Dienstenbond CNV

Onderhandelingen CAO VBA van start!
13-04-2004

Donderdag 8 april zijn de onderhandelingen voor een nieuwe CAO voor Bloemenveiling Aalsmeer in een goede sfeer van start gegaan. Zoals u weet is de vorige CAO, die liep tot 1 april dit jaar, verlengd tot 1 juli 2004. Dit in afwachting van de uitkomsten van het voorjaarsoverleg.

U heeft de afgelopen weken uw mening kunnen geven over de voorstellen van CNV Dienstenbond. Waarvoor dank, wij hebben uw suggesties ter harte genomen.

Onderstaand vind u een aantal voorstellen van uw werkgever. De directie van VBA stelt onder andere voor:

1. Een looptijd tot 31 december 2005.

2. Nadere bespreking om het pensioensysteem te veranderen van een eindloonsysteem naar een middelloonsysteem.
3. Voorstellen in het kader van flexibiliteit. Bijvoorbeeld, de vrije dag van 5 mei afschaffen en 31 december daarvoor in de plaats vrij.

4. Vroegveilen: het hele jaar rondom 06.00 uur beginnen.
5. Het automatisme van periodieke verhogingen af te schaffen en periodieke beloningen alleen toe te passen door middel van een Resultaat en Ontwikkelingsgesprek.

6. Een resultaatafhankelijke beloning. Als het ziekteverzuim in 2004 6,5% of lager is, dan wil VBA u Euro 200,- uitbetalen. Als de verhouding tussen de loonkosten en de omzet dit jaar kleiner wordt, wil VBA 0,5% van uw salaris uitbetalen.

Verder zijn er nog een aantal voorstellen ten aanzien van ziekmeldingen en inschaling van nieuwe werknemers en een aantal redactionele wijzigingen.

U ziet, er ligt een stevig verlanglijstje van uw werkgever. Vrijdag 23 april aanstaande praten wij verder over de voorstellen van CNV Dienstenbond en die van de directie van VBA. Wij doen dat voor onze leden. Maar ook niet-leden profiteren daarvan. Wordt lid van CNV Dienstenbond en praat mee over uw eigen arbeidsvoorwaarden of maak uw ongeorganiseerde collega lid! Hoe meer leden wij hebben, hoe sterker wij staan!

Voor vragen en/of opmerkingen over deze info, kunt u contact opnemen met uw bestuurder, Fedde Monsma. Telefoon: (023)5670615 of email: f.monsma@cnvdibo.nl