EUROPA KINDERHULP


Dringend behoefte aan nieuwe aanmeldingen

Werving gastouders Europa Kinderhulp 2004 valt tegen

Middelburg, 13 april -- Het aantal gastouders van Europa Kinderhulp is in 2003 voor het eerst sinds 1998 weer licht gestegen. Deze stijgende trend lijkt echter niet door te zetten, het aantal aanmeldingen voor de zomervakantie 2004 valt tot nu toe fors tegen. Hoe meer gastouders zich aanmelden, hoe meer kansarme kinderen in aanmerking komen voor een onbezorgde vakantie. Daarom doet Europa Kinderhulp een dringende oproep voor meer aanmeldingen. Aanmelden kan nog tot eind april op www.europakinderhulp.nl

Europa Kinderhulp zoekt enthousiaste mensen die bereid zijn om voor drie weken een kind op te nemen in het eigen gezin. Het gaat om kinderen tussen de 5 en 12 jaar oud, die het thuis niet altijd even gemakkelijk hebben. Juist deze jongens en meisjes hebben het keihard nodig om even op adem te komen in een andere omgeving. Huiselijke gezelligheid, samen boodschappen doen en persoonlijke aandacht is voor deze kinderen heel bijzonder.

Europa Kinderhulp besteedt veel aandacht aan de voorbereiding door middel van een uitgebreid kennismakingsgesprek met de gastouders. Ook tijdens het verblijf van de kinderen staat u er niet alleen voor. Europa Kinderhulp ondersteunt u met raad en daad. Natuurlijk is het altijd mogelijk om een gastkind het volgende jaar opnieuw uit te nodigen. Zo wordt uw gezin het lichtpunt voor dat kind. Aanmelden is eenvoudig: kijk op www.europakinderhulp.nl, of bel 0118-627 974.

Data dat de kinderen worden uitgenodigd (Tekst tussen haakjes betreft provincies waar kinderen verblijven gedurende de aangegeven periode)

Nederland (Friesland / Drenthe)
12 juli tot en met 30 juli

Nederland (GR / OV / GE / UG / NH / ZH / ZE / NB / LI) 26 juli tot en met 13 augustus

Frankrijk (UG / NH / ZH / ZE / NB / LI)

04 juli tot en met 22 juli

Frankrijk (GR / FR / DR / OV / GE / ZH)

02 juli tot en met 23 juli

Frankrijk (GR / FR / DR / OV / GE / NH / ZH / ZE / NB / LI) 17 juli tot en met 07 augustus

Duitsland Schneeberg / Delitzsch (FR / GE / UG) 26 juli tot en met 13 augustus

Engeland (DR / OV / GE / ZH / ZE / NB)
26 juli tot en met 13 augustus

Duitsland Berlijn ( DR / OV / GE / UG / NH / ZH / NB / LI) 12 juli tot en met 30 juli

Duitsland Hannover (GR / FR / DR / OV / GE / NH / ZH / ZE / NB) 26 juli tot en met 14 augustus

Duitsland Oldenburg (GR / FR)

09 juli tot en met 30 juli

Oostenrijk (NH / OV)
19 juli tot en met 07 augustus

Oekraïne (OV)

07 juni tot en met 26 juni

Roemeense kinderen
Daarnaast heeft Europa Kinderhulp ook dit jaar een speciaal project voor Roemeense kinderen. Zij komen van 26 juli tot en met 13 augustus naar ons land. Deze kinderen komen uit tehuizen of uit het armste gedeelte van Roemenië. Kinderen uit Roemenië worden altijd per twee in één gezin geplaatst. In verband met de vervoerscapaciteiten kunnen er maximaal 180 Roemeense kinderen naar Nederland komen.

Voor aanvullende informatie kunt u terecht bij onze informatielijn
0118-627 974
Aanmelden of informatie opvragen kan ook via het internet: www.europakinderhulp.nl


--