NED. ORG. VRIJWILLIGERSWERK

Pluim voor organisatoren kindervakantieweken

Kindervakantieweken worden in de zomervakantie in vrijwel elk dorp of stad georganiseerd. De organisatoren leveren elk jaar weer een enorme prestatie door uiteenlopende activiteiten aan te bieden aan een grote groep kinderen. Soms is een klein clubje betrokken vrijwilligers hier verantwoordelijk voor, soms medewerkers van lokale wijkcentra of gemeentelijke welzijnsinstellingen. CIVIQ deelt dit jaar de Vakantie-Pluim, een geldprijs, uit aan de organisatoren van deze kindervakantieweken.

Dat doet CIVIQ om twee redenen! Ten eerste bezorgen de organisatoren duizenden kinderen door heel Nederland jaarlijks een onvergetelijke vakantie. Speurtochten, vossenjachten, toneel, hutten bouwen... het wordt allemaal georganiseerd tijdens deze weken. Ten tweede slagen organisatoren erin om elk jaar bijzonder veel jongeren zover te krijgen om zich als vrijwilliger in de kindervakantieweken in te zetten. Ze weten deze jongeren ook te binden als vrijwilliger. Zoveel jongeren trekken én enthousiast houden... dat is uniek in de vrijwilligerssector. Daarom zijn de organisatoren van de kindervakantieweken een voorbeeld en inspiratiebron voor andere vrijwilligersorganisaties. Bovendien zijn de jonge vrijwilligers van de kindervakantieweken het levende bewijs dat veel jongeren wél maatschappelijk actief en betrokken zijn.

Voordragen voor de Vakantie-Pluim
Organisatoren van kindervakantieweken kunnen zichzelf inschrijven voor de Vakantie-Pluim. Het is als ouder van een enthousiaste deelnemer, beleidsmedewerker jeugdzaken of voorstander van de kindervakantieweken ook mogelijk om de organisatie in de eigen woonplaats voor te dragen. Op de website 'Kindervakantieweken' staat een inschrijfformulier voor voordragers, die tot uiterlijk 16 mei a.s. verzonden kan worden. De website is te vinden via de homepage van www.civiq.nl.

Ondersteuning
Naast het organiseren van de Vakantie-Pluim ondersteunt CIVIQ de organisatoren van kindervakantieweken door middel van kennisuitwisseling. Beide activiteiten worden mogelijk gemaakt door steun van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Over CIVIQ
CIVIQ stimuleert, vernieuwt en versterkt vrijwillige inzet in Nederland. Dit doen we via promotie, onderzoek, advies, training en begeleiding. Als landelijk kenniscentrum en adviesbureau werken wij voor en met vrijwilligersorganisaties, lokale en provinciale steuninstellingen, overheden en bedrijven. CIVIQ werkt creatief, vraaggestuurd en resultaatgericht met als doel bij te dragen aan een leefbare samenleving met actieve burgers. CIVIQ is in 2003 ontstaan uit een fusie tussen de werkorganisatie van Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (NOV) en stichting VrijwilligersManagement (sVM). De verenigingsactiviteiten van NOV zijn voortgezet onder de noemer Vereniging NOV. Kijk voor meer informatie op www.civiq.nl.

Einde bericht
Meer informatie verstrekt Olga Ekelenkamp, communicatieadviseur CIVIQ, tel. 030 7509000, oekelenkamp@civiq.nl.

13 apr 04 10:22