Gemeente Den Haag

april 2004
Voetpad De Koekamp gedeeltelijk verhard (8 april)

De gemeente Den Haag komt de wandelaars in stadspark De Koekamp tegemoet door het huidige grindvoetpad gedeeltelijk te verharden. Ruim twee jaar na de officiële ingebruikname van het vernieuwde park is gebleken dat wandelaars de voorkeur geven aan een verharde ondergrond en daarom ook op het fietspad lopen. Door het grindvoetpad in het midden te voorzien van een asfaltlaag hoopt de gemeente Den Haag dat wandelaars in de toekomst veilig op het voetpad blijven. Volgende week starten de werkzaamheden en op vrijdag 23 april is het vernieuwde voetpad gereed. "Het wordt voor wandelaars nog comfortabeler om door De Koekamp te wandelen", aldus wethouder Bruno Bruins.

Landschappelijke uitstraling
Het voetpad in De Koekamp krijgt in het midden, over een breedte van twee meter, een asfaltlaag in dezelfde kleur als het huidige grind. Aan weerszijden blijft een smalle strook met grind liggen. Het asfalt krijgt door een bewerking dezelfde uitstraling als het grind ernaast, zodat voor het blote oog lijkt alsof er weinig is veranderd. De landschappelijke uitstraling van dit stadspark blijft hiermee behouden. Bij de herinrichting van De Koekamp in 2001, is gekozen voor een grindvoetpad, mede omdat dit beter is voor de bomen en de grondwaterhuishouding.

De Koekamp
De Koekamp is een stadspark dat men zowel te voet, per fiets of met een invaliden- of kinderwagen kan bezoeken. Inlandse eiken, beuken en de waterpartij tussen het park en de Hertenkamp zorgen voor een rustpunt in hartje Den Haag. Om De Koekamp overzichtelijk en veilig te houden kent het park geen struiken en is het 's avonds verlicht.