Gemeente Utrecht

2004 SCHRIFTELIJKE VRAGEN
39 Vragen van de heer drs. H.H . Janssen
(ingekomen 12 april 2004)

Het verkeer in De Meern loopt meer en meer vast. Blijkens een artikel in het Utrechts Nieuwsblad van 10 april jl. is het college van plan de verkeersproblematiek ter plaatse eindelijk aan te pakken.

Echter: op een volstrekt verkeerde manier!

Het college wil de Rijksstraatweg nabij de Loobrug niet openstellen voor verkeer komende vanuit de richting Vleuten / Harmelen, waardoor volgens het CDA de problemen niet worden opgelost en mogelijk zelfs verergeren. Daarom hebben wij de volgende vragen aan het college:

Waarom wordt de Loobrug niet opengesteld voor verkeer komende vanuit de richting Vleuten / Harmelen, in combinatie met éénrichtingsverkeer op de Rijksstraatweg in de richting komend vanuit het westen? Bent u het met ons eens dat een qua capaciteit met een provinciale weg vergelijkbare weg, zijnde de Rijksstraatweg, verkeerstechnisch de beste wijze is van verkeersafhandeling, in plaats van de door u voorgestelde verkeersafhandeling, die regelrecht woonwijken belast. Waarom wordt afgeweken van het oorspronkelijke verkeerscirculatieplan? De wijkraad Vleuten - De Meern heeft over de verkeersafwikkeling ter plaatse advies uitgebracht aan het college. Met de maatregelen die het college voorstaat, gaat zij in tegen het advies van de wijkraad. Waarom doet het college niets met dit advies (zoals sinds hun instelling heel vaak gebeurt met adviezen van wijkraden), zeker gelet op het feit dat het college de wijkraden als een serieuze adviespartner beschouwt? Hecht het college überhaupt nog wel waarde aan de wijkraden?

---- --