwestie net na een aanrijding was doorgereden. Daarop werd de verdachte aangehouden. Hij verzette zich hevig en moest door vier politiemensen in de boeien worden geslagen.

Bij de ademanalyse op het politiebureau blies hij 645 ug/l, terwijl wettelijk maximaal 220 ug/l is toegestaan. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt voor het doorrijden na een aanrijding en voor het rijden onder invloed van alcohol. Tevens werd zijn rijbewijs ingevorderd.