Politie Gelderland-Midden

West Veluwe-Vallei

---

Wageningen - verdachten van autodiefstal opgepakt
Publicatiedatum: 13-04-2004

De politie heeft maandagavond op de Abraham Kuyperstraat in Wageningen twee verdachten aangehouden van een poging tot diefstal van een auto aan de Troelstraweg. Alerte getuigen waarschuwden omstreeks half zeven de politie nadat gezien was dat het tweetal geprobeerd had een aan de Troelstraweg geparkeerde auto te stelen. Hierop gingen enkele agenten op onderzoek en zagen even later twee mannen die aan het opgegeven signalement voldeden terwijl ze in de lift van een flat aan de Abraham Kuyperstraat stapten. Eenmaal boven werd het verdachte tweetal door de agenten opgewacht en aangehouden. De beide verdachten, een 20-jarige Wageninger en een 18-jarige man uit Den Dolder, zijn voor verder onderzoek ingesloten. Een 36-jarige Wageninger heeft later aangifte bij de politie gedaan van de poging tot diefstal.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Barneveld - politie maakt einde aan massale vechtpartij
Publicatiedatum: 13-04-2004

De politie heeft maandagmiddag een eind gemaakt aan een massale vechtpartij op de Wencopperweg in Barneveld. Naar schatting 25 tot 30 personen waren daar kennelijk met elkaar op de vuist gegaan. Gewaarschuwde agenten wisten de gemoederen te bedaren en de partijen te scheiden, waarna de rust later weer keerde. In een enkel geval zagen agenten zich genoodzaakt pepperspray te gebruiken. Een 17-jarige jongen uit Wekerom is door de politie meegenomen nadat hij pepperspray in zijn gezicht gekregen had en werd op het bureau verzorgd, waarna hij weer naar huis kon. Aanhoudingen zijn er niet verricht, noch is er aangifte gedaan bij de politie. De vechtpartij ontstond omstreeks kwart over vier, nadat er bij een evenement aan de Wencopperweg een groep bezoekers zich kennelijk misdroeg. Toen de organisatie hen verzocht te vertrekken zou men met elkaar op de vuist zijn gegaan. Voorzover bij de politie bekend was er niemand bij het voorval gewond geraakt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Ede - beschonken automobilist uit de bocht gevlogen
Publicatiedatum: 13-04-2004

Een 43-jarige automobilist uit Lelystad is maandagavond op de A-12, ter hoogte van Ede door de politie aangehouden nadat hij in beschonken toestand uit de bocht zou zijn gevlogen. Even na half zes werd bij de politie gemeld dat er op de A-12, ter hoogte van de afslag Ede-Oost een auto uit de bocht zou zijn gevlogen. Kort na de melding troffen agenten een auto aan die om zijn as was gedraaid en half op de vangrail stond. Naast de auto zagen de agenten de man uit Lelystad staan die direct verklaarde met zijn auto uit de bocht te zijn gevlogen. De man had ook een fles drank in zijn handen. Agenten hielden de automobilist aan en lieten hem in het politiebureau de ademanalyse ondergaan. Daarbij werd een alcoholpromillage gemeten van 2,25 (ruim vier maal het wettelijke maximum van 0,5). Het rijbewijs van de man is ingevorderd en er is proces-verbaal opgemaakt. De Lelystadse automobilist was bij het ongeval overigens ongedeerd gebleven. Zijn auto en een tweetal verkeersborden waren flink beschadigd.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Bennekom - rijbewijzen en auto's in beslag na dollemansrit
Publicatiedatum: 13-04-2004

De politie heeft maandagochtend (Tweede Paasdag) de rijbewijzen en de auto's in beslag genomen van een 23-jarige man uit Ede en een 44-jarige Tielenaar. Surveillerende agenten zagen beiden rond half twaalf met hoge snelheid vanuit Wageningen richting Bennekom rijden. Daarbij werden snelheden bereikt van meer dan 100 km/u, terwijl daar een maximumsnelheid geldt van 50. Ook werd er door rood licht gereden, ondermeer op de kruising van de Dr. Willem Dreeslaan ter hoogte van de oprit naar de A-12. In Ede, ter hoogte van de Stadspoort wisten de agenten het tweetal tot staan te brengen, waarop de beide automobilisten hun auto en hun rijbewijs kwijtraakten. Justitie beslist over teruggave van de auto's en de rijbewijzen. Tegen beide automobilisten is proces-verbaal opgemaakt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606