1e persbericht van 13 april 2004

Eindhoven 13-04-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Zwaargewonde man overleden

De 19-jarige man uit Blerick, die maandagochtend rond 2.30 uur ernstig gewond raakte bij een ongeval op de A67 (zie 1e persbericht van maandag 12 april 2004), is in de nacht van maandag op dinsdag in het ziekenhuis overleden. Het gaat om de 19-jarige Marcel Johannes Hoogers.

Eindhoven: Aanhoudingen na auto-inbraak

Een 24-jarige Eindhovenaar en een man van 45 jaar zonder vaste woon- of verblijfplaats zijn maandagavond rond 20.00 uur aangehouden op de Averkampstraat. Een getuige zag dat twee mannen op de Schonberglaan inbraken in een auto, belde de politie en gaf een signalement van de verdachten door. Agenten zagen even later op de Averkampstraat twee mannen fietsen die aan het signalement voldeden. De passagier ging er te voet vandoor maar werd in een brandgang aangehouden. De bestuurder werd ter plaatse aangehouden. Ze zijn beide in verzekering gesteld voor nader onderzoek.

Eindhoven: Opgepakt voor niet-betalen taxichauffeur

Een 41-jarige Eindhovenaar is dinsdagochtend rond 1.45 uur aangehouden omdat hij weigerde een taxirit te betalen. De man had zich van de Hoogstraat naar het Stationsplein laten brengen, en had bij aankomst geen geld om de chauffeur te betalen. Die belde daarop de politie, waarop de 41-jarige man is aangehouden. Hij is ingesloten voor verder onderzoek en na verhoor met een proces-verbaal weer heengezonden.

Eindhoven: Vrouw gevallen bij poging beroving

Een 53-jarige vrouw uit Eindhoven is maandagmiddag rond 17.00 uur aangevallen door een man die haar wilde beroven. Dat gebeurde op het Fellenoordpad. Toen de vrouw daar liep, voelde ze plotseling dat er aan haar schoudertas werd getrokken. Daardoor viel de vrouw met haar hoofd en schouder tegen een meterkast. De man probeerde vervolgens alsnog de tas te pakken, maar toen dat niet lukte, ging hij er op een fiets vandoor. Het gaat om een blanke man, die een blauwe spijkerbroek en donderblauwe bovenkleding droeg. De vrouw is voor behandeling naar de eerste hulp-afdeling van een ziekenhuis gegaan.

Eindhoven: Proces-verbaal na doorrijden na aanrijding

Een 34-jarige man uit Eindhoven is maandagavond rond 19.30 uur in zijn woning in Tongelre aangehouden. Getuigen hadden gezien dat hij rond 18.45 uur op de Boschdijk met zijn auto tegen een geparkeerde auto was gereden, en vervolgens was doorgereden. Ze hadden het kenteken genoteerd en de politie gewaarschuwd. Op basis van de kentekenregistratie wist de politie waar de man woont, waarna hij in zijn woning werd aangehouden. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Vrachtwagen en goederen gestolen

Bij een inbraak in een bedrijf aan de Haverdijk zijn een vrachtwagen en een nog onbekende hoeveelheid nog onbekende goederen weggehaald. Dat gebeurde tussen zaterdag 5.00 uur en dinsdag 5.00 uur. Een deel van de omheining van het bedrijf is kapot gereden en er is een gat in de muur van het bedrijf gemaakt. De weggenomen vrachtwagen, een paarse DAF AE45CE (BJ-TJ-85), stond binnen de omheining geparkeerd.

Best: Rijbewijs kwijt

Een 42-jarige man uit Sterksel is dinsdagochtend rond 3.45 uur aangehouden omdat hij met teveel alcohol op een auto bestuurde. Agenten zagen de man op de snelweg A58 ter hoogte van Best rijden en gaven aan dat hij hen moest volgen. Uit een eerste blaastest op de Tormentil in Best bleek dat hij teveel had gedronken, waarop hij werd aangehouden. De man weigerde echter mee te gaan naar het bureau voor een nadere ademanalyse en verzette zich heftig. Hij is uiteindelijk geboeid naar het bureau vervoerd. Uit een ademanalyse bleek vervolgens dat hij een promillage van ruim 1,80 had, waarop zijn rijbewijs werd ingevorderd. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Oirschot: Gewond na val van motor

Een 29-jarige man uit Oisterwijk is maandagmiddag rond 15.00 uur gewond geraakt bij een ongeval op de kruising
Spoordonkseweg/Kampsesteeg in Oirschot. De man reed op zijn motor over de Spoordonkseweg. Een 19-jarige automobilist uit Oirschot reed vanaf de Kampsesteeg de kruising op en gaf daarbij geen voorrang aan de motorrijder. Die kon de auto nog wel ontwijken, maar viel vervolgens van zijn voertuig. De man is met longletsel opgenomen in een ziekenhuis in Tilburg.

Oost-, West- en Middelbeers: Auto gestolen

Vanaf de Ligusterhaag is in de nacht van maandag op dinsdag een bestelauto weggehaald. Het gaat om een witte Citroen Berlingo (VS-XH-10).