Amsterdam Airport Schiphol

Aero Groundservices B.V. breidt uit in nieuwbouw Vrachtgebouw 6

Persbericht / Press Release                                   
Schiphol,                                                     
13 april 2004                                                 
Afhandelingsmaatschappij Aero Groundservices B.V. gaat haar werkruimte in Vrachtgebouw 6 uitbreiden met circa 2.900 m2 bedrijfsruimte en 460 m2 kantoorruimte. Hiervoor heeft Aero Groundservices B.V. vandaag een huurovereenkomst getekend met Schiphol Real Estate, de ontwikkelaar en belegger van het nieuwe gebouw.

Het nieuw door Aero Groundservices B.V. te betrekken gedeelte krijgt de aanduiding Vrachtgebouw 6B en is het laatste gedeelte van het modulair opgetrokken Vrachtgebouw 6. Aero Groundservices B.V. huurt nu al 12.500 m2 bedrijfsruimte en 2.000 m2 kantoorruimte in Vrachtgebouw 6. Andere huurders zijn Avia Trading en Menzies World Cargo.

Vrachtgebouw 6B wordt ontworpen door XX Architecten. Hoofdaannemer is Takenaka Netherlands B.V. Takenaka heeft eerder al Vrachtgebouwen 6C, D, E en F gerealiseerd. De installaties in het nieuwe gedeelte 6B worden verzorgd door Hellebrekers technieken.

Naar verwachting wordt begin mei gestart met de bouw. Aero Groundservices B.V. zal de uitbreiding naar verwachting al in oktober 2004 kunnen betrekken.

Schiphol Real Estate
Schiphol Real Estate, 100% dochter van Schiphol Group, houdt zich bezig met het ontwikkelen van, beleggen in en het beheer en de exploitatie van commercieel vastgoed. Schiphol Real Estate is actief op en rond Amsterdam Airport Schiphol, maar ook op en rond Eindhoven en Rotterdam Airport. Internationaal is het bedrijf actief nabij de luchthaven Malpensa/Milaan en op Hong Kong International Airport.

037-2004/mb

Voor informatie over Takenaka Netherlands B.V.:
zie www.takenaka.nl
M. van der Marel, telefoon 020 799 0345
E. de Weijer, telefoon 020 799 0308

---- --
Voor informatie: pressoffice@schiphol.nl