Gemeente Brunssum

Laatste wijziging 14 april 2004 nieuw! klik hier: Werkzaamheden Hoogenboschweg/Molenvaart nieuw! klik hier: Publicaties - 14 april 2004 nieuw! Aanlijnen verplicht! nieuw! Informatieavond Dorpstraat en Oude Markt
nieuw! Werkzaamheden kabel-TV Brunssum Europese verkiezingen op 10 juni 2004
nieuw! Regiegroep Ouderenbeleid geïnstalleerd Wonen en cultuur in gerestaureerd klooster Merkelbeek
nieuw! Let op keurmerk Thuiszorg Gemeente presenteert nieuwe Hondenpoep hoort niet op straat! Gemeentelijke belastingen: betaal op tijd
Schutterspark wordt familiepark Voorzieningen voor gehandicapten in 2004 aangepast
Subsidie van 600.000 euro voor meer bewegen Startschot voor Op den Tricht
Jeugdproblematiek: ben er zo vroeg mogelijk bij! Brunssum pakt taalachterstand bij kinderen aan
Wijkatlas 2003 op internet Gemeente pakt overlast aan Koopzondagen 2004 Brunssums project krijgt Tom Sebastiaan Gans Prijs Alles wat u wilde weten over Brunssum Raadsvergadering van 23 maart 2004
Evenementenkalender 2004 Laat uw stem horen via het referendum Weekmarkt Spreekuren wethouders
VERKEER/VERVOER: BOUWEN IN BRUNSSUM:
nieuw! Maximaal 60 kilometer op Hoogenboschweg Hou rekening met het nieuw! Verplaatsing parkeerverbod Schepenstraat Vergadering commissie nieuw! Gehandicaptenparkeerplaats Wieenweg 17 Nieuwe Woningwet nieuw! Gehandicaptenparkeerplaats Florence Nightingalestraat Bouwen zonder vergunning?
nieuw! Gehandicaptenparkeerplaats Henri Dunantstraat Is mijn aan- of Uitbreiding parkeerverbod St. Brigidastraat De behandeling van uw Gehandicaptenparkeerplaats Commissie bewaakt het 'gezicht van Brunssum'
Nieuwe weg Brede Maatschappelijke Voorziening Vul uw bouwaanvraag goed in!
SOCIALE ZAKEN EN ZORG:
Informatiepunt voor huursubsidie
Voor hulp bij welzijn, wonen en zorg: WWZ Kompas Gemeente Brunssum gaat strenger toezien op naleven aanlijngebod Aanlijnen verplicht!

De gemeente Brunssum gaat strenger toezien op het naleven van het aanlijngebod. Het aanlijngebod verplicht hondenbezitters om hun honden aan te lijnen binnen de bebouwde kom en in natuurgebieden. De BOA's (Buitengewone Opsporingsambtenaren) van de gemeente zullen de komende maanden hierop strenger controleren.

In Brunssum zijn een aantal gebieden aangewezen waar het wél is toegestaan om de honden los te laten lopen. In het Hemelderpark bevindt zich een losloopplaats (zonder afrastering), in het Emmapark ligt een hondenspeelplaats (met afrastering) en verder zijn er nog twee hondenuitlaatplaatsen, langs de Emmaweg en in de Rozengaard (achter de Jonker van Weerststraat). U herkent deze gebieden aan het bordje met de loslopende hond.

Overigens komt er in de zomer van 2004 ook op de Brunssummerheide een losloopgebied voor honden.

30 euro
De gemeente Brunssum controleert sinds maandag 7 april strenger op overtredingen van het aanlijngebod. Overtreders kunnen rekenen op een boete van 30 euro. Die boete wordt ook opgelegd aan hondenbezitters die de uitwerpselen van hun huisdier op straat niet opruimen.
---

Werkzaamheden kabel-TV Brunssum

Eind april 2004 zal worden gestart met het vervangen van apparatuur in het netwerk voor kabel-tv in Brunssum. Tijdens de werkzaamheden kan de radio- en televisieontvangst wegvallen en kan ook internet via de kabel (Cubic Circle) worden onderbroken. De werkzaamheden duren ongeveer een maand, tot eind mei 2004.

