Politie Zuid-Holland-Zuid

13/04 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

13-04-2004 - Persberichten District II

OVER DE KOP
PAPENDRECHT- Een 20-jarige vrouw uit Groenlo is met haar auto over de kop gevlogen. De vrouw reed op maandagavond 12 april over de N3 richting Papendrecht. Toen zij de oprit naar de A15 op wilde gaan, raakte zij met haar voorwielen in de berm. De vrouw verloor de macht over het stuur en sloeg over de vangrail over de kop. Op het fietspad kwam zij tot stilstand. In haar auto zaten naast een 23-jarige man uit Groenlo, ook nog een konijn en een hond. De vrouw en haar passagier wisten zelf uit het voertuig te komen. De vrouw werd met een hersenschudding en een gat in haar hoofd overgebracht naar het Albert Schweitzerziekenhuis in Dordrecht. De man kwam met de schrik vrij. Hetzelfde gold voor de dieren. Het konijn werd meegenomen door een kennis. De politie nam de hond mee naar het politiebureau waar hij nog dezelfde avond werd opgehaald door de 23-jarige man. De auto is weggetakeld.

PAASMARKT
GORINCHEM De jaarlijkse paasmarkt in Gorinchem op 12 april 2004 is rustig verlopen. Er was veel publiek in het centrum. De politie zette ongeveer 35 mensen in. Door inzet van deze politiemensen konden beginnende vechtpartijen in de kiem worden gesmoord. Onder de inzet waren politiemensen van het Korps Landelijke Politiediensten. Op de Westwagenstraat hielden agenten twee jongens van 16 en 17 jaar uit Sliedrecht aan omdat ze een winkelruit kapotmaakte. Een 19-jarige man uit Molenaarsgraaf heeft een bekeuring gehad voor openbare dronkenschap. Agenten hielden hem aan op de Achter de Kerk. Vanaf de Hoogstraat namen politiemensen twee mannen van 29 en 30 jaar uit Gorinchem en Driel mee naar het bureau. De twee hadden kennelijk ruzie gemaakt maar er bleef van de zaak niet veel over omdat niemand aangifte deed. Daarnaast deelde de politie bekeuringen uit onder andere voor het parkeren op een invalidenplaats en het rijden tegen de richting in.

GEWOND
SLIEDRECHT- Twee mensen zijn gewond geraakt tijdens een ongeval. Op maandagmiddag 12 april reed een 23-jarige man uit Sliedrecht op zijn motorfiets over de Rembrandtlaan. Achterop zat een 22-jarige vrouw uit Sliedrecht. Toen de man een bocht wilde maken om de Rivierdijk op te rijden, blokkeerden de wielen. Hierdoor verloor de man de macht over het stuur. Hij schoof met zijn motorfiets tegen een geparkeerde personenauto op. Deze liep schade op. Beide personen vielen. De man werd met schaafwonden overgebracht naar het Albert Schweitzerziekenhuis in Dordrecht. De vrouw werd per ambulance naar hetzelfde ziekenhuis overgebracht. Zij had letsel aan haar hand, hoofd, heup en been.