Gemeente Roggel en Neer

13/04/2004
!!! Start werkzaamheden Napoleonsweg !!!

Rijkswaterstaat is dinsdag 13 april gestart met wegwerkzaamheden aan de Napoleonsweg. Deze werkzaamheden hebben als doel de rijksweg veiliger te maken en de doorstroming te bevorderen. Door de verschillende werkzaamheden zoveel mogelijk te combineren, probeert Rijkswaterstaat de overlast voor omwonenden en weggebruikers te beperken. De wegwerkzaamheden op een rijtje:

Neer: 13 april - eind juni
In verband met reconstructie werkzaamheden in Neer krijgen omwonenden en weggebruikers te maken met verkeershinder. Er is in deze periode slechts één rijstrook beschikbaar. Het verkeer wordt met behulp van tijdelijke verkeerslichten beurtelings doorgelaten. Tijdens de volgende weekeinden is een gedeelte van de Napoleonsweg compleet afgesloten voor het verkeer:
7 mei 20.00 uur tot 10 mei 06.00 uur gedeelte tussen kruispunt Hornerheide en de verkeerslichten in Neer
14 mei 20.00 uur tot 17 mei 06.00 uur gedeelte tussen kruispunt Hornerheide en de verkeerslichten in Neer
4 juni 20.00 uur tot 7 juni 06.00 uur gedeelte tussen kruispunt Hornerheide en verkeerslichten Kessel
11 juni 20.00 uur tot 14 juni 06.00 uur gedeelte tussen verkeerslichten Neer en verkeerslichten Kessel

In Neer wordt met de werkzaamheden gestart tussen km 55,2 en 55,6 (gedeelte tussen de verkeerslichten en de zuidelijke komingang). De zijstraten Kruisstraat, de Leudalweg en de Engelmanstraat zijn afgesloten. Er is één rijstrook beschikbaar en het verkeer wordt geregeld met tijdelijke verkeerslichten. Deze werkzaamheden duren ongeveer 2 weken. Zodra dit wegvak gereed is beginnen de werkzaamheden tussen km 55,6 en 56,0. Meer informatie hierover volgt later.

Rijkswaterstaat verwacht filevorming bij de bestaande verkeerslichten. In verband met de veiligheid worden fietsers en voetgangers daarom dringend verzocht om de rijksweg over te steken bij de tunnel.

Passeerstroken langzaam verkeer: begin mei -begin juni Rijkswaterstaat legt vier passeerstroken voor langzaam verkeer aan tussen Kessel en Heel. De uitvoering duurt per passeerstrook maximaal één week. Hierbij is één rijstrook beschikbaar voor het verkeer. De planning is afhankelijk van de werkzaamheden in Neer. De passeerstroken worden aangelegd nabij:
Km 46,2 westzijde (Heel)
Km 47,2 oostzijde (Heel)
Km 53,8 oostzijde (tussen Haelen en Neer)
Km 62,1 westzijde (Kessel)

Haelen: 19 april - 17 mei
In verband met de aansluiting van de omleiding Haelen op de Napoleonsweg is er in deze periode slechts één rijstrook beschikbaar ter hoogte van de Roermondseweg/Burgemeester Aquariusstraat. Het verkeer wordt beurtelings doorgelaten met tijdelijke verkeerslichten. Ook de aansluiting met beide straten op de Napoleonsweg is afgesloten voor alle verkeer. In de onderstaande weekeinden is de Napoleonsweg compleet afgesloten tussen kruispunt Hornerheide en verkeerslichten Neer:
7 mei 20.00 uur tot 10 mei 06.00 uur
14 mei 20.00 uur tot 17 mei 06.00 uur

Voorbehoud
Bij onvoorziene omstandigheden of slecht weer kunnen de werkzaamheden worden uitgesteld en doorgeschoven naar een ander tijdstip.

Omleidingsroutes
Om filevorming te beperken adviseert Rijkswaterstaat het doorgaande verkeer ter hoogte van Maasbracht, Roermond, Venlo en Blerick de Napoleonsweg te mijden. Voor het doorgaande verkeer worden adviesroutes ingesteld. De reizigers richting Roermond en Maastricht volgen de borden met "M", de reizigers richting Venlo en Nijmegen volgen de borden met "V". De adviesroutes staan vermeld op het kaartje hiernaast.

Informatie?
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Rijkswaterstaat dienstkring Venlo-Wegen, telefoon 077-3231600 of kijk op www.reistijdenzuid.nl.
Voor specifieke informatie over de wegwerkzaamheden in Haelen kunt u contact opnemen met de Combinatie Route Napoleone, telefoon 0475-550144.
In de periode 13 april tot eind juni rijden de buslijnen 76 en 77 volgens een aangepaste dienstregeling. Voor meer informatie hierover kunt u contact opnemen met de Hermesgroep, telefoon 0900-8212208 (10 cent per minuut) of kijk op www.hermes.nl.