De vervanging betreft de apparatuur in diverse verdeelkasten. De huidige apparatuur is aan het einde van de levensduur en is daarom aan vervanging toe. De nieuwe apparatuur moet leiden tot een merkbare kwaliteitsverbetering van de televisie-ontvangst en van het gebruik van internet.

Getracht zal worden de overlast voor televisiekijker en internetgebruikers tot een minimum te beperken. Via internet kunt u raadplegen wanneer de werkzaamheden in uw buurt of straat plaatsvinden. Het adres is: www.brunssum.net/cai
---

Maximaal 60 kilometer op Hoogenboschweg

Burgemeester en wethouders van Brunssum hebben besloten om de wettelijke rijsnelheid op de Hoogenboschweg (tussen de Bouwbergstraat en de Boschstraat) te verlagen van 80 km/uur naar 60 km/uur. De maatregel wordt genomen vanwege de wegwerkzaamheden die daar in de komende maanden zullen plaatsvinden.

Burgers die het niet eens zijn met de beslissing van het college kunnen bezwaar maken. Dat dient te gebeuren binnen zes weken na de bekendmaking (14 april 2004). Hoe u verder bezwaar kunt maken, kunt u lezen in de folder 'Beroep en bezwaar tegen een beslissing van de overheid', die verkrijgbaar is bij de balie van het Bestuurscentrum.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de gemeente Brunssum, (045) 527 86 23 of (045) 527 85 80.

---

Verplaatsing parkeerverbod Schepenstraat

Het college van Burgemeester en Wethouders van Brunssum heeft besloten om het parkeerverbod in de Schepenstraat te verplaatsen van de noordzijde naar de zuidzijde, in het gedeelte van de Schepenstraat tussen de Poorterstraat en de Clercstraat. Door deze maatregel ontstaat meer parkeergelegenheid.

Burgers die het niet eens zijn met de beslissing van het college kunnen bezwaar maken. Dat dient te gebeuren binnen zes weken na de bekendmaking (14 april 2004). Hoe u verder bezwaar kunt maken, kunt u lezen in de folder 'Beroep en bezwaar tegen een beslissing van de overheid', die verkrijgbaar is bij de balie van het Bestuurscentrum.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de gemeente Brunssum, telefoonnummer (045) 527 86 23 of (045) 527 85 80.
---

Gehandicaptenparkeerplaats Wieenweg 17

Het college van Burgemeester en Wethouders heeft besloten om een gereserveerde gehandicaptenparkeerplaats in te richten voor het pand Wieenweg 17.

Burgers die het niet eens zijn met de beslissing van het college kunnen bezwaar maken. Dat dient te gebeuren binnen zes weken na de bekendmaking (14 april 2004). Hoe u verder bezwaar kunt maken, kunt u lezen in de folder 'Beroep en bezwaar tegen een beslissing van de overheid', die verkrijgbaar is bij de balie van het Bestuurscentrum.
---

Informatieavond Dorpstraat en Oude Markt

De gemeente Brunssum organiseert op maandag 19 april een informatie-avond over de nieuwe inrichting van de Oude Markt en omgeving. Tijdens deze avond presenteert de gemeente de plannen voor de herinrichting. De avond begint om 19.00 uur en vindt plaats in Café "De Ouwe Mert" (café Egge) aan de Oude Markt. Geïnteresseerden zijn van harte uitgenodigd om deze bijeenkomst bij te wonen.

De gemeente wil graag het gebied rondom de Oude Markt opnieuw inrichten. Daarbij gaat het niet alleen om de Oude Markt zelf, maar ook om de Brigidahoeve, het voorplein bij de St Gregorius-kerk en het gedeelte Dorpstraat tussen de Oude Markt en de Kerkstraat. Dat gebied kent nu nog te weinig samenhang en mist de uitstraling die hoort bij een stadsdeel met zo'n rijke historie. Vandaar dat de gemeente aan de slag wil met herinrichting.

Ideeën gevraagd
In november 2003 vond er een informatie-avond plaats waar de gemeente met de direct omwonenden van de Oude Markt van gedachten wisselde over de herinrichtingsplannen. Inmiddels zijn de plannen verder uitgewerkt en kunnen ze aan de omwonenden gepresenteerd worden.

De avond is voor iedereen toegankelijk.

---

Regiegroep Ouderenbeleid geïnstalleerd Het eerstvolgende spreekuur is op dinsdag 27 april 2004.