Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Arnhem - Arnhemmer (16) aangereden en gewond

Publicatiedatum: 13-04-2004

Een 16-jarige jongen uit Arnhem is maandagmiddag gewond geraakt op de Brabantweg in zijn woonplaats, nadat hij door een auto was aangereden. Het slachtoffer zou omstreeks kwart voor vier vlak voor een stilstaande autobus de rijbaan zijn opgelopen om de straat over te steken. Op dat moment kwam er een auto aanrijden, bestuurd door een 21-jarige vrouw uit Arnhem. Die kon een aanrijding met de jongen niet meer voorkomen, waarna hij geschept werd. De gewonde Arnhemmer is met verwondingen aan zijn been en schouder overgebracht naar het Rijnstate-ziekenhuis in Arnhem.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - frontale aanrijding na weggooien sigarettenpeuk
Publicatiedatum: 13-04-2004

Het weggooien van een sigarettenpeuk tijdens het rijden is vermoedelijk de oorzaak geweest van een frontale aanrijding tussen twee auto's, maandagavond op de Middachtensingel in Arnhem. Daarbij raakte overigens niemand gewond. Een 28-jarige Arnhemmer reed die avond omstreeks half negen over de Middachtensingel en wilde tijdens het rijden een sigarettenpeuk uit het raam van zijn auto gooien. Kennelijk mislukte dat, waardoor de Arnhemmer even afgeleid was en vervolgens in een bocht in de weg gedeeltelijk op de verkeerde weghelft terecht kwam. Daar naderde op dat moment een tegenligger, een 69-jarige automobilist en plaatsgenoot. Beide auto's botsten vervolgens frontaal op elkaar, waarbij de auto van de 28-jarige zwaar beschadigd raakte. Beide bestuurders kwamen met de schrik vrij.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - beschonken man aangehouden na ontregelen verkeer
Publicatiedatum: 13-04-2004

Politieagenten hebben maandagavond op de Ir. Molsweg in Arnhem een 23-jarige man uit Zevenaar aangehouden omdat hij in kennelijke staat van dronkenschap het verkeer ontregelde. Bovendien wordt de man ervan verdacht een auto te hebben vernield. Rond negen uur meldden passanten dat er een man op de weg zou staan die tegen voorbijkomende auto's zou schoppen en het verkeer en zichzelf in gevaar zou brengen. Agenten troffen even later de Zevenaarder aan terwijl hij zich ophield voor het Huis van Bewaring, waar hij tegen de deur aan het slaan was. De man bleek onder invloed van alcohol en drugs en werd vervolgens aangehouden. De man is ter ontnuchtering ingesloten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Gelderland-Midden