Politie Twente

Persberichten Politie Twente 13 april 2004

Monique Oude Wolbers: 053-4555588

Aanrijding onder invloed

Automobiliste rijdt door nadat zij twee geparkeerde auto's heeft aangereden

Enschede

Op maandag 12 april omstreeks 19.11 uur werd bij de politie een aanrijding gemeld waarbij de veroorzaker was doorgereden. De verdachte was vanaf de Ekersdijk links af de Willem Barendsztraat ingereden en ramde daar twee geparkeerd staande personenauto's rechts van de weg. Een van de benadeelden en een getuige zijn haar achterna gereden waardoor de politie de auto op de Gronausestraat kon onderscheppen. De verdachte, een 33-jarige Enschedese vrouw bleek onder invloed van alcohol. De ademanalyse gaf een uitslag van 1,59 o/oo. Haar rijbewijs werd ingevorderd en ze kon met een dagvaarding huiswaarts. (bps: 04-044828)

Rijden onder invloed

Automobilisten blijken bij controle onder invloed van alcohol

Enschede

Op dinsdag 13 april omstreeks 04.00 uur controleert de politie op de Molenstraat een automobiliste. Zij constateren bij haar alcoholgebruik, waarop ze wordt aangehouden. De ademanalyse geeft een uitslag van 1,36 o/oo. Ze vorderen haar rijbewijs in, waarna ze met een dagvaarding het bureau mag verlaten. (bps: 04-044923)

Rijssen

In diezelfde nacht omstreeks 04.27 uur controleert de politie op de Emmastraat een 24-jarige automobilist uit Rijssen. Ook bij hem wordt alcoholgebruik geconstateerd, waarop ze hem aanhouden. De ademanalyse geeft een uitslag van 1,87 o/oo. Ze nemen zijn rijbewijs in en geven hem een rijverbod van 10 uur. Ook hij kan daarna met een dagvaarding het bureau verlaten.

Verdachte autokraak aangehouden

Oplettende getuige meldt autokraak bij de politie waarna verdachte is aangehouden

Enschede

Op maandag 12 april omstreeks 17.34 uur is een man getuige van een autokraak. Als hij op de parkeerplaats bij het Colosseum in zijn auto stapt, hoort hij het geluid van brekend glas. Hij ziet dan in een auto naast de zijne een manspersoon zitten op de bijrijderstoel, die met een breekvoorwerp bezig is. De verdachte stapt uit deze auto en rijdt daarna in een andere auto weg. De getuige aarzelt geen moment, noteert het kenteken en belt de politie. Deze treft de verdachte in de omgeving van zijn woning in zijn auto aan, waarna de aanhouding volgt. De eigenaar van de betreffende auto, een 42-jarige man uit Haaksbergen doet inmiddels aangifte van diefstal van het frontje van zijn autoradio. De verdachte, een 34-jarige Enschedeër is voor nader onderzoek en verhoor opgesloten. (bps: 04-04805)

Drie gewonden bij aanrijding

Automobilist verleent geen voorrang bij uitrijden van oprit

Oldenzaal

Op dinsdag 13 april omstreeks 07.18 uur rijdt een 25-jarige bestuurder van een bestelbusje vanaf een oprit de Kleibultweg op. Hij verleent daarbij geen voorrang aan een 21-jarige automobilist uit Overdinkel, die vanuit de richting Visschedijkweg nadert. Bij de aanrijding die volgt raken beide bestuurders en een inzittende van het busje, een 24-jarige Oldenzaler gewond. Allen zijn met onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht. Uit het sporenonderzoek is komen vast te staan dat de 21-jarige met vrij hoge snelheid heeft gereden. De politie zal proces-verbaal tegen beiden opmaken. (bps: 04-044949)


---- --